MANDATY

Miałeś jakaś niezłą akcję i chcesz sie podzielić? Chcesz opowiedzieć o swojej wyprawie? Dawaj dawaj.
Awatar użytkownika
Kornik
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Marcin
województwo: mazowieckie

Post autor: Kornik » ndz 17 sie 2008, 14:16

Na szczęście pracujesz całe życie, a na nieszczęście sekundę.

Honda VFR800 (1999) - Sprzedana (Poszukiwana)
Honda CRF1000L Africa Twin Adventure Sports DCT
Toyota CHR Hybrid

Awatar użytkownika
dr.smok
Kontakt:

Post autor: dr.smok » ndz 17 sie 2008, 22:29

male ostrzezenie na trasie Wawa-Lublin srebrna vectra, numerow niestety nie pamietam :)

PS 8 pkt i 300 zl ;p
Gdzieś w świecie między 120 a 160 km/h mieszka Bóg

Awatar użytkownika
HEJ_SIUP
bywalec
bywalec
Kontakt:

Post autor: HEJ_SIUP » pn 18 sie 2008, 13:44

zrobiłem mały rekonesans i oto co ustaliłem:

1. WORD nie prowadzi ewidencji pkt karnych. Im jest wszystko jedno czy ty masz ich 5 czy 26. oni orzyjmuja tylko zapisy na kurs, do którego aby przystąpić dokonujesz wpłaty i wypełniasz formulasz (jest pole o akceptacji regulaminu).
2. Pkt karne sa ewidencjonowane przez drogówkę- możesz zdobyć informację ustną w godz 11:00/13:00-15:00 o ich ilości, lub na piśmie po wniesieniu opłaty skarbowej w wysokości 17 PLN (szczegóły: Warszawa, ul. Waliców 15 pok.2)
3. MOJA SYTUACJA JEST KIEPSKA :sad: - nie ma wyjścia idę na egzamin weryfikujący :sad:

pky karne są dopisywane z opóźnieniem, ale z datą otrzymania !! zdjęcie pkt po przejściu tego 6h szkolenia następuje z datą jego odbycia. Stąd jeżeli 14 dostałem 10pkt karnych i mam ich 26, to przejście przezemnie szkolenia dnia 21 sierpnia spowoduje odjęcie mi pkt karnych (16-6=10- tyle będę miał) po czym dopisanie kolejnych 10 i nie da mi to 20, tylko w okresie 14-21.08.2008 26 pkt i przesłanie mi wezwania na egzamin..........

szukam jeszcze jakiegoś obejścia, ale obawiam się, że będzie ciężko :twisted:

Awatar użytkownika
Kornik
ostry klepacz
ostry klepacz

Post autor: Kornik » pn 18 sie 2008, 14:55

Toyota CHR Hybrid

Awatar użytkownika
C_L_K
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Rafał

Post autor: C_L_K » pn 18 sie 2008, 15:06

Kornik, listy dobre, ale niekompletne. Mnie w tym roku 2x nagrał ten sam błękitnoszary VW passat WPR...., a takiego w tym warszawskim zestawieniu brak :)

Pozdrowienia dla Panów Kamerzystów. Oby wam wszystkie rybki zdechły :evil:

Awatar użytkownika
G O F E R
pisarz
pisarz
Imię: Rafał
województwo: pomorskie
Kontakt:

Post autor: G O F E R » pn 18 sie 2008, 15:34

EEE, ja trafiłem ostatnio na gentelmanów.
(trasa Kartuzy- Kościerzyna) Lecieliśmy sobie w chyba ze 7 sprzętów i troszkę mi się zostało na światłach, chcąc chłopaków szybko dogonić troszkę odkręciłem. Przy którymś wyprzedzaniu wpadłem na podwójnej ciągłej między dwa samochody i hebel (ale umiejętnie żeby nie zrobić pod górkę granatowemu passatowi, którego właśnie wyprzedziłem i który umiejętnie zrobił mi sporo miejsca na manewr). Po dopasowaniu prędkości do kolumny samochodów zerknąłem sobie w lusterko na tego passata który dał mi takie fory, a tam dwóch panów w niebieskich koszulach i pagonach. Pomyślałem "pech jak ch..." ale zachowali się fer więc trzeba im podziękować -no to machnąłem w podzięce. Ku mojemu zdziwieniu panowie mi odmachali i pokazali wyraźnym ruchem żebym ciął dalej, chyba na moje szczęście polowali na kogoś innego bo za mną nie pojechali.
A może to ktoś z forum??? :twisted:

Awatar użytkownika
dagon
teksciarz
teksciarz
Kontakt:

Post autor: dagon » pn 18 sie 2008, 16:01

CLK to ten sam błękitny pasek na wpr co mnie ostatnio drapnął na 21 punktów :evil: :evil:
V4 - prawdziwy król drogi ale rzędówka też daje radę

Awatar użytkownika
Kornik
ostry klepacz
ostry klepacz

Post autor: Kornik » pt 22 sie 2008, 12:05

mack72 pisze:HEJ_SIUP, przykro mi ale teraz to za późno 24 pkt to granica górna...jak zgłosisz się do wordu na kurs to usłyszysz to samo...
UWAGA DO WSZYSTKICH OWNERSÓW:jeśli w momencie kontroli wiecie że w wyniku nałożonego mandatu przekraczacie 24 pkt to wybierajcie opcję z sadem grodzkim czas do rozprawy pozwoli na załatwienie kursu i ewentualne zbicie 6 pkt ...ale tylko 6...
pozdro
To jest niestety bajka (mit) nic takiego sie nei dzieje że sąd grodzki umożliwia zrobienie wała takiego jak opisujesz. Byłem na tym kursie gadąłem z panem MISIEM i sprawa wygląda tak że punkty dostajesz z data wystawienia mandatu tylko do czasu az sprawa sie nie zakończy punkty te sa zawieszaonę czyli powedzmy przykład. masz 23 pkt karne i dostajesz 5 pkt. za podwójna ciągła, bierzesz sąd grodzki i te 5 pkt. sobie czeka na ciebie az sprawa się nie skończy czyli do końca sprawy masz 23 pkt. I tu sa dwie opcje, jesli jakims cudem uda ci się tak że sąd grodzki użna że jestes niewinny wtedy te punkty przepadaja (nie dopisuja ci) a jesli sąd grodzki uzna że jestęs winny tylko np da ci mniejszy mandat to dopisuje ci sie te 5 pkt. z data wystawienia mandatu czyli cofnięcie punktów przez taki kurs nic ci nieda bo powiedzmy z emandat dostales 8 sierpnia 2008 a punkty kasowąłes 10 sierpnia 2008 czyli i tak od 2 dni niemiales defakto prawa jazdy .

Mam nadzieje że napisalem zrozumiale

Toyota CHR Hybrid

Awatar użytkownika
Kornik
ostry klepacz
ostry klepacz

Post autor: Kornik » pt 22 sie 2008, 12:07

A co do opóźnienia wpisywania punktów to owszem drogówka robi to w terminie do 10 dni ale i tak punkty sa wpisywane z data wystawienia mandatu

Toyota CHR Hybrid

Awatar użytkownika
mack72
klepacz
klepacz
Imię: MACIEJ
województwo: podlaskie
Kontakt:

Post autor: mack72 » sob 23 sie 2008, 09:01

Kornik, Cieszę się że zainteresowałeś sie sprawą to na przyszłość...hehe,musisz jednak wziąźć pod uwagę bałagan jaki panuje w naszym kraju opóźnienie być może pozwoli na samoczynne skasowanie poprzednich pkt karnych po upływie roku...aha koledzy pracują już nad możliwością zbicia pkt w inny sposób....bo baza pkt nie znajduje sie w drogówce,oni maja dostęp tylko do terminala peseli... :twisted:

Awatar użytkownika
HEJ_SIUP
bywalec
bywalec
Kontakt:

Post autor: HEJ_SIUP » sob 23 sie 2008, 13:00

Panowie to jest w końcu dla mnie jakaś szansa zbicia kilku pkt...wystarczy 3

KORNIK przychylam się do twojej opinii (taką samą wyraziłem) niema sznasy i czekam na termin egzaminu :evil:

leżę i kwiczę :eek :roll:

na kursie nie byłem bo znam ciekawsze sposoby wydania 250 PLN....... upiłem sie z rozpaczy ;-)

Awatar użytkownika
mack72
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: mack72 » ndz 24 sie 2008, 11:11

HEJ_SIUP, jeżeli chcesz uzyskac kilka cennych informacji to call me albo pw to może chociaz odrobine ci pomogę

Awatar użytkownika
Kornik
ostry klepacz
ostry klepacz

Post autor: Kornik » ndz 24 sie 2008, 18:44

Toyota CHR Hybrid

Awatar użytkownika
mack72
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: mack72 » pn 25 sie 2008, 11:02

Generalnie pomysł taki sobie bo teraz 20,300,czy nawet 500 zł to jakoś się zabuli ale 2 tysie to już nie bardzo.Moim skromnym zdaniem to qrwa mać kolejny temat zastępczy jasne mandaty mogą być takie same jak w innych krajach unii europejskiej ale pod jednym warunkiem: DROGI MAJĄ BYĆ TAKIE SAME U NAS JAK TAM! :evil:

romekjagoda
zadomowiony
zadomowiony
Imię: Romek

Post autor: romekjagoda » pn 25 sie 2008, 12:17

Czyzby odnosilo sie to tylko do aut? :>

"Karanie właściciela auta za przekroczenie prędkości spowoduje nieuchronność kary - mówi nam Rapacki. "

O moto nigdzie nie pisza, wiec moze o nas zapomna ? ;)

Swoja droga to nie wiem czy to dobre rozwiazanie: bedzie tak, ze bogaty w bmw czy mercu bedzie zapierdzielal, bo stac go na mandat i ma w nosie mozliwe 2000 mandatu. A pokazcie mi teraz policjanta, ktory nie pomysli 2 razy, czy zamiast wytawic taki mandat nie lepiej wziac w lape np. 1000 PLN. nie pisze, ze kazdy policjant to lapowkarz, ale pokusa wzrosnie pewnie.

Dlatego uwazam, ze jednak punkty spelnialy swoja role. nawet jak miales kase, to mysiales sie z nimi liczyc, a tak bedzie ze bogaty moze szalec, a biedny bedzie placil wyzsze mandaty.
"And the road becomes my bride..."

ODPOWIEDZ