jakie konsekwencje bez prawka na kat. A
jakie konsekwencje bez prawka na kat. A
Witam. Jak w temacie? Spotkałem się z różnymi opiniami i nie wiem co jest prawdą.
- Gregory
- ostry klepacz
- Imię: Grzesiek
- województwo: małopolskie
- Kontakt:
500 zł mandatu i chyba na tym się sprawa końcy przy kontroli, ale jak będziesz uczestniczył w wypadku, to koszty rosną, bo zawsze to będzie twoja wina i poniesiesz wszystkie koszty naprawy pojazdów w nim uczestniczących.
Motocykl jest jak media markt -nie dla idiotów
Grewel-Moto - części i akcesoria do moto - 505-078-145 - potrzebujesz coś, dzwoń lub pisz.
CB500, VFR800 Vtec i VFR800 Fi, CBR600RR, K1200S,
Grewel-Moto - części i akcesoria do moto - 505-078-145 - potrzebujesz coś, dzwoń lub pisz.
CB500, VFR800 Vtec i VFR800 Fi, CBR600RR, K1200S,
- PETER
- stary wyjadacz
- Imię: PIOTR
500 pln norma pozostaje jeszcze kwestia czy niebiescy pozwolą ci odjechać bo zgodnie z przepisami mogą ci odcholować pojazd na parking i po uiszczeniu będzie go mogła odebrać osoba z uprawnieniami przez ciebie upoważniona albo będziesz czekał z nimi na kogoś kto ma prawko i pojedzie twoim pojazdem ale skubańce zawsze mówią ze mają mało czasu
"BO JA JESTEM NIESPOTYKANIE SPOKOINY CZŁOWIEK"
- C_L_K
- ostry klepacz
- Imię: Rafał
- województwo: mazowieckie
Gówno prawda! W zeszłym roku jechałem sobie jak Pan Bóg przykazał 60km/h za puszeczkami, bez żadnego pajacowania w pełnym rynsztunku (wiec na 100% "wyglądałem jak motocyklista") i nagle pojawił się policmajster na NTV-ce i kazał zjechać. Jak się zatrzymalismy i zapytałem o co chodzi powiedział, że to rutynowa kontrola uprawnień.jogesm3m pisze:ja jezdzilem bez prawka prawie rok i ani razu mnie nie zatrzymali moim zdanie mjezeli nie nagionasz przepisow i wygladasz jak motocyklista to cie nie zatrzymia
Więc po pierwsze: jogesm3m, nie pi.....l głupot, ze śmiało można jeździć bez lejcy

A po drugie: klusek, zamiast rozmyślać co się stanie, po prostu zapisz się na kurs i przy dobrym układzie już w kwietniu lub maju będziesz śmigał na legalu

- Janusz B.
- klepacz
- Imię: Dżony
Nic bardziej błędnego.[b]Gregory[/b] pisze:ale jak będziesz uczestniczył w wypadku, to koszty rosną, bo zawsze to będzie twoja wina i poniesiesz wszystkie koszty naprawy pojazdów w nim uczestniczących.
Jeżeli wypadek będzie z winy tej drugiej osoby, okoliczność że nie masz prawka nie zwalnia ubezpieczalni tamtego człowieka z odpowiedzialności cywilnoprawnej. Oczywiście nie będą chcieli płacić i bez procesu raczej się nie obędzie, ale ostatecznie jakiś tam hajs da się wyszarpnąć.
Nie zadziałają jednak Twoje ubezpieczenia i jeśli będzie wypadek z Twojej winy to Twoja ubezpieczalnia pokryje koszty uczestnikowi wypadku, a potem przyjdzie do Ciebie po pieniądze, zaś z AC i NNW nie zobaczysz ani złotówki.
Tak czy inaczej nie pier*ol i rób prawko.
Spytaj milicjanta, on Ci prawdę powie.
Spytaj milicjanta, on Ci wskaże drogę...
http://www.bezwiny.pl
Spytaj milicjanta, on Ci wskaże drogę...
http://www.bezwiny.pl
-
- pisarz
- Imię: Jerry
- województwo: zachodniopomorskie
Kurs trwa miesiąc. Egzamin odbywa się na z góry wiadomej trasie, którą instruktor pokaże Ci w każdym szczególe kilkanaście razy. W porównaniu z prawkiem B to egzamin na A jest 10x prostszy.
Ostatnio zmieniony ndz 08 lut 2009, 17:27 przez jaroslawp, łącznie zmieniany 2 razy.
- Pepe VFR
- klepacz
- Imię: Piotr
nie wiem czy to pytanie dotyczy centralnie ciebie ale jeśli tak to zrób prawko to dużo nie kosztuje auchroni cię od wielunieprzyjemnych sytuacji:byeklusek pisze:dzieki, pozdrawiam
Wypalony papieros skraca życie Srednio o 1min
Kieliszek Vodki Srednio o 2min.
ALE to nic, chodzenie do PRACY skraca życie średnio o 8 godzin na dobe!!!
Kieliszek Vodki Srednio o 2min.
ALE to nic, chodzenie do PRACY skraca życie średnio o 8 godzin na dobe!!!
- robsonic
- klepacz
- Imię: Robert
- Kontakt:
Policja na motocyklach ma praktycznie nakaz legitymowania motocyklistów czego ci w radiowozie raczej robić nie mogą.... Jeżeli w skutek próby zatrzymania Cię walniesz szlifa, policja bierze na kark narażenie Twojego życia. Sam śmigam bez i już rok minąłC_L_K pisze:Gówno prawda! W zeszłym roku jechałem sobie jak Pan Bóg przykazał 60km/h za puszeczkami, bez żadnego pajacowania w pełnym rynsztunku (wiec na 100% "wyglądałem jak motocyklista") i nagle pojawił się policmajster na NTV-ce i kazał zjechać. Jak się zatrzymalismy i zapytałem o co chodzi powiedział, że to rutynowa kontrola uprawnień.jogesm3m pisze:ja jezdzilem bez prawka prawie rok i ani razu mnie nie zatrzymali moim zdanie mjezeli nie nagionasz przepisow i wygladasz jak motocyklista to cie nie zatrzymia
Więc po pierwsze: jogesm3m, nie pi.....l głupot, ze śmiało można jeździć bez lejcy![]()
A po drugie: klusek, zamiast rozmyślać co się stanie, po prostu zapisz się na kurs i przy dobrym układzie już w kwietniu lub maju będziesz śmigał na legalu

Wiem że łatwo zdać i tego akurat się nie obawiam,ale nie mam ochoty chodzić i jeżdzić jakąś zmęczoną 250-tką

fakju i fenkju... brzmi podobnie lecz za przejęzyczenie można dostać w ryja lub w mordkę 

- ZULEK
- pisarz
- Imię: Jarek
- Kontakt:
Robsonic masz dziecinne podejście do tematu i chwaliś się nie masz czym.
"Męczysz" się raz a później masz czyste sumienie i pełny komfort jazdy.
Nie piszę o konsekwencjach jazdy bez prawka czy z bo gleby dzwony i poważne wypadki zdarzają się i tym co mają prawko.
A że kontrolują.... to bardzo dobrze od tego są i taką mają robotę!!
"Męczysz" się raz a później masz czyste sumienie i pełny komfort jazdy.
Nie piszę o konsekwencjach jazdy bez prawka czy z bo gleby dzwony i poważne wypadki zdarzają się i tym co mają prawko.
A że kontrolują.... to bardzo dobrze od tego są i taką mają robotę!!
- szatan
- klepacz
- Kontakt:
Nie zebym był jakims zrzędzocaym dziadkiem , ale nie pochwalam smigania bez prawka , jeszcze Ci cos odbije zaczniesz uciekac i co ? nie chce widziec w wiadomosciach kolejnego postrzału motocykliste w plecy
Życie bez motocykla powoduje raka i choroby serca
Manual Honda VFR800 98-2001
http://rapidshare.com/files/236685669/Manual98-01.pdf
Miernik ładowania http://www.youtube.com/watch?v=IYjGraAk4es
Manual Honda VFR800 98-2001
http://rapidshare.com/files/236685669/Manual98-01.pdf
Miernik ładowania http://www.youtube.com/watch?v=IYjGraAk4es