kask i kurtka !

Wszelkie problemy nie związane z mechaniką.
tfajger
bywalec
bywalec

Post autor: tfajger » pt 08 maja 2009, 12:08

wejdz sobie na http://www.ebay.co.uk - ceny sporo mniejsze niz na http://www.moto-akcesoria.pl

tfajger
bywalec
bywalec

Post autor: tfajger » pn 18 maja 2009, 11:10

Ja wczoraj wyrwalam taka kurtke na ebayu Kurtka

Awatar użytkownika
binio
klepacz
klepacz
Imię: Łukasz

Post autor: binio » wt 02 cze 2009, 08:32

A ja polecam zakupy za wielka woda
Miesiac temu kupilem na hamerykanskim ebayu kask Shoei RF-1000 (odpowiedniik XR-1000) 260$, w komplecie z podbrodkiem i noskiem ale niestety bez antifoga; do tego szybka lustrzanka za 50$. Teraz kombinuje jakiego antifoga zalozyc i jak dostane spinki to bede wiercil dziury w kasku i oryginalnego walne.
Rowniez ubrania sa tam duzo tansze. Niedaleko miejsca gdzie pracowalem na FL byl taki sklep gdzie komplet Alpinestara tex z butami i rekawicami za 1500zl mozna bylo kupic (ja za analogiczny w PL zaplacilem 2500, a i tak po znajomosci bo w sklepie ok 3100).
Nie moge zakonczyc nie piszac jak bardzo wkur... mnie ta sytuacja w Polsce i Europie. Pieprzony eurosocjalizm :evil: Ciagle mam przed oczami reklame w tv: Mitsubishi Eclipse full opcja prosto z salonu za 19000$ (dolar byl wtedy po 2,60)
VTEC? its like a woman running away from a rapist,
makes lots of noise but dont actually get away.

"Whatever you can do or dream you can, begin it. Boldness has genius, power and magic in it!"

Awatar użytkownika
binio
klepacz
klepacz

Post autor: binio » sob 04 lip 2009, 17:31

A ja mam takie pytanie - przymierzam sie do kupna kurtki skorzanej w calosci perforowanej w jasnym kolorze (typowa na lato). Popatrzylem w sklepach i poza tym, ze niegdzie nie znalazlem na siebie rozmiaru to ceny od 2k w gore :/
Zna ktos moze jakis punkt/firme ktora szyje takie kurtki na miare?

"Whatever you can do or dream you can, begin it. Boldness has genius, power and magic in it!"

Awatar użytkownika
Diego
klepacz
klepacz
Imię: Mirek
województwo: mazowieckie

Post autor: Diego » sob 04 lip 2009, 19:42

Binio ja tu szyłem swoje katanki http://www.wooper.pl/

Awatar użytkownika
binio
klepacz
klepacz

Post autor: binio » sob 04 lip 2009, 21:43

wrzuc zdjecie ciuchow ;)

Awatar użytkownika
binio
klepacz
klepacz

Post autor: binio » sob 04 lip 2009, 23:02

a jakie macie doswiadczenia z jasnymi (biale, kremowe) skorami? chodzi mi o utrzymanie ich w czystosci, jadac w trasie po kilkuset km mam na barkach i gornej czesci klatki niezla kolekcje martwych owadow, z czarna kurtka nie ma problemu, a jasna?

Awatar użytkownika
Diego
klepacz
klepacz
Imię: Mirek
województwo: mazowieckie

Post autor: Diego » sob 04 lip 2009, 23:29

Mam białe wstawki w kurtce i jest trudniej utrzymac je w czystosci,a po pewnym czasie z białego robi się kremowy.Jeśli miałaby byc cala biała lub w większości to odradzam.Ładnie wygląda jak wisi na modelce w salonie,ale po kilku latach już nie ma blasku.

viewtopic.php?t=5541&postdays=0&postord ... n&start=60
fotki Fabika ja mam czerwono-czarno-biała kurtke,poszukaj :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Awatar użytkownika
binio
klepacz
klepacz

Post autor: binio » sob 04 lip 2009, 23:54

no wlasnie, a ja chce miec z polowe kurtki biala i to gorna ;) mam pomysl zeby zrobic dolna czesc czrna a gorna biala albo cos w tym stylu - chodzi mi o to zeby slonce sie za bardzo nie imalo
temperatury ostatnich dni mnie wykanczaja, po miescie smigam w samej zbroi, ale w dluzsza trase musze kurtke zalozyc (mam czarna alpinki) i na pierwszych swiatlach leje sie ze mnie :/
ani do dziewczyny pojechac bo wstyd walic potem ehh

ODPOWIEDZ