Własnie wróciłem i zgodnie z obietnicą opisuje
Więc nie było raczej nic dla MadziXa , same sportowe 600tki.. No ale MadziX chyba warto poczytać
Nowy GSX-R, CBRka, Ninja ZX-6R i prawdziwa perełka Triumph Daytona 675
Jeśli komuś sie nie chce czytać tego co będe pisał to streszcze - dobrze ze mam VFRe
GSX-R - zero dołu , poniżej 5tysięcy po prostu nie jedzie

Jako motocykl sportowy jest naprawde ekstra (na wiinklach po prostu mistrz) ale sport na nasze drogi.... (?) ehh

Zresztą o gustach się nie dyskutuje, co kto lubi..
Ninja - szkoda gadać , jakaś dziwna była i wogóle nie przepadam za Kawasaki, najmniej na niej jeżdziłem..
CBRka - hmmm, ujdzie

Zaplusowała kierownica która nie jest w niej typowo sportowa ale w miare wypośrodkowana , dzięki temu pozycja nie jest zbyt męcząca..
Wiecie,
żadnego z powyzszych trzech bym nie kupił.... Dla mnie to po prostu brak "tego czegoś" , tak jakby nic się nie dzieje, ma się to potężne przyspieszenie no i tyle.... ( w dodatku tylko w górnych zakresach jest tak potężne) Nie moge jednak pominąć tylko jednej rzeczy która mnie troszke skłania do takich motocykli - lekkość z której wynika fajna zabawa w zakrętach

Z tym jest naprawde przyjemnie ale to za mało żebym chciał mieć ktoryś z nich
Najciekawsze zostawiłem sobie na koniec

Triumph Daytona
Denerwowało mnie co prawda to że jest taki maleńki (przy VFRce) , może nawet za lekki...

Jakiś taki jak rowerek dla dzieciaka z włożonym silnikiem (może dlatego takie wrażenia że po VFRce)
Ale musze przyznać że jednak coś między nami zaiskrzyło
Triumph Daytona nie ma 4 garów jak reszta tylko 3

Na początku zaskoczyło mnie że Triumph dał mi to co lubie najbardziej - ciągnął od samego dołu i to jak
Nie był też nudny jak reszta , dżwięk jest świetny

Prowadzi się całkiem przyjemnie, skrzynia biegów - miodzio
Troszke pogwizduje (nie wiem dlaczego...)

Jak tylko miałem wybrac czym wracam - odrazu dopadłem sie własnie do Triumpha - dawał prawdziwą radość z jazdy

On ma temperament a to lubie

I ten motocykl chętnie bym kupił, ale zaznaczam że tylko wtedy gdybym mógł mieć dwa , VFRa jest NAJ