Cześć
Jakie możliwości ochrony kręgosłupa oferują ubrania motocyklowe? Chyba wszystkie kurtki jakie miałem w ręku (a nie było tego dużo) miały na plecach najwyżej "gumowy" protektor, który być może złagodzi sunięcie po równym asfalcie, ale na pewno nic więcej nie da.
Jakie pewniejsze środki ochrony kręgosłupa są dostępne dla "turystów" (a nie np. crossowców)?
Pozdrawiam
Michał
Jak chronić kręgosłup?
-
- teksciarz
- Kontakt:
Re: Jak chronić kręgosłup?
Mam nadzieje ze nie trollujesz...mkochano pisze:Cześć
Jakie możliwości ochrony kręgosłupa oferują ubrania motocyklowe? Chyba wszystkie kurtki jakie miałem w ręku (a nie było tego dużo) miały na plecach najwyżej "gumowy" protektor, który być może złagodzi sunięcie po równym asfalcie, ale na pewno nic więcej nie da.
Jakie pewniejsze środki ochrony kręgosłupa są dostępne dla "turystów" (a nie np. crossowców)?
Pozdrawiam
Michał
Tyl zabezpiecza sie tym: Zolw
Zdro!
Tomek
katan, po prostu katan..
Celem jest droga
Celem jest droga
- mkochano
- teksciarz
Nie no, w żadnym razie. Wiem że są żółwie, zbroje, buzery, ale nigdy nic z tego nie miałem w ręku. Mam nadzieję na to, że podzielicie się wiedzą typu "kupując żółwia do jazdy turystycznej warto zwrócić uwagę na...", albo "dobre są firmy XYZ, a firmy ABC to już nie koniecznie, bo..."katan pisze:Mam nadzieje ze nie trollujesz...
Przeglądając strony sklepów ma się wrażenie że każdy produkt jest szczytem techniki, a ja chciałbym opinii bardziej obiektywnych

Żółw idzie pod kurtkę, prawda? Jest wtedy sens wozić w kurtce "gumowy" protektor, czy lepiej go wyjąć?katan pisze:Tyl zabezpiecza sie tym: Zolw
Dzięki za odpowiedź i pozdrawiam
Michał
- kris2k
- klepacz
- Imię: Krzysztof
- województwo: śląskie
- Kontakt:
Jak masz takiego zolwia jak na foto, to jak najbardziej pod kurtke z ktorej wyjmujesz ten gumowy/piankowy ochraniacz jakikolwiek by tam nie byl.mkochano pisze:
Żółw idzie pod kurtkę, prawda? Jest wtedy sens wozić w kurtce "gumowy" protektor, czy lepiej go wyjąć?
Dzięki za odpowiedź i pozdrawiam
Michał
Sa jeszcze cale zbroje, wtedy tez pod kurtke z ktorej mozna wyjac juz wszystkie protektory (plecow, lokci i barkow)... przy czym z pelna zbroja mozna pokusic sie o jazde w lecie bez kurtki, bo komplet ochraniaczy masz na sobie a jest przewiewnie i przyjemnie.
Samemu mam zbroje, ale zdaza mi sie w niej jezdzic tylko w upaly po miescie, w trase i tak zawsze biore kurtke z ochraniaczami a zbroja zostaje w szafie. Jakos nigdy nie uwazalem tego za rozwiazanie dla turystow