Z tego co wiem roczniki 00-01 dlawione nie byly w ogole. U mnie jest D01 i mam oddlawiona wersje.Koziol pisze:Witam,
Temat wiekowy ale ja dopiero teraz zauważyłem, że w papierach mam 72kW... w serwisie panowie powiedzieli, ze nie są w stanie sprawdzić czy motocykl jest zdławiony ani jak... Tutaj temat toczy się wokół roczników 08-00, a ja mam 2001. Możecie mi powiedzieć jaki moduł powinien być w tym? Sprawdzam na podanej przez Was stronie ale tam wszystkie modele z 2001 mają moduł z końcówka MBGD01... czyli wszystkie były zdławione czy ten rocznik dławili inaczej?
Będę wdzięczny za info.
Pozdrawiam
Kozioł
PS. Może ktoś ma otwartą wersję z 01 to mógłby zerknąć jakie ma oznaczenie na module?
98KM -> 110KM - jak?
- kris2k
- klepacz
- Imię: Krzysztof
- województwo: śląskie
- Kontakt:
- ppamula
- stary wyjadacz
- Imię: Piotr
- województwo: mazowieckie
ja mam wersje z niemiec i była zdławiona.kris2k pisze:Z tego co wiem roczniki 00-01 dlawione nie byly w ogole. U mnie jest D01 i mam oddlawiona wersje.
RC46FI, 2001 rok, HISS, autossanie, sondy lambda.
Ale zdławienie było mechaniczne na lince gazu i wymagana była drobna ingerencja mechanika. Żadne grzebanie w ECU!!! A moto kupione w salonie niemieckim przez poprzedniego właściciela.
Innymi słowy nie wierzę żeby ECU było kombinowane specjalnie pod chęć zmniejszenia wydatku na ubezpieczenie i rejestrację w niemczech jak można by to zrobić mniejszym kosztem za pomoca ogranicznika maksymalnego wychylenia przepustnicy.
A moto i tak śmigało sporo powyżej 2.40. Może tylko trochę dłużej.
Co to pracy w średnich obrotach - żadnej różnicy w porównaniu z innymi.
Mój mechanik oczywiście nie chciał mi powiedziec co to było na lince gazu bo to się przekłada na pieniądze dla niego, Ale trwało to krótko, bardzo krótko.

Chcecie go spytać? Dzwońcie do Musielego.

- KolczyK
- stary wyjadacz
- Imię: Przemysław
- Kontakt:
jak bede mial chwile rozbiorę i pokombinuję
bo moaj coś do tych 2.3 leci a potem to coś jej sie nie chce. a czarna leciala jak prawdziwy motór 

VFR800FI '99 - była ze mną 35tyś km
VFR800FI '02 - obecna kochanka
UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>
VFR800FI '02 - obecna kochanka
UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>