Jakie ubezpieczenie NNW?
- mkochano
- teksciarz
Jakie ubezpieczenie NNW?
Cześć
Chciałbym prosić was o radę odnośnie ubezpieczenia NNW. Czego oczekuję od ubezpieczenia:
- pokrycie kosztów prywatnego leczenia kierowcy i pasażera (to spokojnie może być 20tyś zł na osobę);
- w miarę bezporblemowe uzyskanie odszkodowania (bez konieczności zatrudniania prawnika... czy to w ogóle możliwe?).
Może jest jeszcze coś o czym powinienem pamiętać?
Jakie są wasze sugestie?
Pozdrawiam
Michał
Chciałbym prosić was o radę odnośnie ubezpieczenia NNW. Czego oczekuję od ubezpieczenia:
- pokrycie kosztów prywatnego leczenia kierowcy i pasażera (to spokojnie może być 20tyś zł na osobę);
- w miarę bezporblemowe uzyskanie odszkodowania (bez konieczności zatrudniania prawnika... czy to w ogóle możliwe?).
Może jest jeszcze coś o czym powinienem pamiętać?
Jakie są wasze sugestie?
Pozdrawiam
Michał
- Shoov
- klepacz
- Kontakt:
PZU wprowadziło nowy produkt o nazwie NNW MAX do standardowo NNW jest do kwoty 10-15 tys NNW max jest zdajscie do 100 tys i wyżej, osobiście wziąłem maxa do 100 tys kosztowało mnie to o ile sie nie myle 90zł, z tego co wiem możesz jechać sprzętem pozyczonym nie tylko swoim i oczywiscie jest tez na pasażera, nie wnikałem dokładnie jak to wygląda wiem że to jakis nowy produkt może warto może nie, osobiście nie mam doświadczeń z wykorzystaniem tego ubezpieczenia i mam nadzieje mieć nie będe 

- KolczyK
- stary wyjadacz
- Imię: Przemysław
- Kontakt:
hm już podaje pare szczegółów
http://www.pzu.pl/?nodeid=produkt_pzu_s ... ow=details
nie piszą o wyłączeniu z ubezpieczenia motocyklistów jak mi przekazano, więc to dobra opcja do wypłaty sumy ubezpieczenie w przypadku niezdolności do pracy ubezpieczonego zaistniałej w wyniku nieszczęśliwego wypadku, ewentualnie śmierci, więc gdy będzie to wypadeczek mały to nici z tego ubezpieczenia tak naprawdę. Dobry produkt dla ryzykantów
nie ma co. zawsze coś.
http://www.pzu.pl/?nodeid=produkt_pzu_s ... ow=details
nie piszą o wyłączeniu z ubezpieczenia motocyklistów jak mi przekazano, więc to dobra opcja do wypłaty sumy ubezpieczenie w przypadku niezdolności do pracy ubezpieczonego zaistniałej w wyniku nieszczęśliwego wypadku, ewentualnie śmierci, więc gdy będzie to wypadeczek mały to nici z tego ubezpieczenia tak naprawdę. Dobry produkt dla ryzykantów

VFR800FI '99 - była ze mną 35tyś km
VFR800FI '02 - obecna kochanka
UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>
VFR800FI '02 - obecna kochanka
UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>
- Lisena
- bywalec
- Imię: Lisa
- Kontakt:
Niestety z własnego doświadczenia mogę Ci powiedzieć, że 20 tys zł to zdecydowanie za mało jak na pokrycie kosztów leczenia, w tym rehabilitacji i operacji. Zdecydowanie bardziej realna wydaje się kwota 100 tys.
Co do bezproblemowego, szybkiego otrzymania odszkodowania - to również wydaje mi się ułudą. Każdy ubezpieczyciel będzie dążył do maksymalnego zaniżenia kwoty, która Ci się należy. Często proponują kwotę 10 razy mniejszą. Moim zdaniem zawsze trzeba skorzystać z pomocy adwokata, jeśli obrażenia są większe niż zadrapanie
Natomiast nie zawsze trzeba korzystać z pomocy lekarza sądowego. Jeśli Twoje obrażenia są niewielkie (skręcenie, proste złamanie, naderwanie), nie ma sensu korzystać z pomocy lekarza sądowego. Kosztuje on ok. 2000 tys zł, dlatego najlepiej skorzystać z jego usług, jeśli jest pewność, że obrażenia są b. poważne i odszkodowanie może być b. duże (powyżej 20% uszczerbku na zdrowiu). Wtedy można go opłacić z zaliczki, jaką powinien przesłać ubezpieczyciel bądź Ubezpieczeniowy Fundusz Gwarancyjny (UFG). Poza tym kwota 2000 zł przy odszkodowaniu wynoszącym 200 000 nie wydaje się niczym szczególnym
Więcej o tym temacie możesz poczytać TUTAJ
Pozdrawiam,
Liza
Co do bezproblemowego, szybkiego otrzymania odszkodowania - to również wydaje mi się ułudą. Każdy ubezpieczyciel będzie dążył do maksymalnego zaniżenia kwoty, która Ci się należy. Często proponują kwotę 10 razy mniejszą. Moim zdaniem zawsze trzeba skorzystać z pomocy adwokata, jeśli obrażenia są większe niż zadrapanie

Więcej o tym temacie możesz poczytać TUTAJ
Pozdrawiam,
Liza
- kiki
- ostry klepacz
- Imię: Piotr
- województwo: mazowieckie
- Kontakt:
Dzis podczas odwiedzin w Pzu dowiedziałem sie iż NNW MAX nie obejmuje motocykli!!!!!!!!!!!!
http://www.pzu.pl/pub/produkty/owu/6495_OWU_NNW_Max.pdf -paragraf 5 punkt 4- patrzcie jak kombinuja
http://www.pzu.pl/pub/produkty/owu/6495_OWU_NNW_Max.pdf -paragraf 5 punkt 4- patrzcie jak kombinuja

- Shoov
- klepacz
- Kontakt:
Co za tempe chu... właśnie rozmawiałem na infolini z jakaś babka, i faktycznie NNW MAX nie obejmuje motocykli Mimo to zostało mi to badziewie sprzedane z polisą OC na motocykl... niestety umowe zawarłem w styczniu więc już nie mam możliwości odstąpienia wg miłej pani, przyda mi się to wyłącznie jeśli będe jechał innym pojazdem samochodowym, wtedy mam nnw max.
Dla zainteresowanych jakby chceli mieć w pzu nnw które ma zastosowanie w przypadku motocykla do takiej kwoty jak NNW MAX czyli w moim przypadku 100 000zł musieli by kupić zwykłe NNW za 310zł / rok, 50 000 to 155zł, standardowe do 10 000zł kosztuje 31 zł. Tylko że 10 tys w przypadku jakiegoś poważniejszego wypadku to można sobie w du.. wsadzić.
Reasumując chu w du pzu.
Dla zainteresowanych jakby chceli mieć w pzu nnw które ma zastosowanie w przypadku motocykla do takiej kwoty jak NNW MAX czyli w moim przypadku 100 000zł musieli by kupić zwykłe NNW za 310zł / rok, 50 000 to 155zł, standardowe do 10 000zł kosztuje 31 zł. Tylko że 10 tys w przypadku jakiegoś poważniejszego wypadku to można sobie w du.. wsadzić.
Reasumując chu w du pzu.
- Diego
- klepacz
- Imię: Mirek
- województwo: mazowieckie
Tak samo mnie zdrażnili jak czarnule ubezpieczałemppamula pisze:No coś niesamowitego, dyskryminacja jawna motocyklistów!!!!kiki pisze:NNW MAX nie obejmuje motocykli!!!!!!!!!!!!
Pojazd samochodowy w rozumieniu Prawa o Ruchu Drogowym z wyłączeniem motocykli.
Ale już motorowej im pasuje.![]()
Ale mnie to oburzyło
- rinas
- klepacz
- Imię: Paweł
Właśnie byłem w PZU, wykupić OC i NW.
Pomijając OC, co do NW, dowiedziałem się tyle:
- NNW MAX nie obejmuje motocykli. Pani powiedziała, że dlatego, bo... TO ZA DUŻE RYZYKO. Czyli, mają nas za dawców.
- Na NW maksymalnie mozna ubezpieczyć motocykl do 100.000 PLN ( myślałem że to właśnie jest NNW MAX ? ), a cena za każde dodane 1.000 PLN do kwoty ubezpieczenia to dodatkowe 3 złote 10 groszy. Tak więc - NNW do 100.000 kosztuje 310 PLN
- No i jeszcze najlepsze - pani w PZU spytała mnie: "pan chce ubezpieczyć motocykl czy motor"
Pomijając OC, co do NW, dowiedziałem się tyle:
- NNW MAX nie obejmuje motocykli. Pani powiedziała, że dlatego, bo... TO ZA DUŻE RYZYKO. Czyli, mają nas za dawców.
- Na NW maksymalnie mozna ubezpieczyć motocykl do 100.000 PLN ( myślałem że to właśnie jest NNW MAX ? ), a cena za każde dodane 1.000 PLN do kwoty ubezpieczenia to dodatkowe 3 złote 10 groszy. Tak więc - NNW do 100.000 kosztuje 310 PLN

- No i jeszcze najlepsze - pani w PZU spytała mnie: "pan chce ubezpieczyć motocykl czy motor"

AVE. Gdyby nie to, że na OC mają najniższą stawkę, już dawno bym sie od nich odseparował.Shoov pisze:Reasumując chu w du pzu.
- Damo 88
- klepacz
Re: Jakie ubezpieczenie NNW?
Odgrzewam Kotleta
Zapytanie odnośnie ubezpieczenia , Odszkodowania Osoba miała kolizję z krawężnikiem Samochodem , felga do wymiany i parę innych części .
Ubezpieczenie wypłaciło odszkodowanie za naprawę . Ale przy kolizji osoba uderzyła głową o kierownicę odczuwalne bule lekarz , zwolnienie i stwierdzony przez lekarza uszczerbek , przypisany kołnierz . Osoba posiada pełny pakiet AC,OC,NNW .
po zakończeniu leczenia jak się starać o odszkodowanie AC i jak to zrobić z dodatkowym NNW . składać dwa pisma o wypłacenie odszkodowania z AC i NNW W samochodzie była jedna osoba Prowadzący .
Agencję Pomijam bo skoro oni są chętni to znaczy że się należy bez większej potyczki
Dzięki za ewentualne porady .
Zapytanie odnośnie ubezpieczenia , Odszkodowania Osoba miała kolizję z krawężnikiem Samochodem , felga do wymiany i parę innych części .
Ubezpieczenie wypłaciło odszkodowanie za naprawę . Ale przy kolizji osoba uderzyła głową o kierownicę odczuwalne bule lekarz , zwolnienie i stwierdzony przez lekarza uszczerbek , przypisany kołnierz . Osoba posiada pełny pakiet AC,OC,NNW .
po zakończeniu leczenia jak się starać o odszkodowanie AC i jak to zrobić z dodatkowym NNW . składać dwa pisma o wypłacenie odszkodowania z AC i NNW W samochodzie była jedna osoba Prowadzący .
Agencję Pomijam bo skoro oni są chętni to znaczy że się należy bez większej potyczki

Jeżeli Rozwiązałeś problem nie Zapomnij Odpisać .
- Adas
- bywalec
- Imię: Adam
- województwo: śląskie
Posiadam ubezp. OC i NNW w PZU, miałem wypadek w lipcu 2011 i właśnie tydzień temu dostałem odszkodowanie z NNW ( kolizja była z mojej winy i połamany byłem jaDamo 88 pisze:Odgrzewam Kotleta
Agencję Pomijam bo skoro oni są chętni to znaczy że się należy bez większej potyczki![]()

- Wojtek86
- klepacz
- Imię: Wojtek
- Kontakt:
Szkodę AC należy traktować jako niezależną od szkody NNW. Obie szkody należy zgłosić ubezpieczycielowi - dostaną różne numery sprawy.