Tekstylne sakwy na boki Oxford

Wszelkie problemy nie związane z mechaniką.
Awatar użytkownika
przem09
zadomowiony
zadomowiony

Post autor: przem09 » pn 22 lis 2010, 10:43

Co do buffalo to niezbyt moge sie zgodzic. Fakt ze uzywalem ich dosc intenstwnie. Nie tylko w dluzsze trasy ale i bardzo czesto na codzienne jazdy. Moje nie wytrzymaly roku;( Najpierw zaczely sie strzepic paski mocujace. to jeszcze dalo sie naprawic przycinajac i nadpalajac koncowke. Lecz po jakims czasie material wzdluz glownego suwaka zaczal sie rozchodzic na szwie. Tak ze wygladalo to ze suwak byl zamkniety a torba otwarta...Mozliwe ze moj plecaczek troszke duzo rzeczy upychal w tych torbach ale i tak nie powinno raczej sie tak dziac. Niestety gdzies zapodzialem jak zwykle rachunek i nie moglem oddac na gwarancje. Oddalem do jednego goscia i wymienil mi ten waski pasek idacy wzdluz suwaka na pasek skory i teraz jest juz jest jak na razie ok. Po czym znalazlem rachunek w bocznej kieszonce:P Z reszta po krotkim czasie z druga torba stalo sie dokladnie to samo.
Male podsumowanie:
+ mozna calkiem niezle powiekszyc sobie miejsce na bagaze niweielkim kosztem
+ roznica w cenie porownujac do kufrow
+ przeciskajac sie miedzy samochodami nawet jak obetrzemy torbami to sie "nic" nie stanie
+ W razie parkingowki(nawet bardzo drobnego szlifa) calkiem niezle zabezpieczaja plastiki przed porysowaniem

- W trakcie dluzszego uzywania rysuja lakier na moto. Taka specjalna podkladka pomaga tylko jak sie jezdzi raz na jakis czas. Inaczej pyl dociera takze w tamte okolice i matowi lakier
- Paski mocujace np pod siedzeniem przy bardzo dlugim uzytkowaniu az wrzynaja sie w plastik
- W czasie sporych deszczow czy wilgoci latwo lapia same wilgoc czyli na jesieni nie nadaja sie do stalej jazdy chyba ze mamy grzany garaz
- Pokrowce przeciw deszczowe sa malo skuteczne, chyba ze tylko na krotki odcinek i nie za szybko

Sam kupilem ale teraz wiem ze jak chce wiecej jezdzic to powinienem sie przezucic na sztywne kuferki. Na razie kupielm centralke do jazdy na codzien a torby, poki nie wplyna wlasciwe fianse to zaczepiane sa tylko na dalsze wycieczki juz nie na miasto

Awatar użytkownika
kubatron2
klepacz
klepacz
Imię: jakub
województwo: małopolskie

Post autor: kubatron2 » sob 29 sty 2011, 12:03

MARCO a skąd ta opinia ze oxfordy to syf itd mialeś je czy to opinia typu kolega kolegi mówił ze kolega....itd bo do mnie jada komplet oxforda i zasmuciła mnie ta opinia ide płakać do swojego pokoju :sad: :cry:

Awatar użytkownika
kruhy
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: kruhy » sob 29 sty 2011, 12:26

przem09 pisze:Fakt ze uzywalem ich dosc intenstwnie.
to ja nie wiem czy przy takim traktowaniu jakiekolwiek inne sakwy dałyby rade dużo lepiej. Matowienie lakieru to wina tego że nie miałeś stelaża. Przy każdej sakwie tak będzie. Wrzynanie się pasów, hmmm, myślę że tak samo, trzeba było coś podłożyć, skóry kawałek czy coś. Z tego co piszesz to nie zdejmowałeś sakw. Jasne że są z materiału i mogą przemoknąć, wtedy można je zdjąć i wysuszyć w domu ;-)

Skoro tylko paski przy takim intensywnym traktowaniu sie poostrzępiły i ten pasek płótna przykrywający zamek to i tak nie jest źle ;-)

Umnie jest nadal idealnie, z tym że sawy częściej leżały w domu niż jezdziły. Do iksa kupuje kufry bo są wg. mnie wygodniejsze a z sakwami, może zostawie sobie
Honda jest lepsza od wielbłąda bo wielbłąd to turysta i nie lata 300 ;]

Awatar użytkownika
Tomek Grudziądz
klepacz
klepacz
Imię: Tomek
województwo: kujawsko-pomorskie

Re: Tekstylne sakwy na boki Oxford

Post autor: Tomek Grudziądz » pt 27 sty 2012, 12:55

Panowie mam pytanie .Chcę również zakupić coś takiego http://moto.allegro.pl/sakwy-oxford-fir ... 50774.html tylko nie wiem jaki komfort dla pasażera.Proszę o opinie.
"niepuszczone bąki unoszą się do góry,stąd się biorą posrane pomysły"

Awatar użytkownika
możej
pisarz
pisarz
Imię: Piotr
województwo: mazowieckie

Post autor: możej » pt 27 sty 2012, 14:26

tomek1565 pisze:Panowie mam pytanie .Chcę również zakupić coś takiego http://moto.allegro.pl/sakwy-oxford-fir ... 50774.html tylko nie wiem jaki komfort dla pasażera.Proszę o opinie.
Moja połówka nie narzekała na jakieś uciążliwości związane z tymi sakwami. Ogólnie sprawowały się bardzo dzielnie. Jedynie od wypychania i zasuwania ich na chama, puścił jeden szef i musiałem jedną z toreb poratować nicią i igłą ;) Ale miały prawo powiedzieć dość. Za tą cenę moim zdaniem warto.

Awatar użytkownika
śliniak290
klepacz
klepacz
Imię: Wojciech

Post autor: śliniak290 » pt 27 sty 2012, 14:33

Tomek również posiadam takowe i są pakowne i plecakowi nie przeszkadzają :D
Najpierw naucz śmiać się z siebie , a potem śmiej się z innych !!!

Awatar użytkownika
Tomek Grudziądz
klepacz
klepacz

Post autor: Tomek Grudziądz » pt 27 sty 2012, 15:02

śliniak290 pisze:plecakowi nie przeszkadzają
I o taką odpowiedź mi chodziło :lol:

Awatar użytkownika
Sprinter
bywalec
bywalec
Imię: Damian

Post autor: Sprinter » pt 27 sty 2012, 18:23

ja mam również te same. Żeby je porządnie zamocować (i przy okazji nie uszkodzić lakieru) trzeba zrobić pod nie stelaż.Plecaczek nie będzie narzekał :)

Awatar użytkownika
kubatron2
klepacz
klepacz

Post autor: kubatron2 » wt 31 sty 2012, 09:45

jak je dobrze ustawisz troszke dalej od łydek plecaczka to bedzie git.tez mam takie i do 200km/h nic sie im niestało

Awatar użytkownika
zalew
pisarz
pisarz
Imię: Andrzej
województwo: zachodniopomorskie

Post autor: zalew » pn 06 lut 2012, 13:20

Posiadam identyczne.Co do komfortu tak jak powyzej.Bardzo bezproblemowe i poręczne sakwy.Błyskawicznie zakłada się i zdejmuje.Paski wciskam pod siedzenie,dociągam ewentualnie rzepami+ekspander ściagajacy z tyłu i po operacji.Obawiałem się ze moze będą wędrować przy wyzszych prędkościach,ale nic takiego się nie dzieje.Pod spodem mają sprytny materiał który pomaga utrzymać je na zamierzonym miejscu.Zrobiłem nawet test w okolicach 220 km/h i jednak nic nie odpadło :wink: .Polecam i bazując na swoim doświadczeniu paru tys.km z tymi sakwami,zadnych stelazy pod nie jednak bym nie produkował.Dają radę,nie latają,nic tez mi sie nie matuje.Mega pozytyw hehe

Awatar użytkownika
brylek22
klepacz
klepacz

Post autor: brylek22 » pn 06 lut 2012, 14:58

jak wyżek i przy 240km/h też nie zjeżdzają

Awatar użytkownika
Gregory
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Grzesiek
Kontakt:

Post autor: Gregory » pn 06 lut 2012, 17:24

Napiszcie do Fanksa, Stuwki, Dżo-Dżo. Oni je sprawdzili.
Montaż ich nie jest trudny, więc jest oki.
Motocykl jest jak media markt -nie dla idiotów

Grewel-Moto - części i akcesoria do moto - 505-078-145 - potrzebujesz coś, dzwoń lub pisz.

CB500, VFR800 Vtec i VFR800 Fi, CBR600RR, K1200S,

Awatar użytkownika
gruber
zadomowiony
zadomowiony
Imię: Jarosław

Post autor: gruber » wt 07 lut 2012, 09:16

Ja zespawałem pod te sakwy stelarz, sakwy częściowo oparte są od spodu i mocowane tylko do stelarzy co wyeliminowało puszczanie pasków przez siedzenie. Przetestowane w drodze na Krym, tak że mogę polecić coś takiego - bardzo stabilne, szybki montarz. Same sakwy dobrze wykonane, podczas jazdy dwa dni w deszczu nie przemokły, pokrowiec dobrze je chroni przed deszczem.
Jeśli ktoś chciałby zespawać sobie podobny stelarz to służę pomocą, mogę pożyczyć stelarz na wzór.

Awatar użytkownika
Tomek Grudziądz
klepacz
klepacz

Post autor: Tomek Grudziądz » wt 07 lut 2012, 18:56

gruber pisze:mogę pożyczyć stelarz na wzór.
No to ja byłbym chętny.Najpierw jak by dało radę to prosiłbym o fotki bo nie wiem czy sprzęt którym dysponuję podoła temu zadaniu :)

Awatar użytkownika
kubatron2
klepacz
klepacz

Post autor: kubatron2 » wt 07 lut 2012, 20:20

tak tyle ze gruber ma v-tecka a ty starsze rc 46 myslisz ze mocowania beda takie same ????????niesadze

ODPOWIEDZ