W czym pomykacie przy temp 30 + ?????
-
- klepacz
- Imię: Roman
- województwo: wielkopolskie
Re: W czym pomykacie przy temp 30 + ?????
Ja mam letnią FLM-a
http://www.polo-motorrad.de/en/sommer-jacke.html
siatkowe wstawki na rękawach i klacie ładnie chłodzą w trakcie jazdy.Do tego jest wypinana membrana przeciwwiatrowa więc i w chłodne dni można latać. Duży plus to regulowane protektory Safe Max. Dzięki temu że nie ma grubej podpinki świetnie przylegają tam gdzie powinny i cała kurtka jest bardzo dobrze dopasowana. W normalnej kurtce po wypięciu grubej podpinki niestety ochraniacze nie leżą tak idealnie jak tutaj.Po założeniu bluzy motocyklowej jeździłem przy temperaturze nieco poniżej 10 stopni, więc jak dla mnie to kurtka na każdą pogodę.
http://www.polo-motorrad.de/en/sommer-jacke.html
siatkowe wstawki na rękawach i klacie ładnie chłodzą w trakcie jazdy.Do tego jest wypinana membrana przeciwwiatrowa więc i w chłodne dni można latać. Duży plus to regulowane protektory Safe Max. Dzięki temu że nie ma grubej podpinki świetnie przylegają tam gdzie powinny i cała kurtka jest bardzo dobrze dopasowana. W normalnej kurtce po wypięciu grubej podpinki niestety ochraniacze nie leżą tak idealnie jak tutaj.Po założeniu bluzy motocyklowej jeździłem przy temperaturze nieco poniżej 10 stopni, więc jak dla mnie to kurtka na każdą pogodę.
co do drugiego produktu opartego o spandex to raczej bym się nie zdecydował, Spandex jest to techniczny materiał taki trochę dupny, ponieważ zimą zimno a latem zero cyrkulacji powietrza.pawel_316 pisze:A używa ktoś czegoś takiego ?
http://www.moto-obroty.pl/product_info. ... cts_id=801
lub tego
http://www.halvarssons.pl/motocykle/ind ... &Itemid=16

ja z kolei na upały sprawiłem sobie miesiąc temu jeansy, a u góry kurtala Modeki - Roma z wypiętą membraną i podpinką
-
- klepacz
- Imię: Krzysztof
- województwo: małopolskie
Odgrzeje trochę kotleta, możecie mi polecić spodnie które są przewiewne - tzn mają wbudowaną siatką mesh jak np Alipinestars air flow -fajne spodnie ale cena zabija. Z kurtek pochwały zbiera SECA Vented - którą polecał Peter wiec tu problem z głowy - chociaż ciuchy spodnie i kurtka przydałaby się w kolorze siwym a nie czarnym.
Może ktoś też podrzucić opinię jak wygląda sprawa w jeansach motocyklowych jak jest gorąco ?
Może ktoś też podrzucić opinię jak wygląda sprawa w jeansach motocyklowych jak jest gorąco ?
- ZioLek-82-
- klepacz
- Imię: Marcin
- województwo: mazowieckie
W jeansach przy obecnych temperaturach, na światłach nabiał mi się ścina 

nie wiemy co nas może jeszcze spotkać, nie wiemy kiedy może nas coś dopaść ..
Była:YAMAHA XJ 900 Diversion 95 /Są: HONDA CX 650 EURO 83r / HONDA VFR 800 FI 01r /
Była:YAMAHA XJ 900 Diversion 95 /Są: HONDA CX 650 EURO 83r / HONDA VFR 800 FI 01r /
- Miszak
- pisarz
- Imię: Łukasz
- województwo: pomorskie
Ja w jeansach , na kolana zakładam ochraniacze od rolek. Góra niestety w kurtce motocyklowej. Musze zakupić jakąś letnią kapotę.
KISZCZAK
519 082 037
519 082 037
-
- klepacz
Zywkłe jeansy czy jakieś motocyklowe ?, sam ostatnio myslałem żeby kupić jakieś przewiewne gacie z ochraniczem bider i na to zwykłe jeansy i na spodnie jakis ochranicze kolan.
- Miszak
- pisarz
- Imię: Łukasz
Zwykłe jeansy, dlatego ochraniacze . Ochraniacze zarzucam pod spodnie. Ale to tylko na kręcenie się wkoło komina. Na trase zawsze pełna zbroja.
KISZCZAK
519 082 037
519 082 037
-
- klepacz
Ja w sumie szukam jakieś spodnie na trase, mam spodnie RST (wypięta membrana i podpinka), ale w +30 niestety się rozpuszczam jeżeli chodzi o spodnie, bo w kurtce nawet ok.
- Pablopbs
- teksciarz
- Imię: Paweł
- województwo: lubelskie
Ja śmigam ciągle w pełnym kombi ciula i jest znośnie o ile za często nie mam czerwonego
Kilka razy się zdarzyło na miasto wyskoczyć w jeansach ale z kurtką z kombi + rękawice oczywiście

Kilka razy się zdarzyło na miasto wyskoczyć w jeansach ale z kurtką z kombi + rękawice oczywiście
Póki nie rozumiesz spróbuj zapamiętać.
-
- klepacz
Przeglądając oferty, na razie znalazłem RST Ventilator IV i III z siatkami mesh i te Alipinestars Air Flow, tylko w porównaniu do przewiewnej kurtki za 299zł to te spodnie troche drogie.
- PETER
- stary wyjadacz
- Imię: PIOTR
"seca" tez robi jakieś spodnie na takie gorące dni --http://seca.com.pl/products/spodniemeskie/102-hybrid
jak ktoś zainteresowany to pisać na sklep -http://www.toro-nero.com/sklep/
dla ownersów coś pokombinuje się z cena
jak ktoś zainteresowany to pisać na sklep -http://www.toro-nero.com/sklep/
dla ownersów coś pokombinuje się z cena
"BO JA JESTEM NIESPOTYKANIE SPOKOINY CZŁOWIEK"
-
- klepacz
Peter nie masz może jakiś dokładniejszych zdjęć niż tam na stronie, chodzi mi o to gdzie dokładnie są panele mesh i jakie są duże ( na stronie pisze że na udach i na łydkach) i gdzie są zamki do wentylacji, nie mają może tych spodni w jakimś kolorze siwym ?
Podeślij mi na PW jaka by była cena za dwa komplety spodnie+kurtka vented.
Podeślij mi na PW jaka by była cena za dwa komplety spodnie+kurtka vented.
- Siogu
- pisarz
- Imię: Małgorzata
- województwo: mazowieckie
Zaper nie mamy zdjęć bo to model z tego roku i dopiero na skutek waszych pytań zainteresowałam się nimi jak tylko dotrze do nas dostawa to wrzucimy zdjęcia i dokładny opis, z tego co mi opisywał handlowiec to mają siatkowe panele na udach z przodu i na łydkach z przodu oraz na udach z tyłu, na deszcz wpina się membrame a gdy jest zimno to ocieplacz, napisz też jakie rozmiary Cię interesują ,a ja napiszę jutro na pw cenę dla Ciebie
NIE KIERUJE ALE LATAĆ LUBIE
-
- klepacz
Czy ktoś z Tu obecnych miał może kontakt z ciuchami Modeka Mesh 2 ? Takie coś jak tutaj: http://www.motogen.pl/Modeka-Mesh2-rozw ... 17980.html
Dotykałem w sklepie i wydaje się sensownym rozwiązaniem na gorące dni, tylko pytanie jak z wytrzymałością podczas używania.
Dotykałem w sklepie i wydaje się sensownym rozwiązaniem na gorące dni, tylko pytanie jak z wytrzymałością podczas używania.
- figaro
- ostry klepacz
- Imię: Tomasz
Jeżdżę już drugi sezon w spodenkach mesh.
Jazda praktycznie od późnej wiosny poprzez całe lato, do wczesnej jesieni.
Gacie używane do jazd szkoleniowych z kursantami 5-6 dni w tygodniu. Jeżeli chodzi o przewiewność jest lepiej niż dobrze.
Spodenki mają wypinane nogawki. Mimo jasnego koloru, spodnie prane były dopiero dwa razy; pierwszy raz syf z łańcucha, drugi jazda w deszczu /generalnie nie łapią specjalnie brudu/. Nic się nie pruje, nic nie odpada, nadruki nie blakną.
Kurtki nie używałem, ponieważ mam inną /halvarssona, niemal taka sama/.
Ogólnie spodnie godne polecenia.
Gdybyś miał nieco więcej kasy polecam komplet Modeka breeze.
Jest to niemalże to samo co mesh, tyle, że już z membraną. Do mesha membranę trzeba dokupić osobno za ok. 140 zł.
Jazda praktycznie od późnej wiosny poprzez całe lato, do wczesnej jesieni.
Gacie używane do jazd szkoleniowych z kursantami 5-6 dni w tygodniu. Jeżeli chodzi o przewiewność jest lepiej niż dobrze.
Spodenki mają wypinane nogawki. Mimo jasnego koloru, spodnie prane były dopiero dwa razy; pierwszy raz syf z łańcucha, drugi jazda w deszczu /generalnie nie łapią specjalnie brudu/. Nic się nie pruje, nic nie odpada, nadruki nie blakną.
Kurtki nie używałem, ponieważ mam inną /halvarssona, niemal taka sama/.
Ogólnie spodnie godne polecenia.

Gdybyś miał nieco więcej kasy polecam komplet Modeka breeze.
Jest to niemalże to samo co mesh, tyle, że już z membraną. Do mesha membranę trzeba dokupić osobno za ok. 140 zł.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.