Dekiel sprzegła carbon

Wszelkie problemy nie związane z mechaniką.
Awatar użytkownika
ZioLek-82-
klepacz
klepacz
Imię: Marcin
województwo: mazowieckie

Re: Dekiel sprzegła carbon

Post autor: ZioLek-82- » ndz 03 sie 2014, 12:23

Tak jak obiecałem biorę SZTUKĘ , wygląda zacnie :shock: , a co do napisu to ja poproszę tylko z "obowiązkowym" białym logiem.
Daj dane do przelewu na PW i ślę sianko.
nie wiemy co nas może jeszcze spotkać, nie wiemy kiedy może nas coś dopaść ..

Była:YAMAHA XJ 900 Diversion 95 /Są: HONDA CX 650 EURO 83r / HONDA VFR 800 FI 01r /

Awatar użytkownika
wydra
klepacz
klepacz
Imię: Mateusz
województwo: śląskie

Post autor: wydra » ndz 03 sie 2014, 13:31

czy do Vteca to podejdzie?
Była CBR F2 600
Była Yamaha Fazer FZ6
Był V-TEC '02 Sreberko
Był V-TEC '08 Szarówa
Była X-11 " Skuter"

Awatar użytkownika
Arnold
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Arnold
województwo: opolskie
Kontakt:

Post autor: Arnold » ndz 03 sie 2014, 13:32

Pan czyta, a nie tylko ogląda obrazki. Podejdzie i do Crossruner'a. Od '98 do teraz są takie same dekle sprzęgła w 800.
Obrazek

Jak głupio pieprzę, to wybaczcie mi, ale jestem po kilku głębszych. :szczerbaty

Awatar użytkownika
wydra
klepacz
klepacz
Imię: Mateusz

Post autor: wydra » ndz 03 sie 2014, 13:36

czytam czytam i pisali o FI tylko :P takiej wiedzy nie mam że dekle te same :P ale dziekuję :) w takim razie ja też zamawiam jedną sztukę :)
Była CBR F2 600
Była Yamaha Fazer FZ6
Był V-TEC '02 Sreberko
Był V-TEC '08 Szarówa
Była X-11 " Skuter"

Awatar użytkownika
Koobsky
pisarz
pisarz
Imię: Kuba
województwo: poza granicą Polski

Post autor: Koobsky » ndz 03 sie 2014, 13:57

wydra pisze:czytam czytam i pisali o FI tylko :P takiej wiedzy nie mam że dekle te same :P ale dziekuję :) w takim razie ja też zamawiam jedną sztukę :)
Arnold pisze:(...)
A no i nakładka będzie pasowała do roczników od '98 do teraz bo nowe modele mają najwyraźniej taki sam dekiel.
Musi kolega czytać ze zrozumieniem tekstu.. :)
http://www.goriders.net
Zapraszam do polajkowania mojego fanpage'a na facebook'u. :)
https://www.facebook.com/www.goriders.net

Moja VFR'a...
VFR 800 V-Tec

Awatar użytkownika
ADHD VFR
pisarz
pisarz
Imię: Michał
województwo: wielkopolskie

Post autor: ADHD VFR » ndz 03 sie 2014, 16:36

zaba80r pisze:sorki ze zapytam ale na komórce średnio widzę te zdjęcia.....mianowicie miejsce na wskaźnik/szybkę poziomu oleju jest?? Poważnie pytam bo za ciemne zdjęcia są. Teraz zamawiam jedną sztukę a może i ze dwie. Pzdr
Tak znajduje sie :)
:moto :killer

Awatar użytkownika
zaba80r
pisarz
pisarz
Imię: Piotr

Post autor: zaba80r » ndz 03 sie 2014, 16:55

No to chyba czas robić liste:
1. zaba80r x2 z dopiskiem na deklu HRC i jak się do to w kolorze HRC :)
“You live more in 5 minutes going flat out on a vehicle like this than most people live in a lifetime” – Burt Munro...The world fastest Indian...

Awatar użytkownika
magik
klepacz
klepacz
Imię: Mathias

Post autor: magik » ndz 03 sie 2014, 20:43

A jak z doleganiem do korka? I nr będzie cisnac się za bardzo z owiewka?
Pomysł z HRC jest świetny :D muszę obejrzeć fotki na kompie bo tak jak kolega pisał na komórce słabo widać.

PS Roadrunner jak jest ze wskazaniem poziomu oleju szło by wygrawerować na tym wskaźnik czy zniszczy się tym powłokę?

Awatar użytkownika
Roadrunner
pisarz
pisarz
Imię: Pawelec

Post autor: Roadrunner » ndz 03 sie 2014, 21:42

Co do poziomu oleju, nakładka nie sięga aż tak nisko żeby go zasłonić lub wycinać jakiś otwór na to. Co do dolegania do wlewu oleju, jest zrobiona na akurat ;)

HRC można zrobić kolor (czerwono-niebieskie) lub całe białe, ale wolałbym w takim układzie zapodać to w formie naklejki na zewnątrz przyklejanej (chodzi o względy formalne). Każdy sobie naklei tam gdzie chce. Podajcie tylko jaka wielkość ma być. Inne wlepki można też, dopisywać do listy życzeń.

Lista chętnych (zamykamy liste 10.08! potem wpłaty i rusza pierwsza partia)
1. zaba80r, sztuk2 z dopiskiem na deklu HRC i jak się do to w kolorze HRC
2.
3.

Awatar użytkownika
zaba80r
pisarz
pisarz
Imię: Piotr

Post autor: zaba80r » ndz 03 sie 2014, 21:48

hmmmm teraz dopiero zobaczylem na kompie o co chodzi z tym..... jajem .... bo to toche male :?: . na łebayu de wyglada to tak jak na ponizszym zdjeciu(2---jakość żadna i zenada). zdjecie nr 1 to cbr-a i to jest cudo. Szczerze to myslalem, ze cały dekiel bedzie pokryty karbonem :/ i teraz mam zagwozdke co z tym robic. Ludziska podjedzcie do Rodrunnera i moze jakąś fotke pogladową cykniecie
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
“You live more in 5 minutes going flat out on a vehicle like this than most people live in a lifetime” – Burt Munro...The world fastest Indian...

Awatar użytkownika
Roadrunner
pisarz
pisarz

Post autor: Roadrunner » ndz 03 sie 2014, 22:36

Porównując, moja wersja wygląda tak (szarego nie ma):

Obrazek

Uważam że zbędną jest osłona miarki oleju jak i u góry w okolicach czujnika położenia wału. Zawsze pokrywy pokiereszowane są w okolicy napisu honda i żeberek i to trzeba chronić. Chyba że komuś chodzi o plastik-fantastik to co innego. Jak ktoś ma wątpliwości to bardzo chętnie zapraszam na przymiarkę :bye
zaba80r pisze: zdjecie nr 1 to cbr-a i to jest cudo.
Fajnie że porównujesz nakładkę od 450zł w górę z moją :mrgreen: Rozmawiamy o 180zł
Ostatnio zmieniony ndz 03 sie 2014, 22:40 przez Roadrunner, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Koobsky
pisarz
pisarz
Imię: Kuba

Post autor: Koobsky » ndz 03 sie 2014, 23:15

Roadrunner pisze:Uważam że zbędną jest osłona miarki oleju jak i u góry w okolicach czujnika położenia wału. Zawsze pokrywy pokiereszowane są w okolicy napisu honda i żeberek i to trzeba chronić.
Absolutnie rozumiem to, że Twój produkt jest prostszy ale też tańszy. Wszystko jasne. Zrozum jednak, że motocykl służy do jazdy a nie do wywalania się na nim non stop. Oczywiście częścią jazdy wielu z nas od czasu do czasu będzie gleba ale to tylko sporadyczny wypadek. Nikt z nas nie wywala się non stop. Dlatego też przez 99% czasu ta osłona będzie elementem kosmetycznym, który ma upiększyć nasze motocykle. Dlatego chłopaki oczekiwali takiej osłony jak na niemieckim ebay'u.
Wyobraź sobie przykładowo, że Lasooch z powodu lepszej ceny zamawia tworzywo na crasche w formie kwadratu a nie owalnej. Może je obrobić by było owalne ale daje Ci crashe w kwadracie tłumacząc, że kwadratowe czy owalne tak samo ochroni Twój motocykl w czasie upadku więc nie ma sensu tego obrabiać...
W akcesoriach liczy się zarówno strona praktyczna jak i estetyczna.
Powiem szczerze, że ja też spodziewałem się czegoś co będzie osłaniało cały dekiel lub przynajmniej tą część, którą widać a nie tylko taki kapturek.
Nie złość się na ludzi. Przyznam, że niektórzy mogli by trochę ładniej składać zdania by brzmiały delikatniej. Każdemu ma się prawo coś nie spodobać ale to nie powód by od razu kogoś cisnąć.
Może pomyśl czy dał byś radę zrobić coś takiego jak chłopaki podlinkowali z ebay'a i za ile...?
http://www.goriders.net
Zapraszam do polajkowania mojego fanpage'a na facebook'u. :)
https://www.facebook.com/www.goriders.net

Moja VFR'a...
VFR 800 V-Tec

Awatar użytkownika
magik
klepacz
klepacz
Imię: Mathias

Post autor: magik » pn 04 sie 2014, 07:37

ja dalej nie widzę nic na tych fotach :P ani tego powiększyć ani nic, ale z tego co piszecie............
Też się spodziewałem czegoś takiego
zaba80r pisze:
Załączniki:
cbr1000rr_cfcoverr1.jpg
cbr1000rr_cfcoverr1.jpg [ 85.27 KiB | Przeglądane 19 razy ]
a tu taki kapturek i jeszcze ma być z naklejką HRC a nie zrobionym napisem:
Roadrunner pisze:HRC można zrobić kolor (czerwono-niebieskie) lub całe białe, ale wolałbym w takim układzie zapodać to w formie naklejki na zewnątrz przyklejanej (chodzi o względy formalne). Każdy sobie naklei tam gdzie chce. Podajcie tylko jaka wielkość ma być. Inne wlepki można też, dopisywać do listy życzeń.
troche to trąci taka maniana i to nie hasta maniana :P

Się zaczynam poważnie zastanawiać nad propozycją z PW Roadrunner ;)

Zaper
klepacz
klepacz
Imię: Krzysztof
województwo: małopolskie

Post autor: Zaper » pn 04 sie 2014, 09:10

Ja bym chętnie zobaczył jak prezentuje się moto (z bliska i z daleka) z już zamotowanym carbonem.

Awatar użytkownika
Roadrunner
pisarz
pisarz

Post autor: Roadrunner » pn 04 sie 2014, 22:39

Koobsky pisze:Nie złość się na ludzi. Przyznam, że niektórzy mogli by trochę ładniej składać zdania by brzmiały delikatniej. Każdemu ma się prawo coś nie spodobać ale to nie powód by od razu kogoś cisnąć.
Ejjj... źle odebrałeś moja słowa. Nikogo nie cisne, jak ktos sie poczuł urażony to luzna guma pany.

Wracając do tematu, na rynku są różne nakładki w różnych cenach. Starałem się wam dobrać pewien kompromis, z jednej strony nakładka chroniąca pokrywę, a z drugiej strony niska cena kosztem jej wielkości. Porównując z tą z ebay'a, myślę że moja przewyższa jakością na plus. Być może zdjęcia samej nakładki nie oddają efektu i trzeba zrobić fotki na moto. Poza tym jak ktoś już gdzieś napisał, trochę będzie nieelegancko zrobić kopie innego producenta i podpisać jak swoje ;)

Na koniec tygodnia w miarę czasu zrobię jeszcze jedną nakładkę, zobaczymy jak wyjdzie...

ODPOWIEDZ