UWAGA: NIEBEZPIECZNE MIEJSCE

Miałeś jakaś niezłą akcję i chcesz sie podzielić? Chcesz opowiedzieć o swojej wyprawie? Dawaj dawaj.
Awatar użytkownika
orzyl
klepacz
klepacz
Imię: Piotrek
Kontakt:

UWAGA: NIEBEZPIECZNE MIEJSCE

Post autor: orzyl » śr 11 mar 2009, 11:25

Jadąc od Pruszkowa przy bluecity przy wjeździe do tunelu, kochani (je**ni) drogowcy zamontowali (widoczne na zdjęciach) gumowe rozdzialacze pasów ruchu na linii ciągłej. Samochody (najczęściej tiry) po tym niestety jeżdżą, wyrywając to z drogi. Wczoraj kolega jechał sobie za samochodem, i nagle z pod kół wypadł mu kawałek takiego krawężnika. Niestety pod same koła...

rezultat na zdjęciach

UWAŻAJCIE PROSZĘ

a tu przykład pomysłodawców:

http://www.zw.com.pl/artykul/2,322900_B ... ikiem.html
Na zawsze w pamięci Roads - 16.10.2007...

Awatar użytkownika
marlon
klepacz
klepacz
Imię: mariusz
Kontakt:

Post autor: marlon » śr 11 mar 2009, 11:41

ORZYL czy w tej cbr jest rama pęknięta???ja pierdziele masakra jest z tymi drogowcami i drogami.ja też kiedyś na żwirku który wysypali na zakręcie pozbierałem glebę,ale to był XT tak,że poklnąłem,pozbierałem moto i pojechałem.Niech się twój kolega ubiega o odszkodowanie od zarządu dróg.kolega wpadł ostatnio do dziury i rozwalił zawias,już czeka na kasę.pozdr

Awatar użytkownika
orzyl
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: orzyl » śr 11 mar 2009, 11:43

niestety pękła. lagi lekko zgięte(może być nie widać na zdjęciu). ja uważam że moto zatrzymało się o krawężnik (ten właściwy już). motocykl jest już złomem :/

Awatar użytkownika
Achmed
klepacz
klepacz
Imię: Marek
województwo: mazowieckie

Post autor: Achmed » śr 11 mar 2009, 12:49

Polskie realia bez komentarza :evil:
VFR 750 RC36II BYŁA
VTR 1000F BYŁA
DR 650R BYŁA
VFR 800 FI BYŁA
ZR750C CR W BUDOWIE
TT600R BYŁA
VFR 800 BYŁA
KTM EXC 250 2T BYŁ
TRIUMPH SPRINT ST 1050 BYŁ
Triumph Tiger 1050
VFR 750 RC 36II

kwiacior
pisarz
pisarz
Imię: Marcin
Kontakt:

Post autor: kwiacior » śr 11 mar 2009, 14:35

Niech sie kolega upomina od .q.w. o odszkodowanie.
To jest po prostu żenujące, nie do pomyślenia w cywilizowanym kraju....

walczyć z kretynizmem.

U mnie w Płocku konstruowali nowe Rondo, i obwodnice jakies cepy z poza miasta, nie znający realiów, natężenia ruchu samochodów ciężarowych wjeżdżających na obwodnice.

Kiedyś może napisze post co i gdzie u nas omijać szerokim łukiem.

katan
teksciarz
teksciarz
Kontakt:

Post autor: katan » śr 11 mar 2009, 14:41

Wiesz... w cywilizowanym kraju nie do pomyslenia jest chamstwo jakie panuje na drogach stolicy.. Gdyby nikt sie tam nie wpier**lał po ciaglej linii nie byloby potrzeby instalowania takich zasiek. Szkoda tylko troche ze nie ma innej metody poza tą, ktora dla nas jest .. no powiedzmy kontuzjogenna.

Zdro!
Tomek
katan, po prostu katan..

Celem jest droga

kwiacior
pisarz
pisarz
Imię: Marcin
Kontakt:

Post autor: kwiacior » śr 11 mar 2009, 14:45

Masz racje, ale to nie jest metoda na przeciwdziałanie przekraczania ciągłej.
Wygląda na to , że jednośladów nie wzięli w ogóle pod uwagę...
No cóż , za gapowe się płaci... Oby...

Awatar użytkownika
orzyl
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: orzyl » śr 11 mar 2009, 14:50

otóż to..... dokladnie wczoraj z drugiej strony po ciągłej wpier..... mi sie facet, zatrzymałem się do zera z absem, i jeszcze sie do mnie darł, że przecież widzę że on wjezdza...

Przemek 750 vfr
Imię: Przemek

Post autor: Przemek 750 vfr » śr 11 mar 2009, 14:52

Powiem tyle że Nam motocyklistom to powino się placić za to że chcemy po takich drogach jezdzic, jak nie piasek po zimie i dziury wielkosći studni, to jakies spowalniacze, albo inne badziewie które leży na drodze, no po prostu rewelacja.Ile taki stan jeszcze bedzie trwał i ilu z Nas musi sę połamac, rozwalić motocykl na który się zbiera bardzo długo, czy ktos w koncu odpowiedzialny za stan dróg ruszy dupę , napewno nie bo co ich to obchodzi, to są polskie realia. :evil:

Awatar użytkownika
su4beusz
pisarz
pisarz
Imię: Mateusz
Kontakt:

Post autor: su4beusz » śr 11 mar 2009, 16:20

orzyl pisze:niestety pękła. lagi lekko zgięte(może być nie widać na zdjęciu). ja uważam że moto zatrzymało się o krawężnik (ten właściwy już). motocykl jest już złomem :/
orzyl, ta sprawa idealnie nadaje się do sądu. moim zdaniem nie powinniście odpuszczać bo można odzyskać przynajmniej część pieniędzy za moto. wygrałem podobną sprawę w krakowie. wtedy droga było brudna od nieposprzątanego oleju. koledzy, z którymi wtedy jechałem musieli zeznać na policji (stukrotne dzięki im za to) jaka była sytuacja w momencie wypadku i miasto oddało za remont moto. wszystkie drogi są ubezpieczone i wbrew pozorom łatwo wskurać odszkodowanie. potrzeba tylko czasu i cierpliwości. miasto liczy zawsze na to, że ludzie spuszczą uszy po sobie i nie będą zgłaszać roszczeń. jakbyś chciał znać detale to chtnie pomogę. skoro zje***li sprawę to niech teraz płacą.

pzdr.
if my calculations are correct, when this baby hits 80mph we're gonna see some seriuos SHIT :D
http://www.bikepics.com/members/su4beusz/

Awatar użytkownika
rommi
ostry klepacz
ostry klepacz
Kontakt:

Post autor: rommi » śr 11 mar 2009, 16:32

to jest dowód na to, ze jeszcze za zimno na jazdy -> guma krawężnika była jeszcze twarda, latem było by inaczej ;)

a tak poważnie to bym wziął taki krawężnik, poszedł do miejskiego ratusza, odnalazłbym pomysłodawcę i wetknął mu ten krawężnik głęboko w .... gardło,

może wtedy zastanowiłby się co robi,
FUCK!

grizzly
zadomowiony
zadomowiony

Post autor: grizzly » pt 13 mar 2009, 17:02

Podepnę się pod temat. Poznań, ulica Warszawska, kierunek z Poznania do Swarzędza, na wysokości pętli tramwajowej przed wiaduktem w Antoninku, dziura wielkości studzienki kanalizacyjnej na prawym pasie. Zauważyłem ją w ostatniej chwili, bo jechałem w sznurze samochodów i sam nie wiem, jak ją ominąłem, poszło po krawędzi, czułem, jak tył się lekko ślizgnął. Gdybym wjechał centralnie, na bank byłaby gleba a na pewno poszła by felga. A za mną jechały auta. Pewnie ją w końcu załatają, ale na wszelki wypadek o tym piszę.
Widziałem wiele dziur na poznańskich ulicach, ale ta naprawdę robiła wrażenie. Aż się wierzyć nie chce, że coś takiego może być na drodze...
Tydzień temu córa wyglebiła się skuterem na zakręcie.
Piasek po zimie...Nie ma komu posprzątać.

ODPOWIEDZ