Zakup Motocykla od handlarza w Niemczech

Wszelkie problemy nie związane z mechaniką.
Kristoff
bywalec
bywalec
Imię: Kamil
województwo: lubelskie

Zakup Motocykla od handlarza w Niemczech

Post autor: Kristoff » ndz 26 kwie 2015, 14:43

Z racji ze jestem na kupnie VFR-ki, a nikt z Was nie chce mi sprzedac swojej, :twisted: postanowilem szukac po Polsce. A to wcale nie jest proste bo nie duzo jest motocykli zadbanych , krecenie licznikow malowanie i udawanie ze to jakier oryginal, jest na porzadku dziennym, a kazdy handlarz kojarzy mi sie z oszustem i naciągaczem.. ale do rzeczy

Pomyslalem ze jak nie w Polsce to poszukam w Niemczech. I tu moje pytanie. Mial ktos doswiadczenia z Niemieckimi handlarzami? W Niemczech zakazane jest " regenerowanie " licznikow i wydaje mi sie ze oni nie bawią sie w prostowanie ram, i skladanie z dwoch jednego.. a co wy o tym sądzicie?

Awatar użytkownika
figaro
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Tomasz
województwo: pomorskie

Re: Zakup Motocykla od handlarza w Niemczech

Post autor: figaro » ndz 26 kwie 2015, 15:40

Jeden z naszych, tomekv4 od czasu do czasu coś ściąga z niemcowni. :)
memberlist.php?mode=viewprofile&u=1269
Skontaktuj się z nim, może Ci coś podpowie lub coś ściągnie.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Awatar użytkownika
VFRKrzysztof
klepacz
klepacz
Imię: Krzysztof
województwo: mazowieckie

Post autor: VFRKrzysztof » ndz 26 kwie 2015, 16:14

Moi znajomi Niemcy mówią, że Niemiec nie kombinuje, ale jeśli handlarz ma na imię Mustafa albo Mohamed to trzeba uważać. Ja kupowałem motka od niemieckiego handlarza i motek był ideał.
The best is yet to come! :-)

Awatar użytkownika
łukaszpolanek
pisarz
pisarz
Imię: Łukasz
województwo: małopolskie

Post autor: łukaszpolanek » ndz 26 kwie 2015, 17:49

tylko znajdz niemieckiego handlarza jak tam same turasy się tym trudnią

Awatar użytkownika
Samson1983
pisarz
pisarz
Imię: Sławek
województwo: podkarpackie

Post autor: Samson1983 » ndz 26 kwie 2015, 19:35

Generalnie wielu moich znajomych kupiło motocykle bez pośrednio od niemca. Co miło powiedzieć żaden się nie naciął, fakt nie raz były trochę zapuszczone bo Hans trzyma motora pod chmurką, ale rąk to oni sobie smarem nie brudzą. Serwis to robi. Wiec duży plus. Ale biznesów z turkami itp bym unikał szerokim łukiem.
Szukaj maszyny nie od handlarza tylko od osoby prywatnej. :bye
..."kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej" Ryszard Riedel
...Is there anything?? that love you so much, you'd protect it, no matter the cost or the damage it did to you?

jackadam

Post autor: jackadam » ndz 26 kwie 2015, 21:53

Jaka kwotę chcesz przeznaczyć na moto?Moze w Holandii coś poszukam?

Kristoff
bywalec
bywalec
Imię: Kamil
województwo: lubelskie

Post autor: Kristoff » pn 27 kwie 2015, 00:16

No turasów to racja... pełno tam wszędzie
Znalazłem niezłą ofertę od Dealera który handluje tylko motocyklami, ma również serwis. Pewnie że trzeba pojachać , zrobić standardowe oględziny itp ale jakoś mam więcej zaufania do nich niż do komisów w Polsce (przykro to stwierdzić). Oni w Niemczech się nie patyczkują, jak coś jest po wypadku to najczęściej idzie na żyletki a w gorszym przypadku opychają na wschód.
Jasne że motocykl od Niemca będzie odpowiednio droższy ale ta różnica potem przekłada się na pewność tego czym się jezdzi.

Jak to mówią najtrudniejszy pierwszy raz, ale jak się szprecha coś tam po szwabskiemu to człowiek z człowiekiem zawsze się dogada ;)

jackadam pisze:Jaka kwotę chcesz przeznaczyć na moto?Moze w Holandii coś poszukam?
Podeślę Ci info na priva co i jak.

Awatar użytkownika
alone
bywalec
bywalec
Imię: Jerzy
województwo: dolnośląskie

Post autor: alone » pt 01 maja 2015, 18:29

W wątku Jak uniknąć miny?? 4 czerwca 2008 opisałem jak mało co a nadział bym się na złom - pięknie wyglądającej VFR 800 w budzącym pełne zaufanie salonie wschodnich Niemiec.
Dwa tygodnie później kupiłem od Ukraińca w zachodnich Landach, która przepięknie sprawuje się do dziś.

Awatar użytkownika
siwyR6
teksciarz
teksciarz
Imię: Sławomir
województwo: śląskie

Post autor: siwyR6 » pt 01 maja 2015, 20:20

alone pisze:W wątku Jak uniknąć miny?? 4 czerwca 2008 opisałem jak mało co a nadział bym się na złom - pięknie wyglądającej VFR 800 w budzącym pełne zaufanie salonie wschodnich Niemiec.
Dwa tygodnie później kupiłem od Ukraińca w zachodnich Landach, która przepięknie sprawuje się do dziś.
tak jak zaznaczyłeś cyt; "pięknie wyglądającej VFR 800 w budzącym pełne zaufanie salonie wschodnich Niemiec." podkreślę dwa ostatnie słowa...
Nie każde zwy­cięstwo pro­wadzi do ce­lu, lecz każda po­rażka do niego zbliża.

ODPOWIEDZ