ocena KUFRA
- treska
- klepacz
- Imię: Treska
- Kontakt:
ocena KUFRA
Czy ktoś moze się wypowiedzieć na temat tego kufra?
Dl amni eważne jest zeby się zaraz nie rozwalił. Często nie będę go używał, więc cena też gra rolę
http://moto.allegro.pl/item217053754_cz ... arcie.html
Dzięki z góry za pomoc
Treska
Dl amni eważne jest zeby się zaraz nie rozwalił. Często nie będę go używał, więc cena też gra rolę
http://moto.allegro.pl/item217053754_cz ... arcie.html
Dzięki z góry za pomoc
Treska
- whitespirit
- pisarz
- Imię: Bartosz
tani , nie kupuj
miałem takiego , przez 10 minut, potem spakowałem i pognałem oddać
tandeta , choć ma swoich miłośników
ta metalowa płyta to chłyt marketingowy
zrobiona z blachy na konserwy
mechanizm zamka klapy w miejscach dobrze spasowanych ma luz montażowy około 1mm
(np. na ośce której średnica to również 1mm
)
kufer dobrze się będzie sprawował jak go przykręcisz do motocykla
a klapę będziesz zabezpieczał siatką

miałem takiego , przez 10 minut, potem spakowałem i pognałem oddać
tandeta , choć ma swoich miłośników

ta metalowa płyta to chłyt marketingowy
zrobiona z blachy na konserwy
mechanizm zamka klapy w miejscach dobrze spasowanych ma luz montażowy około 1mm
(np. na ośce której średnica to również 1mm

kufer dobrze się będzie sprawował jak go przykręcisz do motocykla
a klapę będziesz zabezpieczał siatką

- Jacko
- ostry klepacz
- Imię: Jacek
- województwo: lubelskie
- Kontakt:
U mnie w garażu leży podobny, używałem go z pięć razy jeszcze jak miałem Kawę i pękła mi ta plastikowa płyta. Teraz mam dorobioną płytę stalową i jest oki. Tylko że leży w garażu bo nie widzę żeby 929 z kufrem wyglądała jeszcze jakoś
. Sam kufer według mnie nie jest najgorszy, po prostu jest plastikowy jak inne kufry ale chyba lepiej żebyś go najpierw zobaczył na żywo a nie kupował z allegro. W sklepach z akcesoriami motocyklowymi widziałem takie tylko były droższe 

- whitespirit
- pisarz
- piter
- bywalec
- Imię: Piotr
- województwo: śląskie
A jaki polecacie kupic kufer, biorac pod uwage ze kufer bedzie mi potrzebny w codziennym uzywaniu, oraz przy wypadach weekendowych.
Mysle ze jeden kask powinien sie do niego zmiescic, chociaz dobrze by bylo aby wchodzily dwa, ale to nie jest wymagane.
Dokladniej chodzi mi o firme, bo widze ze bardzo dobre sa kufry GIVI oraz KAPPA. Uzywalem kufra GIVI V46 i jest zaj...sty
ale ma jedna wade... nie nalezy do mnie
, wiec zastanawiam sie jaki by tu kupic kufer do mojego motorku, tak aby plyta byla porzadna i caly kufer byl ok.
Mysle ze jeden kask powinien sie do niego zmiescic, chociaz dobrze by bylo aby wchodzily dwa, ale to nie jest wymagane.
Dokladniej chodzi mi o firme, bo widze ze bardzo dobre sa kufry GIVI oraz KAPPA. Uzywalem kufra GIVI V46 i jest zaj...sty

Pozdrawiam
PiTER
PiTER
- MadziX
- stary wyjadacz
- Imię: Magdalena
- Kontakt:
tak jak pisze Hubert - wg mnie najlepiej zainwestowac w porządny kufer np Givi/Kappa... ( Hubert ta siatka zabezpieczająca jest zupełnie zbędna
)
Właśnie rozważam zakup kufra ( mam dosc sakw po ostatnim wypadzie...poniszczyły mi niestety owiewki )
Givi Maxia jest trochę przyduży , myslę o trochę mniejszym - 46 litrów - jest wystarczająco duży ,z eby się spakować, kask oczywiście się mieści i zdecydowanie niższa cena niż Maxia..
30 l rozważałam ,ale jednak za mały jest na trasę..

Właśnie rozważam zakup kufra ( mam dosc sakw po ostatnim wypadzie...poniszczyły mi niestety owiewki )
Givi Maxia jest trochę przyduży , myslę o trochę mniejszym - 46 litrów - jest wystarczająco duży ,z eby się spakować, kask oczywiście się mieści i zdecydowanie niższa cena niż Maxia..
30 l rozważałam ,ale jednak za mały jest na trasę..

- whitespirit
- pisarz
-
- klepacz
- Kontakt:
Witajcie, a ja ostatnio nabylem zestaw krauser, stelaz boczny + 2 kufry 42l. Wrazenia bardzo pozytywne. Zdecydowalem sie na krausera, bo moim zdaniem rurkowe stelaze nie prezentuja sie ekstra. Dla zintereoswanych polecam zakupy na niemieckim ebayu, roznica w cenie wyniosla az 800 PLN na calym zestawie, a gosciu zrobil wyjatek i wyslal przesylke zanim kasa dotarla na jego konto