Automapa ustawienia
-
- pisarz
- Imię: Grzegorz
Automapa ustawienia
Wie Ktoś może jak ustawić automapę 6,10,0 bo kuwricy dostanę ...
Próbowałem wielu opcji i ciągle leci w małego .
Jadąc obwodnicą miasteczka - ściąga mnie do centrum , by przeciorać po dziurach i wąskich , krętych uliczkach , by potem wyjechać na tę samą drogę ....
Pewnie dlatego , że było 15metrów bliżej .
Wskazuje przejazd przez rondo prosto a w połowie ronda zmienia zdanie i jednak chciałaby w prawo , więc trzeba zawracać itd .
Próbowałem wielu opcji i ciągle leci w małego .
Jadąc obwodnicą miasteczka - ściąga mnie do centrum , by przeciorać po dziurach i wąskich , krętych uliczkach , by potem wyjechać na tę samą drogę ....
Pewnie dlatego , że było 15metrów bliżej .
Wskazuje przejazd przez rondo prosto a w połowie ronda zmienia zdanie i jednak chciałaby w prawo , więc trzeba zawracać itd .
- Stuwka
- klepacz
- Imię: Konrad
- województwo: małopolskie
- Kontakt:
Re: Automapa ustawienia
Jaki typ trasy masz ustawione ???
-
- pisarz
Trasy szybkie , pomijaj drogi od kategorii miejska lokalna
Nadkładaj drogi aby uniknąć zawracania - 2km
przekraczania granic - 0km
dróg 4km
Nadkładaj drogi aby uniknąć zawracania - 2km
przekraczania granic - 0km
dróg 4km
-
- pisarz
Poprzednie wersje przy tych ustawieniach wyznaczały trasę jak chciałem , ta robi co chce .
Wczoraj na trasie z czestochowy do ustronia przez tarnowskie góry nie potrafiła na A1 skierować , tylko na centrum zabrza kierowała .....
Można pomyśleć , że mapa stara - nie widzi A1 ?????? ( 4 miesiące )
Nieprawda , bo jak już ją olałem i zjechałem wbrew jej zaleceniom - widziała że jest na tej trasie i wiedziała co dalej robić .
Droga powrotna - alternatywna dla gierkówki ..i co ????
przyjechaliśmy gierkówką ....
Coś mi sie zdaje , że wersja 6,10 ma problem z katalogowaniem kategorii dróg .
Wczoraj na trasie z czestochowy do ustronia przez tarnowskie góry nie potrafiła na A1 skierować , tylko na centrum zabrza kierowała .....
Można pomyśleć , że mapa stara - nie widzi A1 ?????? ( 4 miesiące )
Nieprawda , bo jak już ją olałem i zjechałem wbrew jej zaleceniom - widziała że jest na tej trasie i wiedziała co dalej robić .
Droga powrotna - alternatywna dla gierkówki ..i co ????
przyjechaliśmy gierkówką ....
Coś mi sie zdaje , że wersja 6,10 ma problem z katalogowaniem kategorii dróg .
- Damo 88
- klepacz
Więc zmień Na poprzednią mapę . Ja narzekałem na nowy soft z tym że TT 720 Strasznie spowalniała wszystkie czynności szukanie , przeglądanie mapy itp.
Jeżeli Rozwiązałeś problem nie Zapomnij Odpisać .
-
- pisarz
Rozważam taką opcję , jednak nie po to kupuje się aktualizację , by do starych wracaćDamo 88 pisze:Więc zmień Na poprzednią mapę .

Aktualizację kupiłem , by mieć dostęp do funkcji , których stara nie miała

- Stuwka
- klepacz
- Imię: Konrad
- województwo: małopolskie
- Kontakt:
Zmień typ trasy na optymalne/łatwe i zobacz czy ci się poprawiło.
-
- pisarz
- Imię: Adam
- województwo: kujawsko-pomorskie
Przecież dobrze Ci podpowiedziałaFazer72 pisze: Wskazuje przejazd przez rondo prosto a w połowie ronda zmienia zdanie i jednak chciałaby w prawo , więc trzeba zawracać itd .
Wskazała Ci, że jedziesz na rondzie prosto, pewnie jeszcze powiedziała, którym zjeżdżasz zjazdem. A jak już byłeś na rondzie, żebyś czasem nie przejechał zjazdu, to podpowiedziała, żebyś zjechał w prawo. Dla mnie to logiczne i mi nie przeszkadza, a w szczególności na rondach, gdzie jest więcej zjazdów.
Adam
-
- pisarz
Komend głosowych nie używam , na pilota patrze sporadycznie , głównie kieruje się strzałkami i śladem wytyczonej trasy .Kolega_PL pisze:Przecież dobrze Ci podpowiedziała
Wskazała Ci, że jedziesz na rondzie prosto, pewnie jeszcze powiedziała, którym zjeżdżasz zjazdem. A jak już byłeś na rondzie, żebyś czasem nie przejechał zjazdu, to podpowiedziała, żebyś zjechał w prawo. Dla mnie to logiczne i mi nie przeszkadza, a w szczególności na rondach, gdzie jest więcej zjazdów.
Przed rondem prowadziła prosto , na wjeździe na rondo zrobiła zmiane trasy i szybki skręt w prawo a ze pojechałem prosto to chciała , żebym zawrócił na to rondo i pojechał w lewo w drogę , którą wskazała jak wjechałem na rondo