[ RC46 ][ FI ] Grzeje mi sie szybko
- Oncki
- zadomowiony
- Imię: Łukasz
- Kontakt:
[ RC46 ][ FI ] Grzeje mi sie szybko
czesc dzisiaj udalo mi sie poskladac moto po wypadku jaki mial miejsce 2 miesiace temu rze caly ten czas moto stalo wymienialem chlodnice !! dzis odpalam i jade przed siebie patrze na wskaznik temperatury a tam temeratura dos czybko wzrasta przy dzisiejszej pogodzie podczas jazdy okolo 80 km/h temperatura wahala sie miedzy 85-90 czy jest to przyczyna braku plynu ktorego wlalem wydaje mi sie ze tyle ile powinno byc
- KolczyK
- stary wyjadacz
- Imię: Przemysław
- Kontakt:
sam się odpowietrzy......wlej płynu do chłodnicy tyle ile wlezie.....do zbiorniczka 0,5l i odpal na jakieś 5 10 minut, jak ją wyłączysz zacznie bulgotać w układzie, pouzupełnia sobie co trzeba....patrz na zbiorniczek....napewno zassa.rób to do czasu...aż układ się uzupełni, proponuję lać tak do chłodnicy pomału....żeby nie tworzyły się bąble. pzdr
VFR800FI '99 - była ze mną 35tyś km
VFR800FI '02 - obecna kochanka
UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>
VFR800FI '02 - obecna kochanka
UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>
-
- teksciarz
- Imię: Arek
Trochę głupie pytanie, bo nie ma czegoś takiego jak płyn samochodowy i motocyklowy - to jest tylko bajer aby ludzie zostawiali więcej kasy w sklepach. Sam używam zwykłego Petrygo już od lat i zarówno do samochodów, maszyn i motocykli i nigdy nie widziałem jakiejkolwiek różnicy (no chyba że się nie zmienia co max 2 lata...)elcommendante pisze:Zalales dobry motocyklowy plyn, czy samochodowe borygo ?
- Vermilion
- klepacz
- Imię: Adam
- województwo: wielkopolskie
Panowie a da się jakoś poznać czy płyn który mam teraz w układzie to petrygo czy borygo?
Honda NSR 125 JC22A > Honda CB 500 > Honda VFR 750 RC36I > Yamaha TDM 850 4TX > Honda VFR 800Fi 99' SF > Honda VFR 800Fi 98' !!
SPEED UP - CENTRUM MOTOCYKLISTY
https://www.facebook.com/SpeedUP.Pila
- dawidk1978
- teksciarz
- Imię: Dawid
- Vermilion
- klepacz
- Imię: Adam
- województwo: wielkopolskie
Nie bardzo wiem co mam teraz zalane więc dolałem trochę wody destylowanej
Na zimę wymienię płyn.

Honda NSR 125 JC22A > Honda CB 500 > Honda VFR 750 RC36I > Yamaha TDM 850 4TX > Honda VFR 800Fi 99' SF > Honda VFR 800Fi 98' !!
- elco
- klepacz
- Imię: Tomek
- Kontakt:
Myślę, że się mylisz w tej kwestii. Płyny do chłodnic motocyklowych mają nieznacznie (około 15-30stopni) wyższą temperaturę wrzenia. Dla przykładu Borygo wrze już w 107 stopniach, Motul motocool expert dopiero w 133. Gdyby z jakiejś przyczyny nie zaskoczył wentylator w letnim upale będzie poważny problem.arek pisze:Trochę głupie pytanie, bo nie ma czegoś takiego jak płyn samochodowy i motocyklowy - to jest tylko bajer aby ludzie zostawiali więcej kasy w sklepach. Sam używam zwykłego Petrygo już od lat i zarówno do samochodów, maszyn i motocykli i nigdy nie widziałem jakiejkolwiek różnicy (no chyba że się nie zmienia co max 2 lata...)elcommendante pisze:Zalales dobry motocyklowy plyn, czy samochodowe borygo ?
W CBR płyn motocyklowy zastąpiłem lepszym płynem samochodowym. Normalna temperatura pracy podskoczyła o kilka stopni do góry, a do włączenia się wentylatora wystarczyły 4 skrzyżowania (wcześniej przejeżdżałem całe miasto). Układ był dobrze odpowietrzony i sprawdzony. Po powrocie do płynu Motula, wszystko wróciło do normy. Także odradzam !!!
"Wystarczy by dobry człowiek nie robił nic a zło zatriumfuje" E.Burke.