MANDATY
- kiki
- ostry klepacz
- Imię: Piotr
- województwo: mazowieckie
- Kontakt:
Re: MANDATY
mi sie dzis udało- mialem pewnie ok 70 na 40, juz mi wyskoczył z lizakiem i zatrzymuje ale uslyszał, że z tyłu leci mój szwagier i jego ustrzelił (miał 102 na 40)- czyli w sumie milicjant dał se spokuj ze mną ale szwagrowi 400zł i 10 pkt przywalił...
- kiki
- ostry klepacz
- Imię: Piotr
- województwo: mazowieckie
- Kontakt:

Jedno jest pewne- nie będę już jeździł po moim mieście bo się to nie opłaca- od 2 lat tępią tam motonitów przez to, że 2-3 kolesi sieje terror (śmigają na kole, na przelotowych acrapach itp) .
Czas powrócił na dalsze szlaki

- Budzik-WGR
- Imię: Patryk
- Kontakt:
ja juz tez na ten sezon dostałem to samo, 400+6pkt.Łysolek pisze:od wczoraj stałem się szczęśliwym posiadaczem druczku z 10 pkt i 400 zł
Powodzenia.
BYŁO:
-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.
JEST:
-Honda VFR 750 rc36 I 90r.
-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.
JEST:
-Honda VFR 750 rc36 I 90r.
- staqqq
- zadomowiony
- Imię: Stachu
Też "udało mi się" w tym sezonie zarobić 10pktów + 400pln. A cieszyłem się, że wyjeżdżam na pół roku do Finlandii i nie będę kolekcjonował punktów i trochę się stan podreperuje:) No i właśnie jadąc na prom...
Świecie, zaraz za obwodnicą, 10km do autostrady. Niedziela, pogoda rewelacyjna, 8 rano, ruch żaden.
No i wyszło 139 na 70tce.
Świecie, zaraz za obwodnicą, 10km do autostrady. Niedziela, pogoda rewelacyjna, 8 rano, ruch żaden.
No i wyszło 139 na 70tce.
Hehe to ja dwa lata temu miałem taka historię
W sobotni poranek wsiadłem na moto i pojechałem na siłkę , jak zwykle na Wójcickiego(Warszawa koło cmentarza północnego ) prosta i 160-180km/h i wtedy mnie namierzyli . W miedzy czasie trafił się jakiś dres w BMW który chciał się ścigać i policja się trochę za nami pogubiła ale potem złapali mnie na dojazdówce i się zaczęło
. Obejrzałem filmik na którym nagrali mnie do 160km przy na ograniczeniu do 40km w towarzystwie czterech osób w samochodzie i kamery a potem poproszony pozostałem o poczekanie na zewnątrz . Myślę sobie że dupa na maxa i nie ma z kim i jak zagadać aż tu pan władza podchodzi do mnie i mówić coś w stylu " trala lala trala lata ale możemy się dogadać :O) W sumie to zbaraniałem na taki tekst ale potem wyjaśnił mi że maja jakąś akcję i kręcą program o motocyklistach i jakiejś zadymie z kierowcami samochodów i obrywaniem w samochodach lusterek i że jak pogadam z tymi z telewizji to anulują mi mandat 500zł + 10 pkt . Chciał nie chciał człowiek musiał wystąpić przed kamerą a potem na stacji benzynowej się dowiedziałem że mnie w telewizji widziano
.

- jl20420
- bywalec
- Imię: Jacek
To ja ostatnio wybieracaj sie na Wielka Wloska Wyprawe, gdzies na wsi w Lubuskim zarobilem 24pkt i 1000zl mandatu. Policja byla nieprzejednana, mowiac ze na filmie wszystko nagrane. A bylo to tak. Jade juz 5 czy 6h na motorze, do celu jeszcze z 200km, wiec poruszamy sie dosc sprawnie. W tej to wsi wlasnie, dojezdzam do 'skrzyzowania' z jedna odnoga z prawej strony. Przede mna samochod hamuje, tamtem z boku sie zatrzymuje, wiec samochod przede mna przejezdza pzez skrzyzowanie. Ja, zamiast troche poczekac, widzac ze nie ma zagrozenia, zaczynam wyprzedac niestety na srodku skrzyzowania, konczac po 2s za skrzyzowaniem, i przed samochodem. I rura, po 2s po hamulcach bo w poprzek jezdni kawalek brukowanego pasa i zakret. W tym momencie wyprzedza mnie ten samochod z tylu i swiatla! bo to policja byla. No i ze przecialem podwojna ciagla. Z nagrania bylo widac ze nie. Wiec zostalo tylko skrzyzowanie: 9pkt, przejscie dla pieszych:9pkt oraz predkosc 106/50: 6pkt. Policjant byl jednak wyjatkowo mily, bo poradzil placic po 50zl co miesiac, to sie nie przyczepia, oraz isc na kurs zmniejszajacy punkty. Co tez niedlugo uczynie:)
- Argail
- pisarz
- Imię: Dariusz
- województwo: wielkopolskie
- Kontakt:
Chyba mamy odmienne opinie co do miłych policjantów...jl20420 pisze:Policjant byl jednak wyjatkowo mily
24pkt a Ty piszesz, że miły policjant?
Podziwiam, ja bym chyba ich w radiowozie udusił.
rejoice o young man in thy youth
- GrzesiekBstok
- zadomowiony
- Imię: Grzegorz
- województwo: podlaskie
no nie wiemjl20420 pisze:poradzil placic po 50zl co miesiac, to sie nie przyczepia
ja dostalem 200zł i 5 punktów
postanowiłem zapłacić dwa razy po stówce
zanim się obejrzałem to listonosz przyniósł tytuł wykonawczy z urzędu skarbowego
jak chcesz na raty to szybko pisz podanie do urzedu wojewódzkiego
VFR 800 FI, 2001
Astra G Caravan Z16XE, 2002
Astra G Caravan Z16XE, 2002
- orzyl
- klepacz
- Imię: Piotrek
- Kontakt:
kolega dobrze prawi.GrzesiekBstok pisze:no nie wiemjl20420 pisze:poradzil placic po 50zl co miesiac, to sie nie przyczepia
ja dostalem 200zł i 5 punktów
postanowiłem zapłacić dwa razy po stówce
zanim się obejrzałem to listonosz przyniósł tytuł wykonawczy z urzędu skarbowego
jak chcesz na raty to szybko pisz podanie do urzedu wojewódzkiego
Na zawsze w pamięci Roads - 16.10.2007...
ja w tym sezonie na koncie 100zł i 4 pkt karne za 76km/h na 50
i 200zł + 2 pkt za jazdę pod prąd

i 200zł + 2 pkt za jazdę pod prąd