bo???dzi-es pisze:Też osobiście LS2 i NAXXY nie kupiłbym nigdy.Chociaż to i tak nieco wyższa jakość niż TornadoTe cuda kosztują zazwyczaj po 160-200zł . Dorzucić drugie tyle i mamy spoko AGV/HJC/Nolan itd.
KASK - kompendium
- kubatron2
- klepacz
- Imię: jakub
- województwo: małopolskie
Re: KASK - kompendium
- kiki
- ostry klepacz
- Imię: Piotr
- województwo: mazowieckie
- Kontakt:
a ja w dalszym ciągu szukam jakiegoś garnka- teraz wpadło mi w oko :
-shark speed r
-hjc rph 10
I już głupieje
.
Ktoś takiego sharka ma ?
-shark speed r
-hjc rph 10
I już głupieje

Ktoś takiego sharka ma ?
- Bury
- klepacz
- Imię: Andrzej
- województwo: pomorskie
fajne są i jeden i drugi, poczytałem o nich i uj wie ktory wybrac. tez mysle o zakupie jakiegos.chcialem XR1100 ale nie ma ani noska ani blendy i z tego co piszą to hjc RPH wali go pod kazdym względem juz nie wspomniec o cenowym.znowu rph tez nie ma blendy za to shark speed R ma tez dobre opinie ma blende ale nie ma pinlocka i tak sam juz n ie wiem co wybrać.chyba za duzo tego wszystkiego a wszystkie opinie są podobne shark ma 6 na 5 mozliwych w tescie sharpa ale piszą ze to hu.j nie test i bądz tu mądry
VFR800 RC46 98r była
CBR1100XX Super Blackbird
Darkness Black Metallic
Darkness Black Metallic
- VFRKrzysztof
- klepacz
- Imię: Krzysztof
Shoei GT-Air ma nosek i blendę. Cena jest wysoka, ale o tej porze roku niektóre sklepy wykazują elastyczność.
The best is yet to come! 

- kiki
- ostry klepacz
- Kontakt:
wybór padł na sharka speed r
- zobaczymy co wyjdzie w praniu 

- belkot
- klepacz
- województwo: śląskie
Tez mam ochote go kupic. Daj znac Kiki jak wrazenia
- zaleszniak
- bywalec
- Imię: Michal
Ja mam Caberga Duke Legend http://www.4ride.pl/kask-szczekowy-cabe ... -2013.html . Ma istotną zaletę waży tyle co Shoei a kosztuje dwa razy mniej.
Pozdrawiam zaleszniak.
- Bury
- klepacz
właśnie kiki dawaj znac jak co bo tez sie czaje 

VFR800 RC46 98r była
Darkness Black Metallic
Darkness Black Metallic
- kris2k
- klepacz
- Imię: Krzysztof
- województwo: śląskie
- Kontakt:
Bo jest wykonany z poliweglanu a nie kompozytu.zaleszniak pisze:Ja mam Caberga Duke Legend http://www.4ride.pl/kask-szczekowy-cabe ... -2013.html . Ma istotną zaletę waży tyle co Shoei a kosztuje dwa razy mniej.
Waga to nie wszystko.
Bezpieczenstwo jest najwazniejsze... testy Sharpa sa na piatke wiec calkiem niezle to sie prezentuje.
Ciekawe jak aerodynamika przy wiekszych predkosciach.
- kubatron2
- klepacz
- Imię: jakub
- województwo: małopolskie
mam taki do wzięcia za 1/3 ceny nowy.warto ???http://www.4ride.pl/index.php/kaski-mot ... a-kv1.html
- kiki
- ostry klepacz
- Kontakt:
Kask kupiony - shark speed-r sauer (biało czerwono niebieski).
W zestawie - deflektor na nos, podbródek i pinlock (chociaż myślałem że jest za dopłatą). Całkiem fajnie wygląda ale deflektor na nos od razu ucieka do pudła- parują przez niego okulary (no ale to samo miałem w lazerku więc to nie wina kasku). Mimo, że obwód głowy mam ok 60cm to jednak L leżała jakoś dziwnie- kask mogłem poruszać na boki itp. Więc wziąłem rozmiar M- troche ciasno ale nie ciśnie w takim stopniu aby nie dało się wysiedzieć, a po kilku przejażdżkach troche się wygniecie i będzie git.
Bardzo wielką wadą tego kasku jest sposób zatrzaskiwania szyby- nawet gołą ręką ciężko ją otworzyć
, a jak do tego dojdzie rękawica to może być problem... No cóż może się człowiek doszkoli w otwieraniu szybki.
Cena jaką zapłacilem -1060zł w intermotors. W 4ride.pl ostatnimi dniami pokazał się w kwocie 960 zł ale ja już zamówiłem (a raczej kumpel ogarnął mi ten kask ze zniżkami i już był zamówiony) i nie chciałem robić przypału znajomemu.
Ogólnie wykonanie całkiem fajne - po X kilometrach będzie coś można o nim powiedzieć.
W zestawie - deflektor na nos, podbródek i pinlock (chociaż myślałem że jest za dopłatą). Całkiem fajnie wygląda ale deflektor na nos od razu ucieka do pudła- parują przez niego okulary (no ale to samo miałem w lazerku więc to nie wina kasku). Mimo, że obwód głowy mam ok 60cm to jednak L leżała jakoś dziwnie- kask mogłem poruszać na boki itp. Więc wziąłem rozmiar M- troche ciasno ale nie ciśnie w takim stopniu aby nie dało się wysiedzieć, a po kilku przejażdżkach troche się wygniecie i będzie git.
Bardzo wielką wadą tego kasku jest sposób zatrzaskiwania szyby- nawet gołą ręką ciężko ją otworzyć

Cena jaką zapłacilem -1060zł w intermotors. W 4ride.pl ostatnimi dniami pokazał się w kwocie 960 zł ale ja już zamówiłem (a raczej kumpel ogarnął mi ten kask ze zniżkami i już był zamówiony) i nie chciałem robić przypału znajomemu.
Ogólnie wykonanie całkiem fajne - po X kilometrach będzie coś można o nim powiedzieć.
- Bury
- klepacz
ja chyba też sobie go sprawie bo raczej mnie przekonuje tylko ciekawe czy rozmirowka bedzie taka sama jak w moim s900 bo wolalbym bez wsadzania na łep nie kupować
VFR800 RC46 98r była
Darkness Black Metallic
Darkness Black Metallic
- kiki
- ostry klepacz
- Kontakt:
To zależy jaki wolisz rozmiar- ja wychodzę z założenia że lepiej ciaśniejszy a i tak się rozchodzi
, bo jak kupisz lekko ciasny a po sezonie się roztegoci to potem jest lipa -masz kask za 1000 zł i jest za luźny ... Kupuj w 4 ride- tam teraz jest najtaniej- tylko zapytaj się czy dają pinlocka (bo czesc handlarzy wyciąga z go z pudła) .
Mi się bardzo malowanie spodobało i dlatego go łykłem
(na shoeia mnie jeszcze nie stać
)
A co do rozmiaru - jak masz sharka i masz okreslony rozmiar to nie bedzie problemu - kazda firma trzyma się swoich wymiarów.
pozdro

Mi się bardzo malowanie spodobało i dlatego go łykłem

A co do rozmiaru - jak masz sharka i masz okreslony rozmiar to nie bedzie problemu - kazda firma trzyma się swoich wymiarów.
pozdro
-
- bywalec
- Imię: Michał
Ja sie zastanawiam cały czas nad SHARK SPEER-R a HJC RPHA 10 PLUS. W styczniu chcem zakupic ale caly czas nie moge podjąć decyzji
moze ktoc cos doradzi??

- kiki
- ostry klepacz
- Kontakt:
Popatrz też na co Cie stać - teraz speed-r kupisz za 960 zł a rph10plus pewnie kilka stówek więcej - to też jakiś argument