kaski KBC

Wszelkie problemy nie związane z mechaniką.
Awatar użytkownika
michalfrucz
Imię: Michal

kaski KBC

Post autor: michalfrucz » ndz 13 lip 2008, 12:02

czy ktos mial i uzytkowal?? chydzi mi o najwyzszy model ? KBC VR2R STEALTH

Awatar użytkownika
robsonic
klepacz
klepacz
Imię: Robert
Kontakt:

Post autor: robsonic » ndz 13 lip 2008, 20:30

Vitam! Miałem ten kask, warty polecenia. Perfekcyjnie wręcz wykonany i do tego bardzo wygodny. Sama cena mówi co to za kask, a wystarczy obejrzec KBC za około 500 zł i już widac że biją konkurencję w tej cenie na maxa!!! Miałem,sprzedałem i teraz mam airoh,a i z tym już zostanę ;-)
Jeśli masz zamiar kupic to lepiej poszukaj jeszcze, jak dla mnie to jest trochę z wielki gabarytowo....no chyba że będzie w prezencie,to bierz!!!!!
Kask fajny lecz trochę drogi jak na nieznaną firmę KBC. Pozdro!!!
fakju i fenkju... brzmi podobnie lecz za przejęzyczenie można dostać w ryja lub w mordkę :)

Awatar użytkownika
onlyCBR
bywalec
bywalec
Kontakt:

Post autor: onlyCBR » czw 31 lip 2008, 14:43

Ja mam VR-2 malowanie REAPER matowe.

Kask jest drogi jak na swoja jakosc.Tzn.Lezy idealnie na glowie i jest super wygodny.Pierwsze 10 tys km spisywal sie rewelacyjnie i nic nie parowal mimo czestej jazdy w deszczu.
Potem szyba byla juz tak zakurzona od srodka,ze musialem ja wyczyscic sciagajac przy okazji warstwe antifoga i tu zaczely sie z nim problemy...Kask zaczal caly czas parowac,co powodowalo czeste zdjemowanie i zakladanie szybki.W konsekwencji urwal sie zawiac,ktory ja mocuje...Dokupilem pin-locka i bylo ok.
Jednak zaczal byc bardzo glosny po tych ok 10 tys km...

W tej cenie polecam bardziej Schuberta (teraz kosztuje tylko 250 Euro) i mimo,ze ma nieciekawy dizajn to jednak w trasie jest rewelacyjny.

Polecam jeszcze zaglebic sie w ponizszy link i wyniki testu kaskow,ktore doskonalep okazuja,ze nie zawsze najdrozszy kask jest najlepszy :

http://dft-1-sharp.eduserv.org.uk/searc ... =0&price=0
NIGDY NIE JEZDZIJ SZYBCIEJ NIZ TWOJ ANIOL STROZ POTRAFI LATAC!

Awatar użytkownika
Krajan
klepacz
klepacz
Imię: Paweł
Kontakt:

Post autor: Krajan » czw 07 sie 2008, 12:26

onlyCBR pisze:Polecam jeszcze zaglebic sie w ponizszy link i wyniki testu kaskow,ktore doskonalep okazuja,ze nie zawsze najdrozszy kask jest najlepszy :

http://dft-1-sharp.eduser...&size=0&price=0
a gdzie można poczytać o kryteriach oceny, na jakiej podstawie takie wyniki ?

Awatar użytkownika
onlyCBR
bywalec
bywalec
Kontakt:

Post autor: onlyCBR » czw 07 sie 2008, 15:57

Sam sie nad tym zastanawialem :)

Ale nie moge sie nigdzie doszukac jakiegos nowszego porownania z dobrze przedstawionymi kryteriami oceny...
NIGDY NIE JEZDZIJ SZYBCIEJ NIZ TWOJ ANIOL STROZ POTRAFI LATAC!

ODPOWIEDZ