Inne hamulce dla RC 36
-
- Imię: Maciek
- województwo: dolnośląskie
Inne hamulce dla RC 36
Czy ktoś z Was kombinował coś z hamulcami przy 750 rc 36? Chodzi mi o wymianę przednich zacisków na jakieś nowocześniejsze? Czy ktoś wie od czego pasują do mocowań na lagach i tarcz?
- mictom
- klepacz
- Imię: Tomek
- województwo: podkarpackie
Re: Inne hamulce dla RC 36
Będzie ciężko, nowocześniejsze mają mocowanie typowo pod USD inne tarcze, wydajniejsza pompa. To jest droga zabawa. Jak już wymienisz zestaw hamulcowy na mocniejszy wtedy okażę się że zawieszenie nie będzie wyrabiać takiej siły hamowania. A co jest nie tak z Twoimi?
Na Swoim przykładzie Ci powiem, zmieniłem przewody na stalowy oplot, zrobiłem regenerację pompy,zacisków, świeży płyn, dobre odpowietrzenie i hamulce się mocno poprawiły.
Na Swoim przykładzie Ci powiem, zmieniłem przewody na stalowy oplot, zrobiłem regenerację pompy,zacisków, świeży płyn, dobre odpowietrzenie i hamulce się mocno poprawiły.
-
Stalowy oplot już mam, płyn i klocki zmienione, a zaciski wyczyszczone ale mam wrażenie jakby nierówno łapały, czuć takie lekkie szarpnięcia jakbym pulsował klamką. Poza tym mimo że jako tako działają to są tępe i brak im dokładnie wyczuwalnego punktu zadziałania.
- kiki
- ostry klepacz
- Imię: Piotr
- województwo: mazowieckie
- Kontakt:
To może już pójdź dalej i zmień przedni zawias na jakiś nowocześniejszy. Nie chcesz iść w tą stronę ?
-
Nowy zawias to już konkretne sianko, bo to i widelec i koło i heble... A jak lepszy przód to i o tylny amorek warto byłoby się zatroszczyć.
A maszyny nie chcę zmieniać. Lubię widlaki, lubię V4 no i lubię swoją szczurowata "babcię"
A maszyny nie chcę zmieniać. Lubię widlaki, lubię V4 no i lubię swoją szczurowata "babcię"
- figaro
- ostry klepacz
- Imię: Tomasz
- województwo: pomorskie
Jednym słowem kolejna akademicka dyskusja. 

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
-
- pisarz
- Imię: Jarosław
- Kontakt:
I budowa pseudo strita lub cafiaka w ukryciu. Już lepiej odbuduj na oryginał. Wiele podobnych tematów umarło. Buduj na oryginał kolego - i bez urazy.