co po Silver Lady rc36 ?

Wszelkie problemy nie związane z mechaniką.
Awatar użytkownika
Bohun
klepacz
klepacz
Imię: Wiktor
Kontakt:

Post autor: Bohun » wt 19 cze 2007, 23:34

to jak to jest w koncu z VFR'a mi, najlzejszą jest 800F 98/01 ??? na jednych stronach jest ok 210 a na drugich 230 kg bez plynow.
A co do 800F to nie jezdzilem ani nie mam mozliwosci przyjrzec sie z bliska, jak jest z wysokością siedzenia i szerokością ... jestem jeszcze nizszy niz Madzix - 160, na VF ( prawie 240 kg ) jakos dawalem rade, moze dlatego ze nie balem sie gleby bo straty plastikow nie byly by tak duze :P
Ktora z VFRek byla by najlepsza dla osob o baaardzo niskim wzroscie ? Chodzi o dostawanie do ziemi i o zwrotnosc, mase ... pomóżcie!

Awatar użytkownika
Krajan
klepacz
klepacz
Imię: Paweł
Kontakt:

Post autor: Krajan » śr 20 cze 2007, 09:43

Ja mogę powiedzieć że niżej siedzi się na RC36 II (pewnie stopy leżą na ziemi) niż na Vtec`u..w moim przypadku oczywiście, a mam 172cm wzrostu. I wydaje mi się także, że 36-ka była poręczniejsza.. za to pozycja na Vtku bardziej przypadła mi do gustu i ochrona przed wiatrem. . - to są moje sugestie :mrgreen:

a co do wyboru Madzix to w sumie jestem tego zdania żebyś popróbowała innych moto jeśli masz na to ochotę..NIC NA SIŁĘ. Nie będę przekonywał do VFR bo tu "jest wszystko jasne" :mrgreen: i tak nic nie zagrozi twojej przynależności do VFR-OC ( prawda? ). Jeśli miałbym zrezygnować z VFR (bezwzględnie MUSIAŁBYM) pewnie mój wzrok pokierowałby się na Horneta, choć niedawno znajomy kupił Monstera i strasznie go zachwala (muszę runkę sobie nim zrobić). Ale jak to w jakimś teleturnieju mówią: "Wybór należy do Ciebie". Trzymam kciuki za dobry wybór.

ps. obiektywnie i bezstroonnie czuje że będzie to czerwone V4 HondaSan ..ehheeehhe :biggrin

Awatar użytkownika
mors
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Jacek
Kontakt:

Post autor: mors » śr 20 cze 2007, 10:02

Bohun - Vtec ma siedzicho o 5mm wyżej niż 36, ale na stronie VFRWorld - gość napisał, zę są zestawy akcesoryjne i można siedzicho obniżyć, a jeżeli jeszcze za mało to kombinując z zawieszeniem jak Cię to interesi to mogę spróbować odszukać ten temat. Chociaż podejrzewam, ze trzeba by je z USA sprowadzać. I nie pamiętam o ile obniżają wysokość siedzenia
.

A jak siedze na mojej to mam stopy na ziemi i mocno ugięte nogi w kolanach - może jest uszkodzona? :lol
alkohol - nawet pity bez umiaru, nie przyćmi bólu po stracie przyjaciela... 16.10.2007 ROADS

Awatar użytkownika
Krajan
klepacz
klepacz
Imię: Paweł
Kontakt:

Post autor: Krajan » śr 20 cze 2007, 10:37

mors pisze:A jak siedze na mojej to mam stopy na ziemi i mocno ugięte nogi w kolanach - może jest uszkodzona?
może uszkodzona właśnie .. hmm

ps. zapomniałeś mors, dodać że łokciami trącasz te ugięte kolana :lol JOKE :biggrin motoride:

Madzix.. Kup wreszcie ten "nowy motocykl" bo temat się źle rozwija. No kup tą VFR, albo inny jak chcesz a poczciwą RC36 sobie zostaw :) Ja do tej pory żałuje że nie odkupiłem mojego pierwszego moto jak była okazja (XS 400), a teraz to już nie wiem czy nie goliłem się nim ostatnio :cry

Awatar użytkownika
MadziX
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Magdalena
Kontakt:

Post autor: MadziX » śr 20 cze 2007, 10:45

Krajan pisze: Madzix.. Kup wreszcie ten "nowy motocykl" bo temat się źle rozwija. No kup tą VFR, albo inny jak chcesz a poczciwą RC36 sobie zostaw :) Ja do tej pory żałuje że nie odkupiłem mojego pierwszego moto jak była okazja (XS 400), a teraz to już nie wiem czy nie goliłem się nim ostatnio :cry
Krajan kupię dopiero zimową porą, narazie byłam ciekawa Waszego zdania...Vfr jedzie zaraz ze mną na wakacje, potem mamy jeszcze wiele wspólnych chwil przed sobą... :biggrin
potem zobaczymy... ;-)
Obrazek

Awatar użytkownika
Bohun
klepacz
klepacz
Imię: Wiktor
Kontakt:

Post autor: Bohun » śr 20 cze 2007, 13:11

Mors: 5 mm to nie jest duzo. Pewnie bede musial sam sie przysiasc, bo czuje ze to bedzie zalezne od szerokosci. VFa byla dosc wysoka, ale siedzenie bylo waskie, i dwoma nogami dostawalem i jakos dawalem rade. Przysiadalem sie do motocykli troche nizszych (np ST1100 ) i bylo duzo gorzej, szersze siedzenie... eh ciezko mi bylo dostac jedna noga ;-)
A zestawy obnizajace motocykl odpadaja, ciezko jest byc studentem, miec motocykl, dobrze sie ubrac, miec co lac do baku i jeszcze tuningowac motocykl ;-)
pozdrawiam!

Awatar użytkownika
rommi
ostry klepacz
ostry klepacz
Kontakt:

Post autor: rommi » śr 20 cze 2007, 14:27

Bohun pisze:A zestawy obnizajace motocykl odpadaja
Te zestawy chyba nie mogą być aż tak drogie.
Znalazłem coś takiego CHYBA (nie znam Germańskiego) do podnoszenia tyłu, więc i muszą być do obniżania.
Nie znam się na tym kompletnie, pewnie montując coś takiego trzeba zmieniać charakterystykę zawieszenia (jakieś odbicia i dobicia lub coś w tym stylu), ale widać, że jest to możliwe za nieduże pieniądze.

TUTAJ znalazłem do obniżania. Zobaczcie na zdjęcia Kawy.

Awatar użytkownika
Dresik
klepacz
klepacz
Imię: Piotr

Post autor: Dresik » czw 21 cze 2007, 12:29

MadziX w sobote bede miał przyjemnośc przetestować kilka motocykli więc zdam Ci relacje , niestety nie wiem jeszcze co to będzie ale jedno wiem napewno - bedzie jakis Triumph :biggrin
:-)

Awatar użytkownika
benito
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Jarek
województwo: mazowieckie
Kontakt:

Post autor: benito » czw 21 cze 2007, 13:34

A co i gdzie bedziesz testowac drogi Piotrze??
Honda VFR800 - RC46 - `98
Honda VTR1000SP1 - RC51 - `00
KTM LC4 640 SM - `04
Honda CBR 929 - SC44 - `01
Yamaha WR 426 F - `01
Aprilia Tuono - `06
BMW K1200S - `05

Awatar użytkownika
MadziX
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Kontakt:

Post autor: MadziX » czw 21 cze 2007, 13:50

Piotrek B. pisze:MadziX w sobote bede miał przyjemnośc przetestować kilka motocykli więc zdam Ci relacje , niestety nie wiem jeszcze co to będzie ale jedno wiem napewno - bedzie jakis Triumph :biggrin
super ! czekam na relację !
ale przeczytam dopiero po powrocie.. :roll:
Obrazek

Awatar użytkownika
Dresik
klepacz
klepacz
Imię: Piotr

Post autor: Dresik » czw 21 cze 2007, 14:45

benitto pisze:A co i gdzie bedziesz testowac drogi Piotrze??
Hmm, własnie problem w tym że jeszcze nie wiem co :razz: Prawdopodobnie będzie Triumph Daytona , ponoć też Honda CBF600 , wiec mozliwe że motocykle za słabe dla naszej Madzi :disagree No ale zobaczymy ;-)
Gdzie? Więc będziemy leciec od Piaseczna przez całą Wawe "gdzieś" w drugi koniec miasta... "Gdzieś", bo jeszcze nie wiem gdzie :razz: Jak widać mało jeszcze wiem :giggle
:-)

Wolszczak
zadomowiony
zadomowiony

Post autor: Wolszczak » czw 21 cze 2007, 16:56

MadziX,

Chyba MORS porównywał VFR i Sprinta - dorzuce coś do tematu, subiektywne wrazenia z jazdy.
Otóż kumpel od zeszłego sezon jeździ nowym Sprintem ST - fajne moto, piekne zegary z niebieskim podswietleniem, ładnie pracujace 3 gary no i wyglad jak prawie jak VFRa :biggrin
Ładniejsza połowa tego kumpla jeździ RC46/2 i uwaga wg. niego VFR prowadzi sie lepiej w zakretach, nie trzeba jej utrzymywać na kursie tak jak SPRINTA, delikatniej reaguje na zmiany obciązenia, ogólne wrazenie jest takie ze lzej sie prowadzi VFR niż Sprint.
Kwestie powera zostawmy - VTEC wysiada przy Sprincie.
A no i strzały z wydechów przy odejmowaniu gazu z czasem mogą stać sie nużace.

pozdr.
Wolszczak
VEE-Four For ALL !!!!

Awatar użytkownika
whitespirit
pisarz
pisarz
Imię: Bartosz

Post autor: whitespirit » czw 21 cze 2007, 20:37

Brytyjczycy moze i zrobili ladne moto, ale z nimi zawsze sa jakies problemy.
Dla mnie osobiscie wszystkie Triumph'y chodza jak sieczkarnia...
Moc to nie wszystko.
Spasowac to z zawieszeniem to jest dopiero sztuka.
Nie za duzo i nie za malo.
Japonia opanowala ta sztuke do perfekcji...

Triumph to jeden wielki papug Hondy.

SOWA
stary wyjadacz
stary wyjadacz

Post autor: SOWA » pt 22 cze 2007, 00:28

Cztery strony się nie odzywałem, ale piątej już nie zdzierżę. :evil: MadziX, do kąta i palec na buzię. Co tu się dzieje??? :shock: To jest VFR OC a ja bez przerwy słyszę jakie to inne kozy są ..., no aż mi przez klawiaturę nie przechodzi. Magda! tylko mi nie przerywaj! Więc Magda, pamiętam, jak czule wypowiadałaś się o swojej lalce, :motolove że zrobisz jej manicure itp. To było chyba na Walentynki, a tu, po czterech miechach lalka idzie do żyda? Ale najgorsze dopiero teraz zahaczę, bo zamiast wielbić przedmiot kultu tego forum, to jakieś herezje masowe się tu panoszą. Od tego co tu bazgrolicie ekran mi się wypala i chyba będę zmuszony wystąpić na drogę sądową o zadośćuczynienie i zadośćumonitorzenie. Magda, nie wierć sie w tym kącie i palec na buzię powiedziałem!. I nie narzekaj, że VFR jest ciężkie, bo twardym trza być, nie miętkim. Jeśli już musisz zmieniać (jak to kobieta) to najlepiej zmień rękawiczki. Stój prosto w tym kącie. A gdy już tak naprawdę Cię goni do zmiany sprzęta to sobie Vitka upoluj i śmigaj motoride: ku chwale ojczyzny, VFR OC i bezzębnego koła gospodyń wiejskich. Można wyjść z kąta i skierować się do Pubu online. MadziX zaprasza nieustannie. :lol :razz: :biggrin

Awatar użytkownika
MadziX
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Kontakt:

Post autor: MadziX » pt 22 cze 2007, 10:59

:eek :eek :eek :eek :eek :eek :eek :eek
...........................idę do pubu....
skruszona....

p.s
rękawiczki już zmieniłam... :roll:

p.s.2. ale mi się oberwało.... :razz2 :faint
muszę ochłonąć... :faint :nausea
potem może coś napiszę,jak dojdę do siebie... :faint

p.s.3. tylko już nie bij Sowa... :eek :faint

uciekam aaaaaaaaaa.... :eek :eek
--------------------------------------------------------------------------------------------------
wróciłam z pubu na chwilę....

p.s.4. VFR - to jest to, kocham Ją !....

dobrze zaśpiewałam teraz ?
jakoś tak podobnie Riedel śpiewał.. :eek :drool :confused[/i]

eeee idę z powrotem posiedzieć w tym kącie, zamknęłam się w sobie...
Obrazek

ODPOWIEDZ