podczas jazdy zapala sie kontrolka wtrysku w rc46
- marecki00
- zadomowiony
podczas jazdy zapala sie kontrolka wtrysku w rc46
podczas ostatniej jazdy dwa razy zapalila mi sie kontrolka wtrysku, zadnych objawów nie bylo motor jechal normalnie, po wylaczeniu zaplonu i ponownym uruchomieniu kontrolka zapalila sie tak jak podczas normalnego rozruchu. czy ktos wie o co moze w tym chodzic??? dzieki za podpowiedzi
-
- pisarz
- Imię: Dawid
- województwo: zachodniopomorskie
- Kontakt:
Wprowadz go w stan serwisowy. Wpina sie zworke w takie male gowienko pod siedzeniem. Ja ostatnio tez mialem to samo, ale na szczescie moj "serwisant" byl madrzejszy od komputera
i wyczail , ze przy MAP- sensorze powinien byc podpiety przewodzik. Sprawdzilismy, a tam zadnego przewodu niet... i lezal jeden luzny. Okazalo sie ze po odpaleniu moto kontrolka juz nie swieci i jest wszystko ok.
P.S.
W moim przypadku silnik zachowywal sie normalnie podczas jazdy, gdy swiecila sie kontrolka, tylko na biegu jalowym za male obroty trzymal i nie dalo sie regulowac.
Pozdrawiam

P.S.
W moim przypadku silnik zachowywal sie normalnie podczas jazdy, gdy swiecila sie kontrolka, tylko na biegu jalowym za male obroty trzymal i nie dalo sie regulowac.
Pozdrawiam

- mikiet
- bywalec
- Imię: Michał
- Kontakt:
nie chcę robić nowego tematu, bo choć mam coś podobnego to nie jest to samo. mi troszkę gaśnie motocykl podczas jazdy, zapala się kontrolka FI, po około sekundzie jedzie moto dalej normalnie. Przy okazji z tego co zauważyłem to zresetował mi się komputer. dzieje się to przy obrotach 4-5tys i jak się silnik na nie wkręca.
co to może być?
co to może być?
- KolczyK
- stary wyjadacz
- Imię: Przemysław
- Kontakt:
Knight miał podobnie, już szukam tematu
JUŻ mam info od Knigha - wyłączało mu się moto podczas jazdy - nie pytałem czy świeciła dioda, ale ..... przyczyną był Bank Angle Sensor, czujnik pozycji motocykla, jeśli moto się przewróci motocykl zgaśnie. szwankowąło mu, aż padło ......, znaleźć możesz to przed zegarami ( jest tam też przerywacz kierunkowskazów i inne) patrząc od przodu moto.....oczywiśćie po zdjeciu czaszy
przymocowany wg osi motocykla.
Nie wiem czy to będzie to, ale możliwe
[ Dodano: 2008-03-26, 17:51 ]
koszt używki chyba oscylował w granicach 150zł
JUŻ mam info od Knigha - wyłączało mu się moto podczas jazdy - nie pytałem czy świeciła dioda, ale ..... przyczyną był Bank Angle Sensor, czujnik pozycji motocykla, jeśli moto się przewróci motocykl zgaśnie. szwankowąło mu, aż padło ......, znaleźć możesz to przed zegarami ( jest tam też przerywacz kierunkowskazów i inne) patrząc od przodu moto.....oczywiśćie po zdjeciu czaszy

Nie wiem czy to będzie to, ale możliwe

[ Dodano: 2008-03-26, 17:51 ]
koszt używki chyba oscylował w granicach 150zł
VFR800FI '99 - była ze mną 35tyś km
VFR800FI '02 - obecna kochanka
UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>
VFR800FI '02 - obecna kochanka
UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>