Ktos zza granicy chce kupic moje moto placac przez paypala ?
- Tomek85
- bywalec
- Imię: Tomek
- Kontakt:
Ktos zza granicy chce kupic moje moto placac przez paypala ?
Hej,
dostałem takiego maila i nie wiem co o tym myslec. Warto ustawiac sie z kims takim ?Wchodzic w to ? Co myslicie ?
oto mail
Hello Tomek,
Thanks for the reply, I'm on Business Trip right now so l wont be able to check the item but l need for details about the item and also l will be more happy if you can send me some pictures of it because am buying this for my client ,so am willing to offer you the amount you required. he can only pay through PayPal at the moment.All i will need is your PayPal email address to make the payments, and if you don't have a PayPal account yet, you can set one up at www.paypal.com it cant take you less than 3mins to do that, i will be expecting your PayPal email so l can pay. Concerning the shipment,he has a pick up agent that will come for the pick up at your door step after payments has been sorted. l will be waiting for your reply along with your office or home address for me to be able to send the details to the shipping company to calculate shipping fee and make a schedule for pick asap...
I await your soonest reply.
Regards.
dostałem takiego maila i nie wiem co o tym myslec. Warto ustawiac sie z kims takim ?Wchodzic w to ? Co myslicie ?
oto mail
Hello Tomek,
Thanks for the reply, I'm on Business Trip right now so l wont be able to check the item but l need for details about the item and also l will be more happy if you can send me some pictures of it because am buying this for my client ,so am willing to offer you the amount you required. he can only pay through PayPal at the moment.All i will need is your PayPal email address to make the payments, and if you don't have a PayPal account yet, you can set one up at www.paypal.com it cant take you less than 3mins to do that, i will be expecting your PayPal email so l can pay. Concerning the shipment,he has a pick up agent that will come for the pick up at your door step after payments has been sorted. l will be waiting for your reply along with your office or home address for me to be able to send the details to the shipping company to calculate shipping fee and make a schedule for pick asap...
I await your soonest reply.
Regards.
- michał RC 46
- pisarz
- Imię: Michał
- województwo: lubelskie
- klosiewi
- klepacz
- Imię: Grzegorz
- województwo: mazowieckie
co by nie bić zbędnej piany.
PayPal jest uznawany na świecie za najbardziej bezpieczną formę płatniczą!!!! Jeśli nie wierzycie to zgłębcie temat ponieważ na jebeju nie kupicie nic zagramanicą nie posiadająć PP!!! Oczywiście bezpieczeństwo tych transakcji jest wtedy jak znamy zasady jego funkcjonowania.
Dlaczego jest tak bezpieczny??? a no dlatego iż kupujący u Ciebie bądź sprzedający posiada tylko i wyłącznie twój PayPal email address (tzw. nazwę użytkownika) czyli nie ma podglądu do twojego numeru konta i innych cennych danych personalnych (ustawa o ochronie danych personalnych nie funkcjonuje tylko w naszym kraju).
Czyli Wysyłka towaru bądź jego odbiór powinien nastąpić po uzyskaniu płatności na konto PP TYLKO I WYŁĄCZNIE!!!!!!!!!! nic na gębę
troszkę info o PP: https://www.paypal-marketing.pl/klienci ... aypal.html
[ Dodano: |22 Lut 2011|, o 22:06 ]
jeśli ktoś by chciał się czegoś więcej dowiedzieć to dzwońcie do mnie na koma
Ja tego narzędzia używam i kilku naszych forumowiczów też
PayPal jest uznawany na świecie za najbardziej bezpieczną formę płatniczą!!!! Jeśli nie wierzycie to zgłębcie temat ponieważ na jebeju nie kupicie nic zagramanicą nie posiadająć PP!!! Oczywiście bezpieczeństwo tych transakcji jest wtedy jak znamy zasady jego funkcjonowania.
Dlaczego jest tak bezpieczny??? a no dlatego iż kupujący u Ciebie bądź sprzedający posiada tylko i wyłącznie twój PayPal email address (tzw. nazwę użytkownika) czyli nie ma podglądu do twojego numeru konta i innych cennych danych personalnych (ustawa o ochronie danych personalnych nie funkcjonuje tylko w naszym kraju).
Tak Maćku, ale to tylko wina Twojego kolegi iż nie zaznajomił się z zasadami funkcjonowania PPMC_Hammer pisze:Ostatnio kumpla chcieli tak przerobić na samochód.

Czyli Wysyłka towaru bądź jego odbiór powinien nastąpić po uzyskaniu płatności na konto PP TYLKO I WYŁĄCZNIE!!!!!!!!!! nic na gębę
troszkę info o PP: https://www.paypal-marketing.pl/klienci ... aypal.html
[ Dodano: |22 Lut 2011|, o 22:06 ]
jeśli ktoś by chciał się czegoś więcej dowiedzieć to dzwońcie do mnie na koma

Ja tego narzędzia używam i kilku naszych forumowiczów też
- abook
- zadomowiony
- Imię: Kuba
- województwo: opolskie
- Kontakt:
Dokonywałem już wielu transakcji zarówno kupna jak i sprzedaży za pośrednictwem PayPal. Uważam ten sposób płatności tak jak kolega klosiewi za bardzo bezpieczny. Najważniejsze to wysłać (bądź też wydać) towar dopiero po zaksięgowaniu wpłaty na koncie, nic prostszego 

Ciężka praca jeszcze nikomu nie zaszkodziła, ale po co ryzykować?
Kluczborski Klub Miłośników VW Garbusa
Kluczborski Klub Miłośników VW Garbusa
- Lukaszny
- pisarz
- Imię: Łukasz
- województwo: warmińsko-mazurskie
Sposób zapłaty to jedna sprawa. Druga to kwestia wydania motocykla i umowy. Oczywiście motocykl można wysłać. Umowę też - ale wówczas nie ma żadnej pewności, że osoba (i jej dane), która podpisuje umowę to ta osoba. A to może być już dla sprzedającego ryzykowne...
PP nie znam w detalach, ale należałoby sprawdzić jak wygląda u nich procedura reklamacyjna - żeby nie było tak, że pieniądze się pojawią, motocykl zostanie wydany po czym kupujący złoży reklamację do PP i przelew zostanie cofnięty lub wstrzymany do czasu rozpatrzenia sporu.
PP nie znam w detalach, ale należałoby sprawdzić jak wygląda u nich procedura reklamacyjna - żeby nie było tak, że pieniądze się pojawią, motocykl zostanie wydany po czym kupujący złoży reklamację do PP i przelew zostanie cofnięty lub wstrzymany do czasu rozpatrzenia sporu.
- klosiewi
- klepacz
Lukaszny, PP to nie strona aukcyjna, ale jeśli tak prawisz to nie gdybaj a zaznajom się z regulaminem, przecież wkleiłem link.
Jeżeli uważnie czytasz to zapoznaj się z treścią pierwszego postu Tomek85, i tam jest napisane jak ma się odbywać odbiór towaru.
Nie bij piany i nie oczekój gotowej odpowiedzi tylko troszkę poszperaj a nie snujesz domysły
Jeżeli uważnie czytasz to zapoznaj się z treścią pierwszego postu Tomek85, i tam jest napisane jak ma się odbywać odbiór towaru.
Nie bij piany i nie oczekój gotowej odpowiedzi tylko troszkę poszperaj a nie snujesz domysły

- klosiewi
- klepacz
a co w tym dziwnego może być i z Uzbekistanu!!! tak jak już pisałem NIC NA GĘBĘ jest w płata na konto PP, ustalamy na portalu aukcyjnym formę odbioru (Face to Face, wysyłka, itd...) i dopiero później wysyłamy bądź wydajemy towar!!!!elco pisze:czy owy kupiec nie pochodzi przypadkiem z Nigerii ?
Tak są ludzie którzy żerują na niewiedzy innych ludzi i od tego są regulaminy portali aukcyjnych bądź jak wyżej wymienione PP CZYTAĆ LUDZIE CZYTAĆ!!!!!
- goman
- pisarz
- Imię: Tomek
- województwo: lubuskie
- Kontakt:
na moją VFR też miałem oferty ciekawe
i to na allegro ...od świeżo zarejestrowanych obcokrajowców...
a z drugiej strony nie brakuje też ciekawych ogłoszeń
na otomoto jest wysyp straszny okazji
np taka
http://otomoto.pl/audi-tt-1-8-t-roadster-C17637153.html
ale widziałem bardziej "bezczelne"

a z drugiej strony nie brakuje też ciekawych ogłoszeń

na otomoto jest wysyp straszny okazji
np taka
http://otomoto.pl/audi-tt-1-8-t-roadster-C17637153.html
ale widziałem bardziej "bezczelne"