Darek, poprzedniegio Tschula kupowałem przez neta, pomierzyłem się dokładnie i gościu mi dobrał rozmiar ok, ale za cholerę nie pamiętam jaki to był numerek, bo kombi dawno sprzedane.
Byłem dzisiaj w sklepie moto-akcesoria.pl w BDG i oglądałem 2 probikery. Gdybym miał wybierać z nich to powiem szczerze, że chyba zdecydowałbym się na ten za 1300, w tym tańszym ten "carbon" to marny plastik, który pęknie przy każdym jego mocniejszym zgięciu, do tego ochraniacze kolan to jakieś szmaty, na plecach delikutaśna gąbeczka.
Do tego za 1300zł i tak polecałym dokupienie wkładki na plecy za 99zł (w moto-akcesoria.pl) z tworzywa absorbującego, bo seryjnie ma taką twardszą gąbkę jedynie. No i należy doliczyć 99zł za ślizgaczem z jakiegoś mięciutkiego plastiku (w moto-akcesoria.pl, również Probiker). Sumując, z tego co pamiętam swojego starego Tschula to był on dużo lepiej wykonany i miał lepsze protektory niż te Probikery (no i twarde slidery w zestawie ).
Proponowałbym jednak najpierw przymierzenie czegoś w sklepie, żeby orientacyjnie znać rozmiar i zamówić Tschula z neta, na pewno z wymianą rozmiaru nie będzie problemu.
Ewentualnie polski dystrybutor marki Tschul znajduje się w Gdańsku:
http://www.moto-akces.pl/contact_us.php . Możliwy również odbiór osobisty w Warszawie!