Kask?
- Mariano
- zadomowiony
- Imię: Mariusz
- Kontakt:
Zgadzam sie i nigdy nie kupie sobie ryśniętego albo malowanego kasku. Glebę zliczałem swojego czsu bardzo często ( fantazja+brak wyobraźni i umiejętności) i wypadki też sie przytrafiały. Na szczęście miałem farta, bo kaskiem nigdy w nic nie przywaliłęm. Ostatnią glebe miałem jakieś 10 lat temu i mam nadzieje, że nie zespsjue sobie wyniku w tym roku 

- alternatom
- pisarz
- Imię: tomek
- Kontakt:
Myśle o czymś takim:
AIROH MATHISSE RS
Oglądałem taki na żywo w sklepie i mi się spodobał, wygodny itp.
Z tą głośnością w szczękówach to na prawdę tak cienko czy da się żyć ?
Proszę o opinię kogoś kto miał coś takiego lub podobnego w użytkowaniu .
Zachwalajcie albo odwiedźcie mnie od tego pomysłu bo nie wiem co czynię .

AIROH MATHISSE RS
Oglądałem taki na żywo w sklepie i mi się spodobał, wygodny itp.
Z tą głośnością w szczękówach to na prawdę tak cienko czy da się żyć ?
Proszę o opinię kogoś kto miał coś takiego lub podobnego w użytkowaniu .
Zachwalajcie albo odwiedźcie mnie od tego pomysłu bo nie wiem co czynię .

- Sylwio
- klepacz
- Imię: Sylwester
- województwo: małopolskie
- Kontakt:
Ja używam Airoha SV55. Ogólnie jestem zadowolony, a zwłaszcza z okularów. Wadą dla mnie jest brak antyfoga, dlatego dokupiłem akcesoryjną folię i jest spoko oraz zapięcie trochę za blisko szyii. Z szumami można wytrzymać, mi nie przeszkadzają a zawsze jeżdżę w kominiarce.
"A ty siej. A nuż coś wyrośnie. A ty - to, co wyrośnie - zbieraj. A ty czcij - co żyje radośnie, A ty szanuj to, co umiera..."
- Yaco
- klepacz
- Imię: Jacek
- Kontakt:
Ja mam Airoha SE500
Lipa jakich mało - zasadniczo nie ma co rozpisywać się o wadach. Co do hałasu - w dłuższe trasy używam stoperów do uszu. Inaczej bania pęka.
Teraz przymierzam się do Multiteca. Dla mnie poza jakością ważna jest jeszcze jedna rzecz - bogaty zestaw dodatków w standardzie.
PZDR

Teraz przymierzam się do Multiteca. Dla mnie poza jakością ważna jest jeszcze jedna rzecz - bogaty zestaw dodatków w standardzie.
PZDR
Leję na rzędówki, single i śmierdzące cwajtakty...
Od dzisiaj jeżdżę jak rzodkiewka
- mario_blues
- pisarz
- województwo: łódzkie
- Kontakt:
tez w tym tygodniu byłem przed zakupem kasku:)
z tego co się zdołałem zorientować, to wybrałeś jeden z lepszych szczękowców w tej klasie cenowej. Warto się rozejrzeć za Nolanem N102 - wydaje mi się że to półka wyżej, a można znaleźć w podobnej(a nawet niższej!) cenie np. jak ktoś kupił za duży i sprzedaje po okazyjnej cenie.
Generalnie szczęka czy integral to kwestia wyboru i wielu dyskusji - czy jest na tyle dużo sytuacji w których będziesz korzystał z opcji szczękowca i chcesz to przypłacić głośnością w trasie,itp. Ja po namyśle kupiłem ostatecznie integrala - sharka rsf 2i, jeszcze nie miałem okazji testować ale wygląda na to że będzie cichutko i wygodnie
Nie po to kupuję kask za ładnych parę stówek, żeby pod niego pchać stopery. Nie da się pominąć kwestii wyposażenia - dobry antifog to podstawa, jednak łatwiej go dokupić niż okulary, które ma airoh 
pozdrowionka
z tego co się zdołałem zorientować, to wybrałeś jeden z lepszych szczękowców w tej klasie cenowej. Warto się rozejrzeć za Nolanem N102 - wydaje mi się że to półka wyżej, a można znaleźć w podobnej(a nawet niższej!) cenie np. jak ktoś kupił za duży i sprzedaje po okazyjnej cenie.
Generalnie szczęka czy integral to kwestia wyboru i wielu dyskusji - czy jest na tyle dużo sytuacji w których będziesz korzystał z opcji szczękowca i chcesz to przypłacić głośnością w trasie,itp. Ja po namyśle kupiłem ostatecznie integrala - sharka rsf 2i, jeszcze nie miałem okazji testować ale wygląda na to że będzie cichutko i wygodnie

pozdrowionka
- Piotras
- klepacz
- Imię: Piotrek
- Kontakt:
Sam mam Nolana102 i do jazdy spokojnej chopperem wystarczał, jednak po zmianie moto zdecydowałem się na integrala.
Nolan ma dobre zapięcię szczęki, wygodny, przysłona przeciwsłoneczna często się przydaje i nawet bardzo jeszcze nie zrysowała mi szybkę.
Jednak przy większych prędkościach szum jest dość nieznośny, do tego bycza waga, antyfog- pinlock przy niższych temperaturach wymięka.
Są za i przeciw, ja już zamówiłem integrala więc szczękowca chyba pogonię, albo zostawię dla plecaczka, gdybyś był zainteresowany to może mnie przekonasz do sprzedania
bo wsumie cierpię na deficyt w budżecie.
Mój nolan to Lka w malowaniu Matrix w połysku

Nolan ma dobre zapięcię szczęki, wygodny, przysłona przeciwsłoneczna często się przydaje i nawet bardzo jeszcze nie zrysowała mi szybkę.
Jednak przy większych prędkościach szum jest dość nieznośny, do tego bycza waga, antyfog- pinlock przy niższych temperaturach wymięka.
Są za i przeciw, ja już zamówiłem integrala więc szczękowca chyba pogonię, albo zostawię dla plecaczka, gdybyś był zainteresowany to może mnie przekonasz do sprzedania

Mój nolan to Lka w malowaniu Matrix w połysku

- mario_blues
- pisarz
- województwo: łódzkie
- Kontakt:
Fakt, pod dobrze dobranego integrala ciężko upchnąć okulary, a nawet jak się uda to po kilkudziesięciu kilometrach są dziury w skroniach
tez mam wadę wzroku Yaco i nosiłem okulary dopóki nie spróbowałem soczewek - znika cały problem, koszta nie wcale są duże i ogólnie - nie zamierzam już wracać do okularów.
Zakładasz co Co się podoba, poza tym co ważne - masz objęte korekcją pełne pole widzenia. Naprawdę polecam.
PS>Fajny ten Twój Nolan Piotras
pozdrawiam

tez mam wadę wzroku Yaco i nosiłem okulary dopóki nie spróbowałem soczewek - znika cały problem, koszta nie wcale są duże i ogólnie - nie zamierzam już wracać do okularów.
Zakładasz co Co się podoba, poza tym co ważne - masz objęte korekcją pełne pole widzenia. Naprawdę polecam.
PS>Fajny ten Twój Nolan Piotras

pozdrawiam
- C_L_K
- ostry klepacz
- Imię: Rafał
- województwo: mazowieckie
Jak kupowałem swojego Caberga to bardzo zależało mi na bluetootch-owym połączeniu z telefonem więc do wyboru miałem tylko Nolana N102 i Caberga Justissimo GT. I właśnie ta blenda przeciwsłoneczna w N102 wydała mi się wielkim nieporozumieniem. W Cabergu blenda wymyślona jest zdecydowanie lepiej.
W każdym razie w tym sezonie prawdopodobnie i tak zmienię na jakiegoś integrala. Caberg bardzo o.k. w takim codziennym lataniu, ale na dłuższą trasę z wyższą cyfrą a blacie hałas odbiera połowę przyjemności z jazdy.
W każdym razie w tym sezonie prawdopodobnie i tak zmienię na jakiegoś integrala. Caberg bardzo o.k. w takim codziennym lataniu, ale na dłuższą trasę z wyższą cyfrą a blacie hałas odbiera połowę przyjemności z jazdy.
- Yaco
- klepacz
- Imię: Jacek
- Kontakt:
Niestety przy astygmatyźmie zwykłe soczewki kontaktowe odpadają 
Tak czy siak, myślę, że przesiadka z gównianego Airoha na Shoeia spowoduje znaczne zmniejszenie poziomu hałasu. Poza tym mój obecny garnek nie ma opcji wyłączenia wentylacji
Dmucha mi przez uszczelkę szybki 

Tak czy siak, myślę, że przesiadka z gównianego Airoha na Shoeia spowoduje znaczne zmniejszenie poziomu hałasu. Poza tym mój obecny garnek nie ma opcji wyłączenia wentylacji

Leję na rzędówki, single i śmierdzące cwajtakty...
- Piotras
- klepacz
- Imię: Piotrek
- Kontakt:
Yaco, to raczej spora zaleta np. Nolanów bo wersji kolorystycznych ma od groma!
mario_blues, no właśnie fajny fajny i dlatego chyba jednak go sobie zostawię
C_L_K, blenda jest upierdliwa, ale można ją zdjąć, mnie osobiście nie przeszkadzała do tej pory, a i szybę zwykłą nie porysowała jeszcze, albo minimalnie, ale jest to norma że od brudu i syfu jaki wciskany jest pod spód szlifuje szybę że aż trzeszczy.
W najnowszym N103 już blendy nie ma, a od środka spadają okulary tak jak w Twoim Cabergu, więc wreszcie poszli po rozum do głowy.
mario_blues, no właśnie fajny fajny i dlatego chyba jednak go sobie zostawię

C_L_K, blenda jest upierdliwa, ale można ją zdjąć, mnie osobiście nie przeszkadzała do tej pory, a i szybę zwykłą nie porysowała jeszcze, albo minimalnie, ale jest to norma że od brudu i syfu jaki wciskany jest pod spód szlifuje szybę że aż trzeszczy.
W najnowszym N103 już blendy nie ma, a od środka spadają okulary tak jak w Twoim Cabergu, więc wreszcie poszli po rozum do głowy.