Airoh Mathisse RS SPORT lub sv 55s
-
- pisarz
- Imię: dariusz
- województwo: podkarpackie
Airoh Mathisse RS SPORT lub sv 55s
czesc zastanawiam sie nad zakupem kasku i wybrałem te modele , jezdzi ktos w takim .Dodam ze poszukuje szczekowca z blenda w cenie do 800 zl i musze zakupic w ciagu paru najblizszych dni. Moze ktos ma jakis pomysł bo ja juz mam metlik w głowie od opini testow.Ogładałem te dwa modele i podobaja mi sie ale nie wiem jak bedzie podczas codziennej eksploatacji.
- Figaro2
- zadomowiony
- województwo: małopolskie
- Kontakt:
Kask Airoh Mathisse RS czarny - śmiagam w takim drugi sezon i zdecydowanie POLECAM.
Kask jak to szczękowiec jest trochę głośniejszy niz integralny i nadaje się do prędkości 190/200 km/h oczywiście chwilowo bo jest głośno.
Natomiast w codziennej turystycznej jeżdzie jest super. Zapięcie jest bardzo szybkie (funkcjonalne) blenda jest idealna!!!
Mógłby mieć lepszą wentrylację, ale w sumie w czasie jazdy jest git a w korkach podnosi się szczenkę, która otwiera się łatwo przy użyciu jednego guzika na środku.
Kask jest wygodny, blenda jest idealna, zapięcie również, posiada możliwość wyjęcia wyściółki celem wyprania.
Polecam ten kask !!!
Kask jak to szczękowiec jest trochę głośniejszy niz integralny i nadaje się do prędkości 190/200 km/h oczywiście chwilowo bo jest głośno.
Natomiast w codziennej turystycznej jeżdzie jest super. Zapięcie jest bardzo szybkie (funkcjonalne) blenda jest idealna!!!
Mógłby mieć lepszą wentrylację, ale w sumie w czasie jazdy jest git a w korkach podnosi się szczenkę, która otwiera się łatwo przy użyciu jednego guzika na środku.
Kask jest wygodny, blenda jest idealna, zapięcie również, posiada możliwość wyjęcia wyściółki celem wyprania.
Polecam ten kask !!!
-
- teksciarz
- Imię: Arek
Lepiej jak już dołóż trochę kasy i kup sobie Nolana N103 - znacznie lepszy jakościowo od tych co wymieniałeś. Co prawda nie jest to szczyt luksusu i technologii (znacznie lepszy lepszy jest Shoei Multitec, ale to kasa rzędu 1800 zł). ale odpowiada jakości w stosunku do kasy. Jak kupisz to Larssonie po rabacie to wychodzi ok 800 zł (bez rabatu ok. 1000)
- nierob
- klepacz
- Imię: nierob
- województwo: dolnośląskie
od kilku lat mam SV 55. głośny. z biegiem czasu coraz bardziej. Podobno wersja S jest poprawiona pod tym wzgledem. aerodynamika moze być. wentylacja mizerna. blena sie przydaje. srodek mozna prać. Mimo paru zalet, od ponad roku śmigam w nim tylko na skuterku (yamaha 180) a na moto w integralu. mimo, że jestem okularnik.
ideałem jesli chodzi o szczekowca byłby shoei multitec, ale to inna bajka.
ideałem jesli chodzi o szczekowca byłby shoei multitec, ale to inna bajka.
-
- pisarz
-
- pisarz