Zna ktoś sposób na te światła tak by można było przejechać na zielonym
Pętla indukcyjna.
-
jaroslawp
- pisarz

- Imię: Jerry
- województwo: zachodniopomorskie
Pętla indukcyjna.
Jeżdząc po peryferiach Szczecina trafiam na światła sterowane za pomocą pętli indukcyjnych zalanych pod asfaltem. Jak jedzie się główną drogą to problemu nie ma. Jak wyjeżdza się z podporządkowanej to najczęściej trzeba albo złamać przepisy i pojechać na czerwonym, albo stać do usranej śmierci
, bo nawet samochód podjeżdzający z tyłu nie aktywuje sterownika świateł.
-
arek
- teksciarz

- Imię: Arek
Jak jedziesz w nocy i jest pusto a nie ma puszek - wal na czerwonym. Swego czasu miałem problem o 3 w nocy w Pruszczu z misiami i przeszło po chwili gadki, bo jak się okazało zwrócili już na to uwagę wcześniej.
A jak są puszki to zatrzymujesz się za pętlą, tak aby stali na pętli i samo się zmieni... po jakimś czasie
A jak są puszki to zatrzymujesz się za pętlą, tak aby stali na pętli i samo się zmieni... po jakimś czasie
- whitespirit
- pisarz

- Imię: Bartosz
W UK sa radary ktore nie lapia motocykli, ale ktore to sa trudno wyczaic.
Jadnak sa widoczne z daleka poniewaz sa koloru zółtego nie jak w Polsce szarego.
Idea jest inna - dbanie o bezpieczenstwo a nie o kieszen czyjas tam, nie wiem czyja.
Co ma ten post wspolnego ze zmiana swiatel nie wiem
Za miast swiatel poza miastami ronda, ronda, mniejsze wieksze, w miescie ronda i swiatla...
Jadnak sa widoczne z daleka poniewaz sa koloru zółtego nie jak w Polsce szarego.
Idea jest inna - dbanie o bezpieczenstwo a nie o kieszen czyjas tam, nie wiem czyja.
Co ma ten post wspolnego ze zmiana swiatel nie wiem
Za miast swiatel poza miastami ronda, ronda, mniejsze wieksze, w miescie ronda i swiatla...
-
arek
- teksciarz

- Imię: Arek
Ale do jasnej cholery - ja mam sobie z moto choinkę robić bo jakiś ch...j, który bierze ciężką kasę za gównianą robotę zapomniał o tym że po naszych drogach jeżdżą motocykle, a nie tylko samochody??? Uważam jedno - będę tak długo walił na czerwonym aż tego nie poprawią, tym bardziej że można to rozwiązać naprawdę łatwo, tylko tyle że trzeba chcieć.PETER pisze:jak znajdę to wstawię link do filmiku jak sobie poradzić w skrócie mały magnes przyczepiony pod moto
Tyle w kwestii kombinowania jak to zrobić tak aby działało.
- Janusz B.
- klepacz

- Imię: Dżony
Możesz też zrobić tak:
1. Stajesz na światłach i stawiasz moto na stopce bocznej,
2. idziesz do przejścia dla pieszych (jeżeli jest) i naciskasz guziczek, który powoduje zmianę światła - wówczas piesi mają zielone i mają je też goście z podporządkowanej tacy jak Ty,
3. dzida do moto, zanim dla pieszych i dla Ciebie znów wskoczy czerwone i rura przez skrzyżowanie
- raz tak dla śmiechu zrobiłem i zadziałało
Możesz też na bajku wbić się na chodnik, podjechać do guziczka nacisnąć go i pokonać skrzyżowanie przejeżdżając przejściem dla pieszych...
Inaczej światła nie zmienisz i trzeba gonić na czerwonym, albo czekać na puchę.
1. Stajesz na światłach i stawiasz moto na stopce bocznej,
2. idziesz do przejścia dla pieszych (jeżeli jest) i naciskasz guziczek, który powoduje zmianę światła - wówczas piesi mają zielone i mają je też goście z podporządkowanej tacy jak Ty,
3. dzida do moto, zanim dla pieszych i dla Ciebie znów wskoczy czerwone i rura przez skrzyżowanie
- raz tak dla śmiechu zrobiłem i zadziałało
Możesz też na bajku wbić się na chodnik, podjechać do guziczka nacisnąć go i pokonać skrzyżowanie przejeżdżając przejściem dla pieszych...
Inaczej światła nie zmienisz i trzeba gonić na czerwonym, albo czekać na puchę.
Spytaj milicjanta, on Ci prawdę powie.
Spytaj milicjanta, on Ci wskaże drogę...
http://www.bezwiny.pl
Spytaj milicjanta, on Ci wskaże drogę...
http://www.bezwiny.pl