Coś stuka pod zbiornikiem na wybojach
- Lukaszny
- pisarz
- Imię: Łukasz
- województwo: warmińsko-mazurskie
Coś stuka pod zbiornikiem na wybojach
Podpowiedzcie gdzie szukać, bo już mnie cholera bierze. Na każdym większym wyboju w okolicach zbiornika słychać ewidentne stuknięcie. Głuchy, metaliczny odgłos. Podnosiłem zbiornik, sprawdzałem zaczepienie rurek i uchwytów czy tu nic nie odgięte. Nie widać żadnych śladów po dolnej części zbiornika, które podpowiadałyby co i gdzie stuka. Dźwięk dochodzi spod zbiornika - bliżej siedziska.
W wolnych chwilach spamuje sobie na Blogu prawniczym - http://forumprawnicze.info/blog/2-blog- ... -nysztala/
- Fakir
- klepacz
- Imię: Krzysztof
- województwo: wielkopolskie
Re: Coś stuka pod zbiornikiem na wybojach
Ustaw na miekko zawieszenie i rozbujaj motocykl tak aby dobil zawieszeniem.
Elementow ktore powoduja takie stukanie moze byc jakies 65293 szt.
Elementow ktore powoduja takie stukanie moze byc jakies 65293 szt.

Yamaha XJ600N
Honda VFR750
Yamaha XT600z Ténéré
Honda VFR750
Yamaha XT600z Ténéré
- Lukaszny
- pisarz
- Imię: Łukasz
- województwo: warmińsko-mazurskie
Tak sobie jeszcze patrze, że gumy pod śrubami na przodzie zbiornika są już lekko sfatygowane, ale czy jest możliwe, żeby zbiornik tak "pracował", że pompa paliwa stuka o górę silnika?
W wolnych chwilach spamuje sobie na Blogu prawniczym - http://forumprawnicze.info/blog/2-blog- ... -nysztala/
-
- pisarz
- Imię: dariusz
- województwo: podkarpackie
cos by sie odbiło o zbiornik i byłby slad nie musi to byc zaraz pod bakiem moze byc nizej lub bardziej z tyłu dzwiek sie lubi ,,przenosic'' a zbiornik moze robic za pudło rezonansowe
- lord_wlodek
- Imię: Marcin
- województwo: poza granicą Polski
Sprawdz mocowanie baku od strony siedzenia (ten sam uchwych w ktory zachacza sie siedzisko), ten uchwyt trzyma sie na dosc dlugiej srubie, a na ta srube sa nalozone z obu stron gumki i mogly juz dozyc sedziwego wieku i jest luz na tym uchwycie. Bynajmniej ja tak mialem, sprawe naprawila jedna nakladka nalozona na ta srube tak zeby przyblokowac te gumki. Moze to byc to albo jak pisal Fakir 65293 innych rzeczy
pozdro