Renault 19

Wszelkie problemy nie związane z mechaniką.
Awatar użytkownika
Buła
klepacz
klepacz
Imię: Marcin
województwo: świętokrzyskie
Kontakt:

Renault 19

Post autor: Buła » ndz 22 lis 2009, 09:32

Witam,aktualnie jestem na etapie zakupu samochodu,no i tak wertując ogłoszenia i oglądając mniej lub bardziej zardzewiałe Ople Astry i Vectry znalazłem i oglądałem takie coś http://moto.allegro.pl/item811645287_ot ... uzyna.html ,co myślicie o takim aucie,mój kolega ma i chwali sobie,jego ojciec tez ma i też nie narzeka,oglądałem to autko i mogę powiedzieć ze ogólnie zrobiło na mnie dobre wrażenie,blachy są w bardzo dobrym stanie jak na ten rok,nigdzie nie ma rdzy,w środku auto jest ładne i widać ze ktoś dbał,silnik tez ładnie chodził,nie wiem jak w jeżdzie bo nie było jazdy próbnej ale ogólnie wygląda na ok,oglądałem z kumplem co śmiga 19 i tez mówił że ok.Prosił bym o opinie,może ktoś miał takie autko i ma podzieli się opinią o nim.Dodam ze szukam auta do 4 tys i nic sensownego narazie nie mogę znależć,zastanawia mnie jeszcze cena,bo patrząc na inne Renówki to ta jest spora ale stan jest taki jaki jest,a jak dzwoniłem o inne to wiekszość ma już rdze na nadkolach i prędzej czy póżniej będzie trzeba robić albo jest z gazem i ma najechane dużo kilometrów a gaz jest parę lat.Co myślicie o tym aucie,z góry dzięki za opinie.
Wszędzie dobrze ale na VFR najlepiej :)

1Była VFR 750-90r
2.Była VFR 750-96r
3Była VFR 800FI-99r
4.Był CBR 1100 XX-1997r
5.Była VFR 800 Fi-1999 r.
6.Jest CBR 900 RR Fireblade 98 i 99r+Varadero 1000 2006

darecki-30
pisarz
pisarz
Imię: dariusz
województwo: podkarpackie

Post autor: darecki-30 » ndz 22 lis 2009, 10:43

jak samochod nie jest po wypadku i zajechany na smierc to jest lepsza alternatywa od opla chociazby ze wzgledu na jakosc blach ,co do cen czesci jest po prostu mniej zamiennikow i tyle dlatego moze sie wydawac ze sa drozsze , trzeba zwrocic uwage na stan tylnej osi poniewaz jest tam rozwiazanie sprawiajace klopot w naprawie i przez to drozsze silnik dynamiczny i w miare oszczedny widze ze jest to wersja po lifcie czyli ładniejsza , komfort jazdy duzo lepszy niz w jakims niemcu według mojej oceny auta niedoceniane na naszym rynku i duzo lepsze od konkurencji z niemiec ,moja wiedza i uwagi sa tylko i wyłacznie podparte moja wiedza i praktyka a nie artykułami z netu a i tr5zeba zwrocic jeszcze uwage na stan przegubow napedowych bo sa drozsze ale mozna kupic uzywke

Awatar użytkownika
Buła
klepacz
klepacz
Imię: Marcin
województwo: świętokrzyskie
Kontakt:

Post autor: Buła » ndz 22 lis 2009, 10:54

Witam,nie sądzę żeby była po wypadku,zresztą widać po aucie ze wszystko w orginale,silnik ładnie pracuje i wkręca się na obroty,pozostaje jeszcze się przejechać a o tylnej osi to wiem bo tam jest ta belka i trzeba zobaczyć czy koła się nie rozchodzą.Jadę niedługo zobaczyc jeszcze inna i wtedy podejmę decyzje,według mnie plusem jest to ze auto nie widziało polskich dróg i miało jednego właściciela w niemczech.
Wszędzie dobrze ale na VFR najlepiej :)

1Była VFR 750-90r
2.Była VFR 750-96r
3Była VFR 800FI-99r
4.Był CBR 1100 XX-1997r
5.Była VFR 800 Fi-1999 r.
6.Jest CBR 900 RR Fireblade 98 i 99r+Varadero 1000 2006

Awatar użytkownika
juhass
pisarz
pisarz
Imię: Tomasz
województwo: śląskie

Post autor: juhass » ndz 22 lis 2009, 15:01

Co do 19- stki: wygodne autko, mocno u nas niedoceniane, wbrew pozorom bezawaryjne i tanie w utrzymaniu. Silniki 1.7 z renówek chwalone są za prostotę budowy i bezawaryjność, może po części kosztem osiągów z tej pojemności. Moim zdaniem chyba warto, choć osobiście gdybym mógł, to na Twoim miejscu dołożył bym do meganki I- imo bardziej współczesny wygląd, lepsze wyposażenie, byle nie 1.4 8v- bo słabawa jest...

Awatar użytkownika
Rychu
pisarz
pisarz

Post autor: Rychu » ndz 22 lis 2009, 18:20

Witam

sam latam faranzuzami - auta bardzo trwale i tanie , pezocik 309 do katowania w blocie i typowo cywilne auto citroen Xantia na Hudropneumatycznym zawieszeniu ( mega komfort).

Koles ma taka Renie , tyle ze starsza , ogolnie ok , nie psuje sie , tylnie nadkola rdzewieja ( ten typ tak ma) robil nia kupe beawaryjnych km i ostatnio musial robic zawieszenie przednie i hamulce , silnik 1.4 jest slabawy . Tylnie zawieszenie to belka skretna , regeneracja kosztowna.

Ja kupilem za 3500 citroena Xantie 1.8 8V z 94/95 ,powiem jedno takiego komforu jazdy nie znajdziesz nawet w nowym BMW, zawieszenie hydro-pneumatyczne to poprostu bajka , silnik 1,8 jest za slaby dla auta wazacego 1300 kg , ale daje rade.

p.s Meganki maja bardzo zla opinie , sa awaryjne ( szczegolnie elektryka) i upierdliwe .

Awatar użytkownika
Dann
pisarz
pisarz
Imię: Daniel
województwo: łódzkie
Kontakt:

Post autor: Dann » ndz 22 lis 2009, 23:08

jeżeli chcesz cos kupic taniego i godnego polecenia to nissan primera...sam posiadam i polecam..NP.http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C10681505
:mrgreen: 2.O WYMIATA ASZ MIŁO :lol: POZDRO

ODPOWIEDZ