[ RC46 ][ FI ] Temperatury silnika podczas jazdy
- portier
- Kontakt:
[ RC46 ][ FI ] Temperatury silnika podczas jazdy
Witam,
mam pytanko, jaką wartość temperatury pokazuje Wam na wyświetlaczu przy normalnej jeździe. U mnie jak jest na zewnątrz tak ok 30 to temperatura silnika utrzymuje się zawsze ponad 100 C a przytym wentylator cały czas chodzi. A jak temp. spada tak do 20 C to temeratura silnika jest w granicach 80 C. Niemam pojęcia czy tak powinno być.
mam pytanko, jaką wartość temperatury pokazuje Wam na wyświetlaczu przy normalnej jeździe. U mnie jak jest na zewnątrz tak ok 30 to temperatura silnika utrzymuje się zawsze ponad 100 C a przytym wentylator cały czas chodzi. A jak temp. spada tak do 20 C to temeratura silnika jest w granicach 80 C. Niemam pojęcia czy tak powinno być.
- rommi
- ostry klepacz
- Kontakt:
W mojej VFR'ce przy obecnych temperaturach powietrza około 30 st. C temperatura pokazywana na wyświetlaczu zawiera się w granicach 86-90 st. C - podczas jazdy.
Jeśli tylko stanę gdzieś na światłach w chwilę temperatura skacze do 103 st. C (wtedy włącza mi sie wentylator) - jak temperatura spadnie do około 98 wyłącza się.
Nie wiem czy to coś da ale może wymień płyn.
Jeśli tylko stanę gdzieś na światłach w chwilę temperatura skacze do 103 st. C (wtedy włącza mi sie wentylator) - jak temperatura spadnie do około 98 wyłącza się.
Nie wiem czy to coś da ale może wymień płyn.

- ppamula
- stary wyjadacz
- Imię: Piotr
- województwo: mazowieckie
U mnie wentylator włączał się od czasu do czasu w czasie upałów kiedy stałem w korkach a raczej balansowałem pomiędzy sznurami kataramaniarzy. Ale jak tylko ruszałem ze świateł temperatura spadała do połowy wskazania. Trudno mi tam określić tak dokładnie stopnie. A po dłuższym odcinku stabilizowała się na poziomie 1/3 wartości skali.
- Krajan
- klepacz
- Imię: Paweł
- Kontakt:
możliwe że masz zapowietrzony układ chłodzenia http://vfr.superhost.pl/vfr-oc-pl/forum ... lleyes.gif
(sprawdź czy wraz ze wzrostem temp nie podnosi sie znacznie poziom płynu w zbiorniczku) - nie zaszkodzi sprawdzić.