Witam.
Od pół roku jestem posiadaczem VFR-ki (model z 97 roku) i postanowiłem teraz dokładnie ją przejrzeć. Owiewki w całości zdemontowałem aby je odświeżyć lecz nie mogę zdemontować zbiornika, śrubę na tyle zbiornika odkręciłem lecz nie wiem czy coś jeszcze trzeba odkręcić bo zbiornik nie chce się ruszyć. Czy może ktoś wie jak go zdemontować, czy trzeba go przesunąć albo coś w tym rodzaju
Demontaż zbiornika VFR750 RC36
- figaro
- ostry klepacz
- Imię: Tomasz
- województwo: pomorskie
Re: Demontaż zbiornika VFR750 RC36
Pozostał Ci jeszcze sworzeń do wyciągnięcia i delikatnie da się unieść tył zbiornika w celu odłączenia przewodów.
Zerknij na załącznik i tutaj

Zerknij na załącznik i tutaj

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
-
- Imię: Jacek
- województwo: lubuskie
Dzięki za odpowiedź.
Wszystko się zgadza, moje niedopatrzenie. Po prostu nie zauważyłem że delikatnie wysunęła się tulejka przez którą przechodzi sworzeń i tylko ona blokowała możliwość uniesienia zbiornika. Pozdrawiam
Wszystko się zgadza, moje niedopatrzenie. Po prostu nie zauważyłem że delikatnie wysunęła się tulejka przez którą przechodzi sworzeń i tylko ona blokowała możliwość uniesienia zbiornika. Pozdrawiam
- orzeł
- pisarz
- Imię: Paweł
- województwo: dolnośląskie
Gdzie jest odpowietrznik baku? To któraś tych rurek pod spodem? Czy odpowietrzrnie powinno następować przez zamek zbiornika? Kiedy dmucham w ten mały przy zamknietym kraniku, powietrze powraca, czyli szczelnie, czyli do bani. Wcale bym się nie zdziwił ponieważ musiało upłynąć parę lat nim jakiś As poprawił kranik z zagietą rurką w rc1.
Pytanie co do tej modernizacji mam...?:)) Kranik od rc2 pasuje do rc1?
Pytanie co do tej modernizacji mam...?:)) Kranik od rc2 pasuje do rc1?

- figaro
- ostry klepacz
- Imię: Tomasz
- województwo: pomorskie
Pytanie nr 1: przez korek /zamek zbiornika/;
Pytanie nr 2: powinny pasować
Pytanie nr 2: powinny pasować
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.