MANDATY

Miałeś jakaś niezłą akcję i chcesz sie podzielić? Chcesz opowiedzieć o swojej wyprawie? Dawaj dawaj.
Awatar użytkownika
HEJ_SIUP
bywalec
bywalec
Kontakt:

Post autor: HEJ_SIUP » pt 15 sie 2008, 10:14

SYTUACJA U MNIE MOCNO SIE SKOMPLIKOWAŁA :evil:

o 2 w nocy dopadł mnie na modlińskiej PASSAT (jechałem puszką).
na 60 miałem 135 km/h i zakończyło się 10 PKT.
daje mi to obecnie 26 pkt karnych, a wiec zegnam sie z prawkiem........teoretycznie

jest szansa, że jak szybko zrobie ten kurs i odejdzie mi 6 pkt, a nie zdażą dopisać mi kolejnych (muminek powiedział że nie robią tego tak szybko) to zostanę z 20 pkt, z czego 10 zejdzie w październiku.......
mam więć KORNIK do Ciebie pytanie- na kiedy są jeszcze wolne terminy, oraz pytanko do wszystkich:
1. ile czasu zajmuje im dopisanie tych pkt
2. co sie stanie jak nie zapłacę mandatów (na razie krucho u mnie z kasą), czy ściągną mi w rozliczeniu rocznym, czy dowalą jakieś odsetki, wogóle jak to jest

pozdrawiam z lekkim .q.w. :twisted: i przygaszeniem :cry:

Awatar użytkownika
Kornik
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Marcin
województwo: mazowieckie

Post autor: Kornik » pt 15 sie 2008, 10:38

Jak nie zabulisz za mandat to fiskus sciagnie i raczej bez odsetek ja mam jeszcze od lutego niezapłacony mandat, nastepny z konca marca i teraz z lipca :lol

www.word.waw.pl tu masz terminy kursów

Widzę chłopaku że się niczego nie nauczyłeś z doświadczeń innych Ownersów, już chyba 3 Ownersów tam złapali tym passatem, chyba najwyższa pora tam jeździć ostrożnie, a żeby pozapierdalać to trzeba się wybrac na drogi krajowa gdzie ryzyko mniejsze albo zamieszkać na torze w Poznaniu :lol
Na szczęście pracujesz całe życie, a na nieszczęście sekundę.

Honda VFR800 (1999) - Sprzedana (Poszukiwana)
Honda CRF1000L Africa Twin Adventure Sports DCT
Toyota CHR Hybrid

Awatar użytkownika
mack72
klepacz
klepacz
Imię: MACIEJ
województwo: podlaskie
Kontakt:

Post autor: mack72 » pt 15 sie 2008, 10:51

HEJ_SIUP, przykro mi ale teraz to za późno 24 pkt to granica górna...jak zgłosisz się do wordu na kurs to usłyszysz to samo...
UWAGA DO WSZYSTKICH OWNERSÓW:jeśli w momencie kontroli wiecie że w wyniku nałożonego mandatu przekraczacie 24 pkt to wybierajcie opcję z sadem grodzkim czas do rozprawy pozwoli na załatwienie kursu i ewentualne zbicie 6 pkt ...ale tylko 6...
pozdro

Awatar użytkownika
dagon
teksciarz
teksciarz
Kontakt:

Post autor: dagon » pt 15 sie 2008, 11:45

Mack dobrze rozumiem ze rozprawa przedłuża czas dopisania punktów. Mam teraz 21 powiedzmy dostaje 5 wybieram sąd przed rozprawą robie kurs i te 5 dopisuje mi się do 15.

tak to działa??
V4 - prawdziwy król drogi ale rzędówka też daje radę

Awatar użytkownika
suniok
pisarz
pisarz
Imię: Jarosław
Kontakt:

Post autor: suniok » pt 15 sie 2008, 13:20

Ja jak nie zapłaciłem mandatu to władowali mi się na konto i zablokowali potrzebną im kwotę... Z Sądem Grodzkim dobry pomysł, ale pamiętajcie, że tam wysokośc mandatu już nie jest max 500zł za jedno przewinienie a 5000zł więc jak nieźle nabroicie to może być gorzej. Z drugie strony kumpel dostał 500zł, poszedł do Grodzkiego i mu zmniejszyli na 100zł o ile dobrze pamietam (biedny student itp.).

Powodzenia!!
Pozdrawiam Jarek

Awatar użytkownika
mack72
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: mack72 » pt 15 sie 2008, 18:34

dagon, racja tak to działa ...jeśli policjant zgłasza że kończy sprawę z toba mandatem karnym jest to jednoznaczne z wpisaniem pkt na konto,tego samego bądź nastepnego dnia i DUPA ZIMNA,nawet znajomości nie pomogą w ich zdjęciu.A ponowne "sprawdzenie kwalifikacji do prowadzenia pojazdów "to naprawdę przerąbana sprawa....

Awatar użytkownika
kiki
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Piotr
Kontakt:

Post autor: kiki » sob 16 sie 2008, 08:24

dagon pisze:Mack dobrze rozumiem ze rozprawa przedłuża czas dopisania punktów. Mam teraz 21 powiedzmy dostaje 5 wybieram sąd przed rozprawą robie kurs i te 5 dopisuje mi się do 15.

tak to działa??
Sprawa wygląda tez tak ze np okres sprawy mozna przeciągnąć w czasie na kilka m-cy, a wtedy to jakies punkty mogą juz sie przeterminować :)

Awatar użytkownika
HEJ_SIUP
bywalec
bywalec
Kontakt:

Post autor: HEJ_SIUP » sob 16 sie 2008, 11:28

Mack a oni w WORDZIE nie korzystaja z tej samej ewidencji punktów ?
skoro muminek powiedział że trochę to potrwa zanim oni je dopiszą, to nie powinni ich miec w bazie- ani na miejscu ani w innej.......
no chyba że mnie zrobili w konia :evil:

a jak z tym egzaminem ? przerąbany, czy pytają dlaczego ponownie i idzie go zdać ?
no i czy muszę zdawać na A i B osobno czy tylko zrobię auto ?

ale jestem .q.w......wrrrryyyyyyyyyyyyyyyy

Awatar użytkownika
wasyl
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Daniel
Kontakt:

Post autor: wasyl » sob 16 sie 2008, 12:40

HEJ_SIUP,
idziesz na komisariat i bierzesz od nich stan punktów na dzień dzisiejszy będzie tyle ile masz z tym zaświadczeniem idziesz do wordu a potem po kursie znów na mendy z zaświadczeniem i czekasz aż Ci odejmą.
Ale trza się spieszyc bo jak Ci dopiszą punkty to będzie za późno.
Jestem skromnym człowiekiem-a o swojej skromności mogę godzinami napierd.....

Nigdy nie jeździj szybciej, niż potrafi latać Twój anioł stróż !!!

Awatar użytkownika
bartek V
zadomowiony
zadomowiony
Kontakt:

Post autor: bartek V » sob 16 sie 2008, 13:19

no i kolego niestety osobne trzeba zdawac na A i B ...tez to kilka lat temu przerabialem...ciezko jest zdac ponownie egzamin...oj ciezko...oni tam wiedza ze zabrali ci prawko a nie ze jestes swiezym kandydatem na kierowce...po 3 razy to minimum trzeba podchodzic do kazdej kategorii...przesrane....

Awatar użytkownika
Kornik
ostry klepacz
ostry klepacz

Post autor: Kornik » sob 16 sie 2008, 16:40

WORD nie wie ile masz punktów

Toyota CHR Hybrid

Awatar użytkownika
mack72
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: mack72 » ndz 17 sie 2008, 09:31

Kornik, to się mocno zdziwisz gdzie jest baza punktów i kto nią zarządza... hahaha :twisted:

Awatar użytkownika
DIDI
klepacz
klepacz
Imię: Daniel
Kontakt:

Post autor: DIDI » ndz 17 sie 2008, 10:18

bartek V pisze:po 3 razy to minimum trzeba podchodzic do kazdej kategorii...przesrane....
jak sie jeździć nie potrafi to tak trzeba. jak dobry z Ciebie kierowca do dajesz rade bez problemu ;-) Miałem miesiąc temu ziomka który się ścigał z Meganką bo nie wiedział, że to policyjna i mu zawalili prawko za punkty. Odczekał swoje poszedł na egzamin i zdał bez problemu.
Panie władzo jechałem szybko, bo ja kocham zapier...lać :)

DIDI

Awatar użytkownika
bartek V
zadomowiony
zadomowiony
Kontakt:

Post autor: bartek V » ndz 17 sie 2008, 12:05

hehe...na kazdego cfaniaka znajdzie sie wiekszy cfaniak.... tak prawde mowiac ciekawe ilu z nas idac na powtorny egazmin zdaloby za pierwszym razem... :roll:

Awatar użytkownika
Kornik
ostry klepacz
ostry klepacz

Post autor: Kornik » ndz 17 sie 2008, 13:56

mack72 pisze:Kornik, to się mocno zdziwisz gdzie jest baza punktów i kto nią zarządza... hahaha :twisted:
To dlaczego niby po kursie trzeba drałować do drogówki z zaświadczeniem ?!?

A tak btw. dziś sobie zorbiłem odpreżający przelot przez warszawe max 20 km powyżej dozowolnych efekt niezły:
- trafiłem na srebrnego passata policyjnego czaił sie na mnie ale zwolniłem i wpuściłem go przed siebie :lol nr rejestracyjny WND Y006 (niewiedziałęm żę to policyjny póki niebyłprzedemną i przez tylną szybę zauważyłem dwa kwadratowe klocki po lewej i prawej stronie szyby tylnej oraz kamere umieszczoną tuż przy lusterku wstecznym), na wysokości skrętu na trasę toruńską w stronę pragi wyrównałem i zobaczyłem 2 niebieskich panów :P pomachałem i odbiłem :lol
- a drugie spostrzeżenie to jak jechałem dziś tunelem nad wisłą z żoliborza na mokotów, nie wiem czy ktokolwiek zwrócił uwagę ale przed wjazdem do tunelu jest kamera skierowana obiektywem tak żeby filmować przód pojazdu, natomiast w tunelu kamery są po lewej i prawej stronie w odległościach około chyba 10 m każda i wszystki są skierowane tak żeby filmować tył pojazdu, w całym tunelu niema ani jednej kamery skierowanej na przód pojazdu. Z ciekawości zawinąłem i przejechałem drugim tunelem w drugą stronę i jest tak samo !!! Wniosek, Piotrek jak się wtedy zdziwiłeś że MIŚKI się obok ciebie znaleźli to ja już się nie dziwie, widocznie monitoring tunelu dał jakiś cynk.

Toyota CHR Hybrid

ODPOWIEDZ