Jak głęboko można się złożyć w zakręt?

Wszelkie problemy nie związane z mechaniką.
Awatar użytkownika
diablique
klepacz
klepacz
Imię: Ann
Kontakt:

Post autor: diablique » wt 31 sie 2010, 21:47

brutoos pisze:gsem to możesz pojechać do gs'u na zakupy co najwyżej
żebyś się kiedys nie oszukał...

Awatar użytkownika
MC_Hammer
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Maciej
województwo: mazowieckie

Post autor: MC_Hammer » śr 01 wrz 2010, 00:19

diablique pisze:żebyś się kiedys nie oszukał...
:cisza

Awatar użytkownika
su4beusz
pisarz
pisarz
Imię: Mateusz
Kontakt:

Post autor: su4beusz » śr 01 wrz 2010, 12:22

brutoos pisze:gsem to możesz pojechać do gs'u na zakupy co najwyżej

na zakupy pojedziesz i po drodze możesz slajdery podrapać. nie wiem o co chodzi z tym lekceważeniem gsów, ale moim zdaniem jest to bardzo fajny motorek. szczególnie do nauki jazdy. sam próbowałem i twierdze, że mega frajdę miałem z zamknięcia opony przy niskich prędkościach.

jeśli chodzi o problemy z dziwnym zachowaniem motoru w skręcie to może problem tkwi w złym podejściu do gazu...

[ Dodano: 2010-09-01, 12:26 ]
a jeśli chodzi o maksymalne złożenie, to wydaje mi się, że do końca opony. co więcej z tego co wiem, w dużym złożeniu powierchnia przyczepności jest dużo większa niż podczas jazdy na wprost
if my calculations are correct, when this baby hits 80mph we're gonna see some seriuos SHIT :D
http://www.bikepics.com/members/su4beusz/

Awatar użytkownika
Jacko
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Jacek
województwo: lubelskie
Kontakt:

Post autor: Jacko » śr 01 wrz 2010, 12:32

tomhagen pisze:ok, nie ma sprawy, podstawiajcie mi gsa i ruszamy na winkle :grin:
su4beusz pisze:nie wiem o co chodzi z tym lekceważeniem gsów, ale moim zdaniem jest to bardzo fajny motorek. szczególnie do nauki jazdy.
NIe chodzi o lekceważenie gsa ale z całym szcunkiem są lepsze sprzęty do winklowania. I dla mnie osobiście chodzi tylko o to.
No właśnie do nauki jazdy ale chyba każdy doświadczony motocyklista będzie raczej oczekiwał innego sprzętu na codzień do jazdy. :mrgreen:

Awatar użytkownika
brutoos
pisarz
pisarz
Imię: Jacek
województwo: mazowieckie

Post autor: brutoos » śr 01 wrz 2010, 14:06

Jacko pisze:
tomhagen pisze:ok, nie ma sprawy, podstawiajcie mi gsa i ruszamy na winkle :grin:
su4beusz pisze:nie wiem o co chodzi z tym lekceważeniem gsów, ale moim zdaniem jest to bardzo fajny motorek. szczególnie do nauki jazdy.
NIe chodzi o lekceważenie gsa ale z całym szcunkiem są lepsze sprzęty do winklowania. I dla mnie osobiście chodzi tylko o to.
Mi chodzi dokładnie o to samo. Kiedyś na XJ też mi się wydawało że jestem bogiem zakrętów i że objeżdżam wszystkie cebry, dopóki nie przejechałem się po zakrętach 1000RR kolegi, potem jeszcze testową Ninja 250R (!!!!!!!!!) a teraz VFR.

Z całym szacunkiem, tak jak Jacko napisał - są sprzęty do dzidowania na zakrętach i sprzęty do nap*** po nich. GS nie pasuje do 2 grupy ;) głównie przez zawiechę.

Awatar użytkownika
su4beusz
pisarz
pisarz
Imię: Mateusz
Kontakt:

Post autor: su4beusz » śr 01 wrz 2010, 14:59

zanim nauczysz się biegać, trzeba umieć chodzić. ja mówię o uczeniu się na gs. zamkniesz oponke przy 30 kmh na gsie, to dasz rade na pozostalych. chodzi o podstawy.

nie twierdze ze gs to motor na cale zycie.
if my calculations are correct, when this baby hits 80mph we're gonna see some seriuos SHIT :D
http://www.bikepics.com/members/su4beusz/

ODPOWIEDZ