chyba jajca se robisz powaznie mówiac to nawet do roweru by sie przydał szacunek Bo to wszystko to tylko kupa żelastwa mniej lub bardziej dokładnie poskładanego i też rożnie zaprojektowanego. Biorąc pod uwage ze wszedzie ksiegowi decydują o ostatecznych walorach (nowinki techniczne materiały i trwałość) produktu ja bym jednam proponował zawsze mieć respekt do każdego sprzęta.....Arnold pisze:Bo respekt to ma mieć moto do Ciebie, a nie Ty do niego. Ale tego też trzeba się nauczyć. Uważam, że powinieneś ogarnąć ViFieRkę.
vfr pierwsze moto
- magik
- klepacz
- Imię: Mathias
- województwo: śląskie
Re: vfr pierwsze moto
- browarny
- zadomowiony
- Imię: Grzegorz
- województwo: pomorskie
Zależy co się wyprzedzaemils pisze:Brakło Ci kiedyś mocy przy wyprzedzaniu?Fred pisze: i mocy Ci nie braknie przy wyprzedzaniu

- emils
- pisarz
- Imię: Emil
- województwo: mazowieckie
w sumie racja ;pbrowarny pisze:Zależy co się wyprzedzaemils pisze:Brakło Ci kiedyś mocy przy wyprzedzaniu?Fred pisze: i mocy Ci nie braknie przy wyprzedzaniu
"Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców. ... złamanie karku i wbrew rozsądkowi, naprawdę... aż czasami trudno ich wyprzedzić."

"Bóg stworzył Hondę, bo wie co dobre. A inne motocykle? Bo ma poczucie humoru!"
Idiotów na świecie jest mało. Ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotyka się ich na każdym kroku...
Idiotów na świecie jest mało. Ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotyka się ich na każdym kroku...
-
- Imię: Robert
- województwo: świętokrzyskie
Dołączam do grona chętnych do zakupu VFR-ki 
Mam nadzieję, że w ciągu miesiąca stanie w garażu, a na pewno podzielę się refleksjami z pierwszych jazd.
pozdrawiam

Mam nadzieję, że w ciągu miesiąca stanie w garażu, a na pewno podzielę się refleksjami z pierwszych jazd.
pozdrawiam
- PETER
- stary wyjadacz
- Imię: PIOTR
czasami mocy brakuje i nie ważne co ważne jakie warunki co powiecie o mocy mając 3 kuffry pełne i plecaka z tyłu
"BO JA JESTEM NIESPOTYKANIE SPOKOINY CZŁOWIEK"
- dixon
- klepacz
- Imię: rafał
powiem, że wtedy brakuje trochę tej mocy;)PETER pisze:czasami mocy brakuje i nie ważne co ważne jakie warunki co powiecie o mocy mając 3 kuffry pełne i plecaka z tyłu
Jest: Honda VFR RC46 '01
Yamaha WR250F '08
Yamaha FZR 600 '93
Yamaha XS400 Special '81
Honda Lead 125 '83
Vespa ET4 125 '98
Wfm 125 '61
Ex: VFR RC46 '01, Suzuki DR-Z 400 SM '04, Honda Transalp 650 '04, Awo Simson Tourist '51, MZ ES250 '61, Jawa Perak 250 '52
Yamaha WR250F '08
Yamaha FZR 600 '93
Yamaha XS400 Special '81
Honda Lead 125 '83
Vespa ET4 125 '98
Wfm 125 '61
Ex: VFR RC46 '01, Suzuki DR-Z 400 SM '04, Honda Transalp 650 '04, Awo Simson Tourist '51, MZ ES250 '61, Jawa Perak 250 '52
-
- bywalec
- Imię: Sebastian
i to jest najodpowiedniejsze stwierdzenie...mi go niestety brakło i trochę bolałojak masz łeb na właściwym miejscu to ogarniesz

- armen1pl
- pisarz
- Imię: Arek
A co się wydarzyło ?OVzkee pisze:i to jest najodpowiedniejsze stwierdzenie...mi go niestety brakło i trochę bolałojak masz łeb na właściwym miejscu to ogarniesz
Najpiękniejsza muzyka to ryk silnika.
-
- bywalec
- Imię: Sebastian
" Połowa października ponoć ostatni dzień pogody wiec co..ostatnia przejażdżka w tym krótkim sezonie. Tłumaczę sobie, iż stało się jak się stało dlatego, że planowałem tak długo jeździć fabrycznym motoremarmen1pl pisze:A co się wydarzyło ?OVzkee pisze:i to jest najodpowiedniejsze stwierdzenie...mi go niestety brakło i trochę bolałojak masz łeb na właściwym miejscu to ogarniesz

Wyciągnięte z kontekstu postu w powitalni

Pisze w tym temacie tylko informacyjnie
Korzystajac z porad szanownych kolegow miesiac temu kupilem pieknego czerwonego vtca z 2006.. udalo mi sie trafic naprawde bardzo zadbana i jestem bardzo zadowolony. wrazenia.. Jest duzo lepiej niz sie spodziewalem
faktycznie torche wazy i trzeba sie do tego przyzwyczaic ale jak sie wyczuje co i jak to nie ma az takiego problemu.. pieknie ciagnie od dolu a jak wskakuje vtec to idzie bajka
jedyny mankament to dzwiek.. na niskich obrotach brzmi bardziej jak traktor
cos tu trzeba bedzie pewnie podzialac.. Polecacie jakis dobry wydech ? Myslalem o leo vince .. jesli ktos ma je zalozone czy moglby cos wiecej powiedziec?:) Pozdrawiam wszystkich i do zobaczenia w trasie 

- Diego
- klepacz
- Imię: Mirek
w sumie .....to i bez plecaka i kufrów mocy brakuje.dixon pisze:powiem, że wtedy brakuje trochę tej mocy;)PETER pisze:czasami mocy brakuje i nie ważne co ważne jakie warunki co powiecie o mocy mając 3 kuffry pełne i plecaka z tyłu

Jazda na motocyklu to najlepsze coś,co można robić w ubraniu
- Northernstar001
- zadomowiony
- Imię: Miro
Vitam ,
Dasz radę
, też kupiłem VFR na pierwsze moto z jeszcze mniejszym doświadczeniem na jednośladach niż Ty.
teraz po trzecim sezonie stwierdzam że respekt do VFR musisz mieć i wjeździsz się w nią jak w masło
Pozdrawiam
Dasz radę

teraz po trzecim sezonie stwierdzam że respekt do VFR musisz mieć i wjeździsz się w nią jak w masło

Pozdrawiam
- wydra
- klepacz
- Imię: Mateusz
a ja uważam że to zaleta tego sprzętu, bardziej nie pasi mi dźięk włączenia Vtecacruzz pisze:jedyny mankament to dzwiek.. na niskich obrotach brzmi bardziej jak traktor
Generalnie Vtec-a nie wybrał bym na pierwsze moto, radze nabyć doświadczenia na innym lżejszym sprzecie.
Była CBR F2 600
Była Yamaha Fazer FZ6
Był V-TEC '02 Sreberko
Był V-TEC '08 Szarówa
Była X-11 " Skuter"
Była Yamaha Fazer FZ6
Był V-TEC '02 Sreberko
Był V-TEC '08 Szarówa
Była X-11 " Skuter"
- armen1pl
- pisarz
- Imię: Arek
są gusta i guściki, mój guścik uważa że vtec nie brzmi jak vfr.wydra pisze:a ja uważam że to zaleta tego sprzętu, bardziej nie pasi mi dźięk włączenia Vteca
A ja myśle, że motorynka w niewłaściwych rękach jest równie niebezpieczna. Kwestia podejścia do tematu i rozwagi kierującego.
Najpiękniejsza muzyka to ryk silnika.
- kazayoshi
- bywalec
- Imię: Kamil
Fakt, standardowy dzwiek jest tragiczny, ale przejrzyj forum, jest calkiem dobry poradnik jak wybebeszyc standardowy wydech i zrobic z niego cos, co juz brzmi milo dla ucha.cruzz pisze:jedyny mankament to dzwiek.. na niskich obrotach brzmi bardziej jak traktor cos tu trzeba bedzie pewnie podzialac
Ja mam Leo Vince w witku i brzmi zacniecruzz pisze:Myslalem o leo vince .. jesli ktos ma je zalozone czy moglby cos wiecej powiedziec?:) Pozdrawiam wszystkich i do zobaczenia w trasie

Na yt znajdziesz sporo filmikow z brzmieniem, jak bedziesz mial jakies pytania to wal, ewentualnie jak sie bedziesz wybieral w kierunku slaska to mozna sie zgadac i obadasz sobie na zywo.
Do zobaczenia na trasie