Kufry boczne givi do RC46

Wszelkie problemy nie związane z mechaniką.
Awatar użytkownika
adi610
klepacz
klepacz
województwo: podkarpackie
Kontakt:

Kufry boczne givi do RC46

Post autor: adi610 » wt 05 sie 2008, 08:43

czy kufry poniżej będą pasować do RC 46 Obrazek Co polecacie Obrazek

ObrazekObrazekObrazekObrazek

arek
teksciarz
teksciarz
Imię: Arek

Post autor: arek » wt 05 sie 2008, 16:39

Kufry będą pasować bez problemu. Ważne aby były do montażu w systemie Monokey (monolock jest do skuterków). Zastanów się może nad kuframi bocznymi otwieranymi do góry (jakby wanna z zamknięciem) - trochę bardziej praktyczne bo na trasie nie trzeba ściągać aby coś wyjąć - otwierasz górę i możesz grzebać.
Osobną kwestią jest stelaż na których je zaczepiasz i tutaj poleciłbym WINGRACK'a z givi - bardzo stabilny i wytrzymały a jednocześnie według mnie bardzo ładnie wygląda na VFR-ce. Tylko tyle, że kosztuje całkiem niemało bo około 800 zł z mocowaniem do VFR-ki.

Acha, i jak będziesz już kupował to zwróć uwagę na to iż w każdym motocyklu stelaże są inaczej mocowane i trzeba konkretnie zaznaczyć przy kupnie do czego to, bo inaczej nie założysz.
Pozdrowienia
Arek

Awatar użytkownika
Arturo
klepacz
klepacz
województwo: pomorskie
Kontakt:

Post autor: Arturo » wt 05 sie 2008, 17:54

arek pisze:Zastanów się może nad kuframi bocznymi otwieranymi do góry (jakby wanna z zamknięciem) - trochę bardziej praktyczne bo na trasie nie trzeba ściągać aby coś wyjąć - otwierasz górę i możesz grzebać.
Zgadzam sie, uzywam i jest BARDZO praktyczne. Jak Arek napisal polecam Ci tez Wingracka. Looknij sobie na fotosa: boki mam E41 a top V46 na wingracku 2.
Zakupy robilem na www.motoracer.pl i sobie chwale-kontakt z Paulina jest OK i wszystko bez zarzutu.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Ludzie kpią z nas zanim nas zdążą poznać
Biorą nas za przestępców bo nie widzą w nas dobra"

Awatar użytkownika
adi610
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: adi610 » wt 05 sie 2008, 19:19

Dziękuje wam za odpowiedź, generalnie wybrałem ten model kufrów ze względu na walory estetyczne. Najbardziej przypominają mi sportowy charakter VFR. Co do stelaży to z racji posiadania przeze mnie centralnego kufra GIVI boczne raczej też będą GIVI.

Awatar użytkownika
adi610
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: adi610 » sob 27 wrz 2008, 07:28

zdecydowałem się na kuferki takie jak ma Arturo z tym że zauważyłem że masz dodatkowe kierunki. Czy to konieczność ?

Awatar użytkownika
Arturo
klepacz
klepacz
województwo: pomorskie
Kontakt:

Post autor: Arturo » sob 27 wrz 2008, 11:19

adi610 pisze:dodatkowe kierunki. Czy to konieczność ?
Nie, ale dla swoje bezpieczenstwa (czyt. widocznosci) je zalozylem bo koszt niewiele wiekszy a roznica duza-tu sie moze wypowiedziec kazdy kto jechal za kims z dodatkowymi kierunkami. Fakt ze niewiele osob decyduje sie na dodatkowe kierunki bo twierdza ze szpeca czy costam, ale za kazdym razem jak jade ma Morsem (tez ma dodatkowe) to utwierdzam sie w przekonaniu ze dobrze zrobilem ze je zamotowalem-no nie da sie nie zauwazyc ze sygnalizujesz skret:grin:
Druga sprawa, to zerknij na moja VFR na powyzszej fotce i odejmij jej te dodatkowe kierunki-tylnych seryjnych za duzo nie zobaczysz :???: Beda widoczne tylko przednie, tak samo pojazd nadjezdzajacy prostopadle do Ciebie widzi tylko przedni kierunkowskaz bo tylnia lama jest zaslonieta przez kufer.
"Ludzie kpią z nas zanim nas zdążą poznać
Biorą nas za przestępców bo nie widzą w nas dobra"

ODPOWIEDZ