Vietnam

Wszelkie problemy nie związane z mechaniką.
Awatar użytkownika
Dresik
klepacz
klepacz
Imię: Piotr

Vietnam

Post autor: Dresik » wt 05 kwie 2011, 21:39

Czy ktokolwiek z Was kiedykolwiek był w Vietnamie, albo zna jakiegokolwiek motocyklistę, który był?
Poszukuję kogoś, kto będzie mógł coś powiedzieć na temat podróżowania po tym kraju, ewentualnego wypożyczenia motocykla, typowych problemów napotykanych na drogach, cen paliw i całego mnóstwa innych rzeczy...

Generalnie chodzi głównie o informacje dot. podróżowania jednośladem po Vietnamie, pozostałe informacje już są z innych źródeł :razz:

Będę wdzięczny za każde namiary na osobę mogącą wiedzieć coś w temacie
:-)

Awatar użytkownika
binio
klepacz
klepacz
Imię: Łukasz

Post autor: binio » wt 05 kwie 2011, 22:28

Obejrzyj ten odcinek top gear, jeden z lepszych i dokldnie n temt podrozownia motocyklem po vietnamie:
http://www.youtube.com/watch?v=_8dUi_yPyUE

Poza tym czytalem kiedys relacje na forum advrider.pl wlasnie z podrozy jednosladem po Vietnamie, poszukaj tam :)

Jakbys sie do samego vietnamu wybieral na moto w lipcu to chetnie przez pierwsze 5-6tys km Ci potowarzysze :)
VTEC? its like a woman running away from a rapist,
makes lots of noise but dont actually get away.

"Whatever you can do or dream you can, begin it. Boldness has genius, power and magic in it!"

Awatar użytkownika
Dresik
klepacz
klepacz
Imię: Piotr

Post autor: Dresik » wt 05 kwie 2011, 22:44

binio pisze:Obejrzyj ten odcinek top gear, jeden z lepszych i dokldnie n temt podrozownia motocyklem po vietnamie:
http://www.youtube.com/watch?v=_8dUi_yPyUE

Poza tym czytalem kiedys relacje na forum advrider.pl wlasnie z podrozy jednosladem po Vietnamie, poszukaj tam :)

Jakbys sie do samego vietnamu wybieral na moto w lipcu to chetnie przez pierwsze 5-6tys km Ci potowarzysze :)
Top Gear widziałem, dobry jest :mrgreen: a tą stronkę za chwilę przeszukam, dzięki :!:

Wybieramy się we wrześniu, jakoś w pierwszym tygodniu i powrót na początku października- bilety już czekają w szufladzie :biggrin a Ty planujesz wypad w lipcu??? Byłoby rewelacyjnie być w tym samym czasie, zawsze raźniej :mrgreen:

Myślałem o lipcu, ale problem jest taki, że to okres najintensywniejszych opadów deszczu :sad:
:-)

Awatar użytkownika
binio
klepacz
klepacz
Imię: Łukasz

Post autor: binio » wt 05 kwie 2011, 23:05

Jakie bilety? :twisted: Nie zrozumielismy sie :) Ja sie w lipcu wybieram do Rosji, jak dobrze pojdzie (a zakladam ze pojdzie) to na dluzszy okres czasu, dlatego jesli chcialbys do samego vietnamu dotrzec na moto to przez pierwsze kilk tys km bysmy polecieli razem ;)

Tak na szybkosci: http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=418305

[ Dodano: |8 Kwi 2011|, o 16:21 ]
http://www.motocykl-online.pl/artykuly/ ... ka-wietnam

kurcze nie moge znalezc, w sieci znalazlem kiedys super stronke o wyprawie do wietnamu jakiejs pary, ktora wypozyczyla (czy kupila nie pamietam) tamtejsze motocokle (wlasnie ta nazwa wyleciala mi z glowa, ale to najpopularniejsze moto w wietnamie chyba 250tka jakas) i latali po co ciekawszych miejscach, w kazdym razie informuj na biezaco czego sie dowiedziales i jakie plany bo zapowiada sie mega ciekawa wyprawa!
VTEC? its like a woman running away from a rapist,
makes lots of noise but dont actually get away.

"Whatever you can do or dream you can, begin it. Boldness has genius, power and magic in it!"

Awatar użytkownika
tom
bywalec
bywalec

Post autor: tom » ndz 10 kwie 2011, 16:15

Też mam zajawkę na Wietnam i planujemy z kumplem wyprawę na 2-3 tygodnie w lutym , podobny scenariusz: lecimy kupujemy jakieś jednoślady i improwizujemy przez 2-3 tygodnie bez rzadnych wygód, jak najbliżej ludzi :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Mam kolegę który organizuje wycieczki dla turystów do Wietnamu i mówi że taka wyprawa jest spoko, raczej bezpiecznie i tanio.
Jak Wrócicie to podzielcie się wrażeniami.... szerokości
yyyyyyy....

ODPOWIEDZ