Pytanie O przebieg VFR z 98
- yeah77
- Imię: Michał
- województwo: mazowieckie
Pytanie O przebieg VFR z 98
Witam,mam takie pytanie do was. Kupiłem nie dawno motocykl VFR 800 FI z 98 roku. Na Panelu pokazuje ze ma przejechane 37 tyś km. To duzo,mało lub czy moze licznik był kręcony? Pozdr
- desynchro
- zadomowiony
Re: Pytanie O przebieg VFR z 98
Przebieg zalezy od tego po co ktoś posiada motocykl
. Ja mam hondę z 2007 roku, jeżdżę nią od czasu do czasu i mam 18200 km. Podaję te informacja abyś miał porównanie. pozdrawiam

- puzon
- klepacz
- Imię: Piotr
- województwo: opolskie
- Kontakt:
Przebiegi temat rzeka, też mam rocznik 98 i mam 93 000km. Dla mnie jest kilka opcji dla 14latka z przebiegiem 37tyś albo była korekta licznika, albo po dzwonie stał długo i czekał na naprawę lub miał wymienione po dzwonie zegary albo ktoś miał jako drugie moto do dalszych wyjazdów. Średnia na rok ok 3kkm więc jak na turystyczne moto chyba raczej za mało. Proponuję nie zaprzątać sobie głowy przebiegiem bo pewnie przeszedł przez kilka rąk również handlarzy którzy uatrakcyjniali swoją ofertę i teraz trudno określić faktyczny przebieg tylko dbać o stan silnika. Pewnie jest jeszcze kilka powodów takiego przebiegu.
- Piotrek82
- teksciarz
W motocyklu za 10tyś nie da się ukryć przebiegu, bo to się nie opłaca. Za dużo części trzeba by wymienić. To Ci pomoże w ocenie http://www.scigacz.pl/Krecenie,licznika ... 17072.html
- Heno
- zadomowiony
- Imię: Henryk
- województwo: pomorskie
Ja mam rc46 98 kupiłem w 2009 z przebiegiem 35 tysia, nakręcone jest 50 tyś, ale mój kolega ma rc46 z 2000 roku zakupił ją w 2010 z przebiegiem 27000 i twierdził że licznik jest cofnięty,bo nie jest możliwe by motocykl miał tak mały przebieg, teraz ma nakręcone 27300 km i w tym sezonie na pewno pobije swój rekord i zrobi 301 km 

Uważaj na drodze, bo inni chcą ci zrobić krzywdę.
- Lukaszny
- pisarz
- Imię: Łukasz
- województwo: warmińsko-mazurskie
Trochę idiotyczne takie dyskusje, bo o przebiegu motocykla decyduje ... właściciel.
Jeden będzie jeździł od święta - traktując to jako rozrywkę w wolnej chwili, a inny będzie traktował motocykl jako podstawowy środek transportu. Jeden jeździ dla lansu, a drugi na bazar po worek ziemniaków. Przebieg ocenisz po wyglądzie różnych elementów motocykla (typu manetki, przełączniki, lagi itp.).
Jeden będzie jeździł od święta - traktując to jako rozrywkę w wolnej chwili, a inny będzie traktował motocykl jako podstawowy środek transportu. Jeden jeździ dla lansu, a drugi na bazar po worek ziemniaków. Przebieg ocenisz po wyglądzie różnych elementów motocykla (typu manetki, przełączniki, lagi itp.).
W wolnych chwilach spamuje sobie na Blogu prawniczym - http://forumprawnicze.info/blog/2-blog- ... -nysztala/
- yeah77
no dobra,dzieki. A moze być tak ze ktoregoś dnia poprostu silnik bedzie do wymiany? Jezeli tak to przy ilu tysiącach mogłbym się czegos takiego spodziewać?
- kris2k
- klepacz
- Imię: Krzysztof
- województwo: śląskie
- Kontakt:
Jak ktoregos dnia bedziesz zmieniac olej i spuscisz stary a nowego nie wlejesze to bedziesz musial silnik wymienic.yeah77 pisze:no dobra,dzieki. A moze być tak ze ktoregoś dnia poprostu silnik bedzie do wymiany? Jezeli tak to przy ilu tysiącach mogłbym się czegos takiego spodziewać?
W innym wypadku nie sadze aby to bylo mozliwe

- puzon
- klepacz
- Kontakt:
No chyba że ci korbowody wylecą na ziemię przez dziurę w silniku,hehe albo jak spuścisz olej i pojedziesz na sucho do mechanika na wymianęyeah77 pisze: A moze być tak ze ktoregoś dnia poprostu silnik bedzie do wymiany? Jezeli tak to przy ilu tysiącach mogłbym się czegos takiego spodziewać?

Daj gdzieś foty np. chwalimy się bo mnie intryguje kolor z awatara.
-
- klepacz
- Imię: Roman
- województwo: wielkopolskie
A ja myślę że nie powinieneś zadawać dziwnych pytań na które nie da się jednoznacznie odpowiedzieć tylko jeździć i serwisować na bieżąco a na pewno długo Ci posłuży.
- yeah77
dzięki
http://www.bikepics.com/members/yeah77/98vfr800/ tu masz zdjęcia moto, napisz tylko pozniej czy kolorek pasuje
PZDR

- Zając
- klepacz
- Imię: Dariusz
- województwo: lubelskie
Kolor ładny, może by się tylko jakieś naklejki przydały, teraz kwestia koloru naklejek...
LWL 74HN
-
- klepacz
- Imię: Grzegorz
- Kontakt:
Kiciol no co Ty nie znasz odpowiedzi na pytanie kolegi, ja wiem że ma prawdziwy przebieg i jestem tego w 100% pewnykiciol pisze:A ja myślę że nie powinieneś zadawać dziwnych pytań na które nie da się jednoznacznie odpowiedzieć tylko jeździć i serwisować na bieżąco a na pewno długo Ci posłuży.

- puzon
- klepacz
- Kontakt:
Kolor zajebisty jest tylko szkoda że jednolity a naklejki bym sobie darował.
- desynchro
- zadomowiony
fajnie sie prezentuje