Co robi Fabiq??

Miałeś jakaś niezłą akcję i chcesz sie podzielić? Chcesz opowiedzieć o swojej wyprawie? Dawaj dawaj.
Awatar użytkownika
KolczyK
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Przemysław
Kontakt:

Post autor: KolczyK » sob 02 cze 2007, 22:40

nie znam Fabika ale po filmie widze gośc ma podsufitem podobnie do mnie (no moze nie gstawiam na gume :-P ) więc nie obrażać Panie gość jak Piotrek mówi.... :razz2 :biggrin :meditate

a jak Pan gośc nie wie to Knight potwierdzi że rozpętałem 2 wojnę a to długa historia :biggrin :grin: :grin: :cool :razz:
Ostatnio zmieniony sob 02 cze 2007, 22:42 przez KolczyK, łącznie zmieniany 2 razy.
VFR800FI '99 - była ze mną 35tyś km
VFR800FI '02 - obecna kochanka

UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>

Awatar użytkownika
roads
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: roads » sob 02 cze 2007, 22:41

oj dawno .q.w.. zgrzytu nie było ale chyba nowego nam nie trza!!!!!!!

Fabiq to nasz Owners i super gość więc z dala od niego gościu !!!

Awatar użytkownika
DIDI
klepacz
klepacz
Imię: Daniel
Kontakt:

Post autor: DIDI » ndz 03 cze 2007, 02:25

Pan gość, to pewnie starszy człowiek któremu tylko w głowie lans w dalekie trasy. Niech sobie kupi harleya i jeździ w traski, a nie się wypowiada negatywnie na naszym forym, o naszym koledze :twisted:
Panie władzo jechałem szybko, bo ja kocham zapier...lać :)

DIDI

Awatar użytkownika
Janusz B.
klepacz
klepacz
Imię: Dżony

Post autor: Janusz B. » ndz 03 cze 2007, 18:37

Nie przeginacie trochę? Człowiek się wypowiedział (to, że w niewybredny sposób to inna rzecz), a Wy mu tu ciśniecie, zaraz mu dom spalicie, a jego samego jak Azję - na pal... Panowie bez przesady. A co do filmiku - czekam na kolejny odcinek :) pzdr!
Spytaj milicjanta, on Ci prawdę powie.
Spytaj milicjanta, on Ci wskaże drogę...
http://www.bezwiny.pl

Awatar użytkownika
Fabiq
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: Fabiq » ndz 03 cze 2007, 19:18

Czesc dzieciaki :)

Wybaczcie moja nieobecnosc ale bylem na wyscigach 1/4 mili gdzie opiekowalem sie naszymi zawodnikami - przywiezlismy puchar - pierwsze miejsce i najlepszy czas toru ( lepszy niz Hyabusa z turbina i nitro :D ) , ale o tym opowiem pozniej w innym temacie.

Widze ze moj filmik zrobil nieco zamieszania wsrod niektorych czytelnikow tego forum - z gory przepraszam nie bylo to zamierzone - jednak uwazam ze kazdy ma prawo na swoje zdanie na ten temat i kazde trzeba szanowac.

Cisze sie ze niektorym filmik sie podobal - bedzie wiecej :D

Gienio , oj powiem ci szczerze ze nudnych wieczorow to u mnie nie za duzo , gdy sie robi nudnawo i mam paliwko w baku to jade - jade przed siebie :) hihihihi
Piotrek B. pisze:Fabiq rozumiem że jutro sie widzimy w Wawie na bajzlu i szukamy gumy dla Ciebie
hyhy , chodzilo wlasnie o to , ze nowa guma juz od kilku dni lezala w garazu i czekala na zalozenie jednak zal zdejmowac stara gume kiedy jeszcze w niej jest powietrze, generalnie gumy zmienia sie rzadko i tak samo rzadko jest okazja potrenowac palenie gumy - dlatego czekalem tylko na okazje zeby to zrobic gdzies blisko domu. Teraz mam ladna swieza gumke ktorej dlugo nie popale :/ , mysle ze mam ten sam problem co wszyscy - nie stac mnie na dobijanie opon i kupowanie stale nowych :/
gość pisze:Przeglądam to i dochodze do jednego wniosku - totalna amatorszczyzna
...do prawdziwego stuntera jeszcze mi duzo brakuje jednak wydaje mi sie ze troche przesadzasz, chcialbym zobaczyc co ty potrafisz zrobic ze swoja maszyna oprocz jazdy na wprost po pieknej autostradzie w szwecji. Tak prawde mowiac ja tez to potrafie :) jak wielu innych. Dodac musze , ze amatorszczyzna mozna nazwac jazde goscia ktory laduje w rowie bo nie umie sie zlozyc w zakret, goscia ktory chce byc fajny , robi gume i laduje na plecach itp...

gość pisze:Swoje lata masz i czymś tak idiotycznym zajmujesz sie. Lepiej zadbać o sprzęt i polecieć w daleką traskę, Hiszpania, Włochy, Szwajcaria a nie katować sprzęta.
Widzisz dla jednych to glupota a dla innych podobnych mi prawdziwa jazda. Pomysl teraz po co masz motocykl?? Ja swoj z zamilowania do motocykli. Jazda motocyklem sprawia mi przyjemnosc. Nie kreci mnie pokonywanie granic predkosci jakie moge osiagnac ( nie mowiac juz o niebezpieczenstwie jakie to ze soba niesie ) bo tak prawde mowiac kazdy glupi to potrafi: isc do salonu kupic super mocna maszyne odnalezc kawalek prostej i odkrecic manete do oporu - 250- 300 - 320 ?? co w tym takiego super podniecajacego?? -ja nie wiem!? Co innego szybka jazda po porzadnych winklach , ktora tak faktycznie nie jest wcale szybka biorac pod uwage fakt ze predkosc 140 km/h jest osiagalna praktycznie dla kazdego , jednak wjechac w ladny winkiel i zlozyc sprzeta przy tej predkosci i wyjsc z niego to juz jest nie lada umiejetnosc. Podobnie ma sie sprawa w przypadku dobrze zrobionej jazdy na tylnym czy przednim kole - wymagania sa ogromne - nie wystarczy odkrecic manete - trzeba byc zzytym z maszyna i znac bardzo dobrze zarowno jej, jak i swoje mozliwosci. Pomysl tez przez chwile , ze tak prawde mowiac jazda na filmiku nie jest dla nikogo niebezpieczna i nie stwarza zagrozenia dla innych uzytkownikow czy kogokolwiek wkolo. Nie stwarza tez zagrozenia wlasnego zdrowia bo swoich umiejetnosci jestem w pelni pewien tak samo jak mozliwosci swojej maszyny ktora znam na wylot.

Masz racje - mam swoje lata - i tylko dlatego wiem o co w tym wszystkim biega , poprzez wieloletnie doswiadczenie wypracowalem swoj wlasny styl bycia i jazdy na motocyklu. Wiem co mnie kreci i wiem po co to robie - dla siebie , dla podniesienia wlasnych umiejetnosci w koncu dla wiekszego zzycia z maszyna.

Nie wiem tez dlaczego doszedles do wniosku ze nie dbam o maszyne ?? Guma ktora spalilem tylko na to czekala, lepiej ja spalic i nie miec zadnej niz jezdzic na lysej i upraszac sie o wypadek. Maszyna z dziurawa opona raczej nie nadaje sie do zadnej jazdy, co innego jezdzaca ale z lysa opona - bedzie korcic zeby sie chociaz przejechac, a tak chociaz jest motywacja do jak najszybszego zdobycia nowej opony.
Nie wiem tez czy wiesz co moj motocykl przezyl i jak bardzo sie napracowalem aby znow wrocil do formy - jak widac, swietnej formy :)

Co do dluzszych wyjazdow to sprawiaja mi tyle samo radosci co jazda na gumie. Czas spedzony z maszyna w taki czy inny sposob ( nie koniecznie w trasie, bardzo lubie sam wykonywac wymian i niezbednych napraw ) buduje w nas wiez z maszyna - to rozni nas od wszystich innych uzytkownikow drug i buduje w kazdym "motocykliste"

Niestety prawda jest taka , ze nie stac mnie na taka trase np. do wloszech, zawsze o takiej przygodzie marzylem ale na dzien dzisiejszy w tych realiach jest dla mnie nie osiagalna. Jezdze gdzie moge i wielu z uzytkownikow tego forum to wie - ty niestety nigdy mnie nie poznales i dlatego nie tobie dane mnie oceniac!
Dodac jeszcze jedynie moge ze wole jezdzic czesto ale nie koniecznie daleko bo na to pozwalaja mi srodki jakimi dysponuje.
Radek pisze:Jak zamazałeś tablicę rejestracyjną w filmiku ?
Do wszystkich filmow jakie robie uzywam programu Ulead Media Studio Pro 7.0 , bardzo dlugo zajelo mi poznanie jego mozliwosci i tez dopiero w zime doszedlem do tego jak mozna zakryc rejestracje, a uzywam go juz od dawna. Niestety do efektu rozmycia wybranego elementu jeszcze nie doszedlem ale sciaga mi sie juz wersja 8 tego programu , byc moze tam o tym jakos latwiej pomysleli i wkoncu do tego jakas dojde. Samo zakrywanie jest bardzo pracochlonne i czasochlonne - trzeba miec cierpliwosc szachisty. Ten czarny kwadracik trzeba nalozyc na kazda klatke oddzielnie ( a jedna sekunda to 25 klatek ) niczym rysowanie na obrazku, jest pewne udogodnienie jednak jak sami widzicie efekt jest nie dokonca zadowalajacy.
Hubert pisze:Pewnie nie jednym by Cię zaskoczył
tez takmysle :)
Pepe VFR pisze:No ta guma to szybko dokonała żywota
Swoją drogą to ten silnik musi mieć dżwięk bez tłumika
ta guma to juz stary kartofel byl - jeszcze od moemntu kupienia sprzeta od Piotra

Dzwiek ma po prostu boski, film nawet w kawaleczku nie oddaje tego jak jest przyjemny dla wytrawnego ucha :)

PS. jak zgram material z imprezy na wyscigach to wrzuce cos ciekawego :D
wasyl pisze:nie wyrażaj opinii na temat tego gościa
Piotrek B. pisze:i jak masz cos do Fabika to masz cos do nas
KolczyK pisze:więc nie obrażać Panie gość jak Piotrek mówi
roads pisze:Fabiq to nasz Owners i super gość więc z dala od niego gościu
Daniel VTS pisze:a nie się wypowiada negatywnie na naszym forym, o naszym koledze
Dzieki , dzieki dzieki chlopaki - jestescie mega! :)
Janusz B. pisze:Nie przeginacie trochę? Człowiek się wypowiedział
masz racje wyrazil swoje zdanie i kazdy na pewno to szanuje. Wydaje mi sie jednak , ze jesli sie o kims mowi negatywnie to trzeba miec ku temu podstawy i konkretne dowody. To calkiem tak jakbym mowil o jakims aktorze np. Boguslawie Linda, ze jest nie wychowany bo w "Psach" strasznie przeklina?!
Albo nie lubil czarnych i mowil ze trzeba ich wszystkich wybic bo przeciez czarnuch to czarnuch!

Pozdrawiam wszystkich rowniez naszego "Gościa" :)
potrzeba cos?! dzwon 509 870 769

Awatar użytkownika
treska
klepacz
klepacz
Imię: Treska
Kontakt:

Post autor: treska » ndz 03 cze 2007, 19:39

Pan gość sisiumajtek mocny jest za nikiem "gość". Właśnie takie imbecyle psują opinie motocyklistą, sięgając po wysłuchane stereotypy, gówno wiedząc o nas.
Fabiq ja Cię nie znam osobiscie, ale nie znaczy to że jesteś wieśniakiem z dyski. Masz jaja fajnie na tylnym kole smigasz:) Może mnie kiedyś nauczysz? PANIE GOŚĆ, jak ci się nie podoba to dowidzenia

[ Dodano: 2007-06-03, 19:41 ]
Janusz, kazdy może mówić co chce, ale to nie jest forum dla takich typów
o jeeeeeeeeeezu fantastycznie

treska@vfr.com.pl

Awatar użytkownika
Hubert
klepacz
klepacz
Imię: Hubert
województwo: lubelskie

Post autor: Hubert » ndz 03 cze 2007, 19:52

treska82 pisze:Masz jaja fajnie na tylnym kole smigasz:) Może mnie kiedyś nauczysz?
Ja też chciałem ale Fabik kazał mi najpierw zamknąć gumę.
Fabik guma zamknięta i to z Beatą we Wcycach.

[ Dodano: 2007-06-03, 19:53 ]
A Fabik to guma motocyklowa z tyłu. :mrgreen:

Awatar użytkownika
Fabiq
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: Fabiq » ndz 03 cze 2007, 19:54

Hubert pisze:Fabik guma zamknięta i to z Beatą we Wcycach
hyhyhyhy , ale nie taka gume mialem na mysli! :D

Awatar użytkownika
Hubert
klepacz
klepacz

Post autor: Hubert » ndz 03 cze 2007, 19:57

Już dopisalem że motocyklową i chodziło mi o to ,że z plecakiem.

Awatar użytkownika
Fabiq
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: Fabiq » ndz 03 cze 2007, 19:59

chetnie wam pomoge jesli chcecie, jak tylko bedzie okazja, a te okazje to wiecie tak sporadycznie ze trzeba kazda dobrze opić a pozniej z naukami to juz jest roznie :P

Awatar użytkownika
Hubert
klepacz
klepacz

Post autor: Hubert » ndz 03 cze 2007, 20:00

Dzięki i do zobaczenia.

Awatar użytkownika
treska
klepacz
klepacz
Imię: Treska
Kontakt:

Post autor: treska » ndz 03 cze 2007, 20:12

do zobaczyska
o jeeeeeeeeeezu fantastycznie

treska@vfr.com.pl

zuzia tajger
klepacz
klepacz
Imię: ...
województwo: warmińsko-mazurskie
Kontakt:

Post autor: zuzia tajger » ndz 03 cze 2007, 22:32

Gosciu, robi to co lubi, to jest jego pasja, a Ty jakie masz pasje ? Ponizanie ludzi, krytykowanie ich nie patrzac im w oczy ?
Pokaz swoją twarz, swoje moto, albo chociaz jakas pasje, pokaz co umiesz robić najlepiej. Wtedy i Tobie pogratulujemy.
Znam swojego mezczyzne, i nie robi rzeczy zagrazajac komukolwiek, on rozglada sie tysiac razy zanim cos zrobi. Ma to na tyle opanowane, ze moze sobie na to pozwolic w kazdej sytuacji. Naraża tylko siebie ( no i moje nerwy :) .
Owszem, duzo ludzi robi trzody, jazda przez pasy na kole, na czerwonym, miedzy samochodami.
Ale przeciez na filmie było pusto czysto.
Zero zagrozenia.
PAlenie gumy też jest złe na starym parkingu ?
Hmmm, mentalnosc ludzka jest okropna. Na przyszłość prosze nie mierzyć wszystkich jedną miarą, bo i my też mozemy zaczac. A motocyklistów jest wielu.
Pozdrawiam Swoich ukochanych VFROWCÓW i mojego wspaniałego i utalentowanego mezczyzne ;D
...

SOWA
stary wyjadacz
stary wyjadacz

Post autor: SOWA » pn 04 cze 2007, 00:50

Polecam wszystkim wzięcie lekcji od motokillera Fabiqa, który po raz kolejny daje nam lekcję rozmowy z kimś, kto nie wiedzieć czemu wypowiada swoje myśli w sposób nie do końca uznawany na tym forum. Nie chodzi tu o to, że wielu z nas zna Fabiqa. Nie trzeba go znać by czytając jego posty zauważyć, że swych rozmówców, a wśród nich także oponentów traktuje z wielkim, zaskakującym często szacunkiem. Sądzę, że tą cechą poszczycić się może tylko ktoś, kto ma świadomość swojej wartości, nie obawia się jej skonfrontować i co za tym idzie nie musi się ukrywać. A Tobie Gościu niestety nie można oddać tych cnót. Szkoda, że musiałeś wysłuchać ownersowskiej krytyki, zmiękczonej znacznie poprzez post Janusza B. Ale sam się uprosiłeś. Mimo wszystko, jeśli jesteś miłośnikiem motocykli, jeśli masz ochotę na przebywanie w naszym gronie, jeśli może niewłaściwie oceniliśmy twoje intencje to przyłącz się do nas. Przedstaw się i daj szanse sobie i nam na wymazanie tego smutnego wystąpienia. Niedługo zlot VFR, a wcześniej jeszcze ganianko w Lublinie, wspólny browarek zmywa rozmaite nieporozumienia. Zapraszamy. :smile

Awatar użytkownika
DIDI
klepacz
klepacz
Imię: Daniel
Kontakt:

Post autor: DIDI » pn 04 cze 2007, 00:58

zuzia tajger pisze:Pozdrawiam Swoich ukochanych VFROWCÓW
AMEN !!! :pwned
Panie władzo jechałem szybko, bo ja kocham zapier...lać :)

DIDI

ODPOWIEDZ