Czas na zmiany.. Fi czy V-tec.
- patrycy77
- bywalec

- Imię: Patrycjusz
- województwo: śląskie
Re: Czas na zmiany.. Fi czy V-tec.
Jeszcze o tej płynności jazdy przy 6 tys obr. - musiałbyś specjalnie szarpać gazem na granicy 7 tysięcy obr. (wtedy "podskakiwałbyś" ładnie do przodu
) - przejscie jest dobrze wyczuwalne i zawsze pod kontrolą. Wszystko zależy od kierowcy! Mi się raz zdarzyła systuacja, że v-tec mnie zaskoczył....było to w deszczu (ulewie), na targicznej śląskiej drodze z pięknymi koleinami, jadąc na trójce zapomniałem się i przekroczyłem 7 tys. obrotów i w tym momencie tył postanowił wyprzedzić przód....(opony też nie na deszcz bo torówki
), ale szybko odjąłem gazu i wyprostowałem
fajnie było!
Zanim użyjesz słów: "ZAWSZE", "NIGDY" i "NA PEWNO" zastanów się czy jesteś w 100% pewny swojej wypowiedzi...
Mi się kiedyś wydawało....że jestem pewny:p
- olo
- klepacz

- Imię: Olek
- Kontakt:
I niech mi ktoś spróbuje wytłumaczyć co fajnego jest w pilnowaniu magicznej granicy 7 tyś. Jeszcze lepiej-trzeba wziąć pod uwagę aktualne warunki-na suchym nie będzie problemu ale na mokrym już trzeba uważać...
patrycy77-piszesz że przejście jest ZAWSZE pod kontrolą a za chwile opisujesz podbramkową sytuację-gdzie logika???
pozdro
patrycy77-piszesz że przejście jest ZAWSZE pod kontrolą a za chwile opisujesz podbramkową sytuację-gdzie logika???
pozdro
VFR-OC Poland, South Park section, MTZ sub-section 
- patrycy77
- bywalec

- Imię: Patrycjusz
- województwo: śląskie
Hej....olo... pisałem, że tylko raz mnie zaskoczył vtec (ZAWSZE pod kontrolą i że wszystko zależy od KIEROWCY), w tym konkretnym przypadku ja zawiniłem - bo kto przy zdrowych zmysłach i logicznie myślący pojedzie na trójce w ulewie, na torowych oponach powyżej 7 tys. obrotów? sam się prosiłem. Przynajmniej jest zabawa 
Zanim użyjesz słów: "ZAWSZE", "NIGDY" i "NA PEWNO" zastanów się czy jesteś w 100% pewny swojej wypowiedzi...
- Groszek
- klepacz

- Kontakt:
Takie dyskusje już były, sam kiedyś zakładałem podobny temat, lukmajster poszukałbyś na forum lepiej.
Miałem Fi, Miałem V-tec, miałem RC36II. Od FI wolę V-tec.
Miałem Fi, Miałem V-tec, miałem RC36II. Od FI wolę V-tec.
-
andreas
- teksciarz

- Imię: Andrzej
- województwo: pomorskie
olo pisze:I niech mi ktoś spróbuje wytłumaczyć co fajnego jest w pilnowaniu magicznej granicy 7 tyś. Jeszcze lepiej-trzeba wziąć pod uwagę aktualne warunki-na suchym nie będzie problemu ale na mokrym już trzeba uważać...
pozdro
Powinni wypuszczać wersje z fleszem na obrotomierzu,żeby "ostrzegał" przed dodatkową "symfonią V-Tec"
Sory za OT ale nie mogłem się powstrzymać ;D
- emils
- pisarz

- Imię: Emil
- województwo: mazowieckie
A ja zadam takie pytanko:
Z ciekawości ile płaciliście za regulacje zaworów w FI?
Z ciekawości ile płaciliście za regulacje zaworów w FI?
"Bóg stworzył Hondę, bo wie co dobre. A inne motocykle? Bo ma poczucie humoru!"
Idiotów na świecie jest mało. Ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotyka się ich na każdym kroku...
Idiotów na świecie jest mało. Ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotyka się ich na każdym kroku...
- zaba80r
- pisarz

- Imię: Piotr
- województwo: poza granicą Polski
http://www.youtube.com/watch?v=QPPW8KM7eEU moze tu jest odpowiedz na nasze zawiłe pytania na temat v-tec czy fi tzn celowe postarzanie produktu itp ...a wszystko zaczęło sie od glupiej zarówki ...mądrze prawią ale przez 53 min wiec godzinke trzeba zarezerwować pzdr i polecam
“You live more in 5 minutes going flat out on a vehicle like this than most people live in a lifetime” – Burt Munro...The world fastest Indian...