Cieknąca laga

Wszelkie problemy nie związane z mechaniką.
KamilVFR
Imię: Kamil
województwo: mazowieckie

Cieknąca laga

Post autor: KamilVFR » pt 23 maja 2014, 23:12

Witam ,
Jestem nowy więc pisze w tym folderze.
Mam problem z jedna z lag a mianowicie mi przecieka. Nie jest to wina uszczelniacza a samej lagi, ktora jest poprostu juz przyrdzewiała. Czy macie jakis pomysł jak usunąć ten problem aby uniknąć wymiany na nowe. Nie ukrywam że jest to droga sprawa. Jest to mój pierwszy motocykl. Słyszałem że sa opcje regeneacji lagi czy tez jej chromowania na nowo ale nie wiem gdzie moge to znalesc.
Mam nadzieje ze pomozecie swiezakowi :)
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
PETER
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: PIOTR

Re: Cieknąca laga

Post autor: PETER » pt 23 maja 2014, 23:40

Kamil przesadzasz, masz moto za więcej niż 10000 pln i problemem jest wydać na własne bezpieczeństwo 400pln????????
"BO JA JESTEM NIESPOTYKANIE SPOKOINY CZŁOWIEK"

KamilVFR

Post autor: KamilVFR » sob 24 maja 2014, 08:26

No nie jest to 400 a raczej blisko 1000 zł, jak robić to dwie .
Na motor zbierałem, nie kupilem za kieszonkowe.

Awatar użytkownika
Arnold
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Arnold
województwo: opolskie
Kontakt:

Post autor: Arnold » sob 24 maja 2014, 10:23

Używaną całą zawiechę kupisz w granicach 600 - 700 zł. Ew zostaje Ci się bujanie po galwanizerniach i zagadywanie do pracowników który by się tego podjął za jakąś wysoko oprocentowaną zapłatą. Tyle że po ściągnięciu starej powłoki trzeba goły metal wypolerować przed nałożeniem nowej.
Obrazek

Jak głupio pieprzę, to wybaczcie mi, ale jestem po kilku głębszych. :szczerbaty

KamilVFR

Post autor: KamilVFR » pn 26 maja 2014, 08:06

Tak tez chcialem zrobic. Poczekam chwile . Moze cos sie trafi do kupna...
Znalazlem od vfr750 ale okazalo sie ze jest o 3mm za mala !! Tylko 3 a bylbym w domu.

Awatar użytkownika
firemanek1972
zadomowiony
zadomowiony
województwo: warmińsko-mazurskie

Post autor: firemanek1972 » pn 26 maja 2014, 08:32

KamilVFR pisze:Tak tez chcialem zrobic. Poczekam chwile . Moze cos sie trafi do kupna...
Znalazlem od vfr750 ale okazalo sie ze jest o 3mm za mala !! Tylko 3 a bylbym w domu.
Ale kombinujesz, nawet gdyby ten zawias od 750 był za mały o 1mm nie byłbyś w domu,to nie taczka kolego! Masz proste lagi z własnego motocykla? oddaj je do chromowania i będzie po temacie. Zapłacisz tyle samo (lub mniej) co za używane, a po takim zabiegu będą jak nowe i pewne. Znalazłeś forum VFR? to znajdziesz w necie adres firmy, która zregeneruje taką powłokę żaden z tym problem. Robiłem takie rzeczy do starych motocykli, na lagi nakładany jest chrom "techniczny" który jest tańszy od tego "dekoracyjnego". Nie wiem dlaczego Arnold wprowadza Cię w błąd w tym temacie, jedyny problem to zapakowanie i wysyłka... już oni tam wiedzą czy przed należy wypolerować, czy nie. :wink:
"To są pańskie prywatne koncepcje!"

ODPOWIEDZ