Będę wdzięczny za Wasze podpowiedzi bo moje fabryczne juz się kończą...
Pzdr. J.
Niestety z tym sie zgodzic nie moge. Nie mozna dobrac opon stricte sportowych bo w tym rozmiarze ich nie ma.benito pisze:Panowie, nie ma czegoś takiego, jak opony do modelu motocykla.
Opony dobieramy pod styl jazdy.
Mozesz sobie zalozyc nawet opone metr szeroka do tylu...cichyl pisze:Pirelli angel gt nie polecam, miałem supercorse sc bodajże (drogowa) i była cudowna w rozmiarze 200 skręcanie i trzymanie miód wytrzymała 5 tys km więc ok. Teraz mam michelin pr4 gt uślizgi występują przy przyspieszaniu ale dopiero z 400km zrobione wiec trzeba jeszcze nawinąć. Kolejnym razem kupię ponownie sportową corse
Benek no wiadomo. Ale moge ci to z doswiadczenia powiedzeic czego dwunastka potrzebuje bo juz prawie 30k nastukalem i poszlo juz 5 kompletow opon.benito pisze:veeefour, wiadomo, że w granicach rozsądku, bo kostki przecież nie założy, ani opony torowej, bo jest to bez sensu.
Jednak dobór opony pod względem twardości i trakcji, to już inna kwestia.
Ja dobrze wspominam opony Dunlop D209 i Metzeler K2, choć służą do zupełnie innej jazdy i tak z nich korzystałem...miałem 2 komplety kół.
Na SM również zjechałem kilka kompletów, szukając tych najlepszych i pomimo tego samego rozmiaru, każde inaczej się zachowywały.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 13 gości