Z ich pisma wynika że mam 65% zniżek.brylek22 pisze: dla nowego klienta mają dodatkowo 20% zniżki
Ubezpieczenie OC
- Tomek Grudziądz
- klepacz
- Imię: Tomek
- województwo: kujawsko-pomorskie
Re: Ubezpieczenie OC
"niepuszczone bąki unoszą się do góry,stąd się biorą posrane pomysły"
- kamil grudziadz
- klepacz
- Imię: Kamil
- Kontakt:
jakbys zmienil na rok ubezpieczyciela i po roku wrocil do pzu jako nowy klient wtedy teoretycznie do tych 65% mialbys doliczone te 20%.jakos nie chce mi sie w to wierzyctomek1565 pisze:brylek22 pisze: dla nowego klienta mają dodatkowo 20% zniżki

1: Suzuki VX 800
2: Honda VFR 750 RC 36/II
3: Honda VFR 800 FI
- Dżambo
- klepacz
- Imię: Marcin
- Kontakt:
Każdy pojazd w każdym TU jest wyceniany indywidualnie..tomek1565 pisze:W tym roku znów podwyżka w PZU na moto?
W zeszłym roku OC i NNW - 154 zł
w tym roku OC i NNW - 168 zł.
Może polecić ktoś coś tańszego?
PS. Sprawdź ile z tej kwoty to NNW..
PS2. Pamiętajcie że 11 lutego zmieniła się ustawa i jest kilka zmian dotyczących wypowiedzeń....
73 55 88
A Rh +
"...kręcić, wkręcić, uwodzić i nęcić....."
Nie jest prawdą, że człowiek przestaje się bawić bo się starzeje...
Człowiek się starzeje bo się przestaje bawić
A Rh +

- brylek22
- klepacz
- województwo: mazowieckie
dokładnie tak, sam się zdziwiłem i roześmiałem, z wyliczonej kwoty już 60% zniżek obniżają ją jeszcze o 20%( promocja dla nowych klientów) sama agentka ubezpieczeniowa powiedziała że się opłaca taki mykkamil grudziadz pisze:jakbys zmienil na rok ubezpieczyciela i po roku wrocil do pzu jako nowy klient wtedy teoretycznie do tych 65% mialbys doliczone te 20%.jakos nie chce mi sie w to wierzyc
- husky
- zadomowiony
- województwo: dolnośląskie
Byłem wczoraj u znajomego od ubezpieczeń mającego oferty kilku firm, po sprawdzeniu z OC wysłał mnie tak jak w zeszłym roku do PZU bo nadal moto mają najtaniej, a NNW najkorzystniejsze wyszło w HDI gdzie najwyższe NNW-90zł na 30 000/osobę.
- Tomek Grudziądz
- klepacz
86 zł.Stawka jak w zeszłym roku.Dżambo pisze:Sprawdź ile z tej kwoty to NNW..
- Czarny32
- bywalec
- Imię: Arek
Chyba coś w PZU podskoczyło, faktycznie. W zeszłym roku płaciłem 130 zł z NNW a dziś Pani mi wyliczyła 160. Zrezygnowałem. W Link4 za cene 130 zł mam OC + NNW i dodatkowo jak chcę 29 zł i ubezpieczenie o nazwie kluczyki, kask, dokumenty. W przypadku zagubienia czy zniszczenia jednego z nich. No i transport lawetą w przypadku, nie daj Bóg, kraksy.
- KolczyK
- stary wyjadacz
- Imię: Przemysław
- Kontakt:
myślę jednak, że w PZU na moto nie dostaniecie -20% zniżki dodatkowej .... za Nowe OC jedynie dać można w osobowych i do 3.5 tony. niestety ... chyba, że wykorzystuje swoją pulę dodatkową agent lub zniżkę specjalną
VFR800FI '99 - była ze mną 35tyś km
VFR800FI '02 - obecna kochanka
UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>
- Dżambo
- klepacz
- Imię: Marcin
- Kontakt:
Dla moto raczej nie wykorzystaKolczyK pisze: chyba, że wykorzystuje swoją pulę dodatkową agent lub zniżkę specjalną

73 55 88
A Rh +
A Rh +

- orzyl
- klepacz
- Imię: Piotrek
- Kontakt:
NNW jest drogie w PZU. U mnie więcej niż ubezpieczenie samego moto. moto chyba 86zł
Na zawsze w pamięci Roads - 16.10.2007...
- KolczyK
- stary wyjadacz
- Imię: Przemysław
- Kontakt:
zależy od kierownikaDżambo pisze:Dla moto raczej nie wykorzystaKolczyK pisze: chyba, że wykorzystuje swoją pulę dodatkową agent lub zniżkę specjalną

VFR800FI '99 - była ze mną 35tyś km
- Tomek Grudziądz
- klepacz
Podepnę się z moim pytaniem pod ten temat.A więc tak:
Kupując auto sprzedający dał mi swoją polisę(ubezpieczony był w TUW),po zarejestrowaniu przepisałem polisę bezproblemowo(no może prawie).
Pani zarządała ode mnie wpłaty członkowskiej w wysokości 20 zł.Czy to jest legalne?Dodam że po wygaśnięciu polisy poprzedniego właściciela nie mam zamiaru dalej kontynuować tam ubezpieczenia.
Kupując auto sprzedający dał mi swoją polisę(ubezpieczony był w TUW),po zarejestrowaniu przepisałem polisę bezproblemowo(no może prawie).
Pani zarządała ode mnie wpłaty członkowskiej w wysokości 20 zł.Czy to jest legalne?Dodam że po wygaśnięciu polisy poprzedniego właściciela nie mam zamiaru dalej kontynuować tam ubezpieczenia.
- Lukaszny
- pisarz
- Imię: Łukasz
- województwo: warmińsko-mazurskie
Tak - jest to zgodne z prawem.
Zgodnie ze Statutem Towarzystwa, umowę ubezpieczenia zawiera się po zostaniu członkiem "TUW".
Członkami mogą być osoby fizyczne posiadające pełną zdolność do czynności prawnych, osoby prawne i jednostki organizacyjne nie będące osobami prawnymi, którym ustawa przyznaje zdolność prawną.
Członkostwo w Towarzystwie uzyskuje się z chwilą złożenia deklaracji członkowskiej, wpłacenia wpisowego, wykupienia udziałów, zawarcia z Towarzystwem umowy ubezpieczenia i opłacenia składki członkowskiej.
Zgodnie ze Statutem Towarzystwa, umowę ubezpieczenia zawiera się po zostaniu członkiem "TUW".
Członkami mogą być osoby fizyczne posiadające pełną zdolność do czynności prawnych, osoby prawne i jednostki organizacyjne nie będące osobami prawnymi, którym ustawa przyznaje zdolność prawną.
Członkostwo w Towarzystwie uzyskuje się z chwilą złożenia deklaracji członkowskiej, wpłacenia wpisowego, wykupienia udziałów, zawarcia z Towarzystwem umowy ubezpieczenia i opłacenia składki członkowskiej.
W wolnych chwilach spamuje sobie na Blogu prawniczym - http://forumprawnicze.info/blog/2-blog- ... -nysztala/
- emils
- pisarz
- Imię: Emil
Mi dzisiaj w PZu wyliczyli 164zł. Zapomniałem zapytać, czy to jest z NNW czy bez.
W każdym razie zadzwoniłem do link4 bo tam podobno taniej. Po wyliczeniu składki padłem. 313zł. Czyli prawie tyle co za auto.
Jutro pójdę do PZU i dowiem sie dokładnie jak to wychodzi, ale zapewne tam zostanę.
W każdym razie zadzwoniłem do link4 bo tam podobno taniej. Po wyliczeniu składki padłem. 313zł. Czyli prawie tyle co za auto.
Jutro pójdę do PZU i dowiem sie dokładnie jak to wychodzi, ale zapewne tam zostanę.
"Bóg stworzył Hondę, bo wie co dobre. A inne motocykle? Bo ma poczucie humoru!"
Idiotów na świecie jest mało. Ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotyka się ich na każdym kroku...
Idiotów na świecie jest mało. Ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotyka się ich na każdym kroku...
- Revolut
- pisarz
- Imię: Grzegorz
- województwo: podkarpackie
Znajomemu wyliczyli w PZU bodajże 235zł + 70zł za NW na 10k zł
W Unice 245zł ale NW za mniej niż 10zł na 20k zł.
Nie pamiętam dokładnie jakie to były dokładnie kwoty, to co podałem to +- 10zł, ale zachowałem proporcje. Tak więc warto też się dopytywać właśnie o to ile wyniesie OC + NW jeśli ktoś wykupuje.
W Unice 245zł ale NW za mniej niż 10zł na 20k zł.
Nie pamiętam dokładnie jakie to były dokładnie kwoty, to co podałem to +- 10zł, ale zachowałem proporcje. Tak więc warto też się dopytywać właśnie o to ile wyniesie OC + NW jeśli ktoś wykupuje.