które z tych opon byście polecili?
- magik
- klepacz
- Imię: Mathias
- województwo: śląskie
które z tych opon byście polecili?
Zależy mi na zebraniu waszych głosów i opini, ale tylko na temat wybranych opon bez esejów bo wiadomo temat rzeka i każdy ma swój gust, portfel i styl jazdy.
- śliniak290
- klepacz
- Imię: Wojciech
- województwo: mazowieckie
Re: które z tych opon byście polecili?
Byłem bardzo zadowolony z Danlop RoadSmart.( przeważnie turystyka )
ale nie wziołeś go pod uwagę
Najpierw naucz śmiać się z siebie , a potem śmiej się z innych !!!
- magik
- klepacz
bo przeważnie turystyka bliższa (w promieniu 300km jeden, dwa razy w sezonie) niż dalsza i latanie dookoła komina (rundka koło 100-200km jak najczęściej się da)śliniak290 pisze:Byłem bardzo zadowolony z Danlop RoadSmart.( przeważnie turystyka )
- pieszczoch
- teksciarz
- Imię: Michał
- województwo: lubelskie
Road attack bardzo miękka ginie w oczach ale super sie klei
VFR 750 RC24 - była
VFR 750 RC36II - była
VFR 800FI - jest
XX - będzie następny
VFR 750 RC36II - była
VFR 800FI - jest
XX - będzie następny

- klosiewi
- klepacz
- Imię: Grzegorz
- województwo: mazowieckie
Continental RoadAttack - dobrze się klei, szybko się nagrzewa, słabo odprowadza wodę (na KTM'ie w deszczu do 4 biegu się ślizga tylne koło), nawet na zimnej oponie mało się uślizguje, ginie w oczach tył przód nie koniecznie, jak się uda to zalece na tor aby je wyprubować.
Michały Pilot Power - miałem na V-tec, mam obecnie na CBF'ie i bardzo jestem z opony zadowolony, nie zużywa się tak szybko jak Conti, na zimno ślizga się na pasach, na mokrym znacznie lepiej odprowadza wodę, w tym roku planuje wypróbować je na torze
Michały Pilot Power - miałem na V-tec, mam obecnie na CBF'ie i bardzo jestem z opony zadowolony, nie zużywa się tak szybko jak Conti, na zimno ślizga się na pasach, na mokrym znacznie lepiej odprowadza wodę, w tym roku planuje wypróbować je na torze
- Niron
- klepacz
ja też polecam Pilot Power szczególnie do takiej jazdy jak mówisz,super oponka według mnie byłem na torze i fajnie się na niej latało w deszczu też sobie radziła nie najgorzej 

„If everything seems under control you’re just not going fast enough”
CB 500 -> CBR 600 F3 -> VFR 800 FI
CB 500 -> CBR 600 F3 -> VFR 800 FI
- emil
- stary wyjadacz
- Imię: Łukasz
Pilot Road 2.
- BlackHunter
- teksciarz
- Imię: Michał
- województwo: podlaskie
Pilot power 2ct- szybko łapią temperaturę, na nagrzanych gumach ciężko o jakikolwiek uślizg, na mokrym też dają rade, ale faktycznie dość szybko znikają. Jeżdzilem na nich cały zeszły sezon i jestem zadowolony, wcześniej miałem na tyle angela st, był gorszy w chłodne dni, ale gdy było ciepło praktycznie w niczym nie ustępował pp (nie mam na myśli przypadku gdzie zamykamy oponę,bo wtedy to wiadomo, że opona sportowa będzie dużo lepsza)
Dla jednych to szaleństwo, dla innych całe życie...
Życie jest jak motocykl- to Ty nadajesz mu tępo i kierunek
Życie jest jak motocykl- to Ty nadajesz mu tępo i kierunek
-
- klepacz
- Imię: Krzysztof
- województwo: małopolskie
Miałem Pilot Road 2 - było ok, teraz mam Pilot Road 4 GT - na suchym trzyma super, na rozgrzanej oponie w zakręcie na pasach - uślizg ( a w reklamie było że trzyma ;/ ) w deszczu bez problemu - przejechane puki co około 2 -3 tys km i jak na razie nie zauważyłem zużycia. Na innych nie jeździłem tak że się nie wypowiem.
-
- teksciarz
- Imię: Andrzej
- województwo: pomorskie
Miałem komplet Metzeler Z8 interact w ZX-6R i byłem mega zadowolony z jazdy po winklach. W V-Tecu mam na tyle Pilot Power 2ct i nie jestem z niej zadowolony. Na byle g... łapie uślizg. Dużo nie jeżdżę, także o żywotności się nie wypowiadam.
- Samson1983
- pisarz
- Imię: Sławek
- województwo: podkarpackie
Zdecydowanie opona której nie ma na liście Michelin Pilot Road 2.
Ale trzeba odnotować fakt że na Pilotach 4 nie jeździłem
Ale trzeba odnotować fakt że na Pilotach 4 nie jeździłem

..."kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej" Ryszard Riedel
...Is there anything?? that love you so much, you'd protect it, no matter the cost or the damage it did to you?
...Is there anything?? that love you so much, you'd protect it, no matter the cost or the damage it did to you?
- Bury
- klepacz
- Imię: Andrzej
- województwo: pomorskie
ja miałem na RC46 PR2 i podnożki scierałem 3mała jak holera i na mokrym dobrze się spisywała a co do bialych pasow to huj wie czym w polsce malują chyba olejną
to nie dziw sie ze sie uslizguje bo kazda sie uslizgnie. Teraz mam PR4GT ale mam nalatane z 700km to się nie wypowiadam po 2-3k i jak bedzie cieplej to sie wypowiem ale puki co to PR2 na duży +

VFR800 RC46 98r była
CBR1100XX Super Blackbird
Darkness Black Metallic
CBR1100XX Super Blackbird
Darkness Black Metallic
- magik
- klepacz
no właśnie tak się wgryzam w temat każdego dnia i dużo jest pochlebnych opinii o PR4 zwłaszcza jeśli idzie o ten wariant GT bo ma karkas pod różnymi kontami..... Tylko czy 800 to już ciężki motocykl ??
PP 2CT podobno już po 6k przestają istnieć..... ktoś to potwierdzi? w ogóle jak na V-ce wygląda sprawa ich żywotności
Po przeczytaniu wielu opinii rozważam jeszcze Angel ST podobno bardziej poręczne od Angel GT, ale mniej trwałe choć i tak bardziej od PP 2CT
Ja obecnie mam Metzeler Roadtec Z6 i jakiegoś szału nie widzę trochę trzeba zmuszać moto do położenia się w zakręcie ale ogólnie też większych tragedii nie ma po za zużyciem i starością (wy-ząbkowały się)
PP 2CT podobno już po 6k przestają istnieć..... ktoś to potwierdzi? w ogóle jak na V-ce wygląda sprawa ich żywotności
Po przeczytaniu wielu opinii rozważam jeszcze Angel ST podobno bardziej poręczne od Angel GT, ale mniej trwałe choć i tak bardziej od PP 2CT
Ja obecnie mam Metzeler Roadtec Z6 i jakiegoś szału nie widzę trochę trzeba zmuszać moto do położenia się w zakręcie ale ogólnie też większych tragedii nie ma po za zużyciem i starością (wy-ząbkowały się)
- Zając
- klepacz
- Imię: Dariusz
U mnie na pr2 juz się boki pokończyły, na rozgrzanej na kolanku i podnóżku no problem.
LWL 74HN
- magik
- klepacz
według porównywarki producenta M7RR są dużo lepsze a tylko troszkę mniej trwałe niż Z8 interact M/O
kurde mam mętlik w głowie
a 50pln różnic na oponie to żadna cena byle by zapewnić sobie bezpieczeństwo
kurde mam mętlik w głowie