W Sądzie zeznała tylko moja dziewczyna, ze wracalismy niezarejestrowanym, także nie sądze, żeby z tej strony poszło zawiadomienie. Po prostu wsiok się mści, bo on ma sprawe karną...
Z tego co się dowiedziałem (wszechwiedzący Jano

) to:
Ze strony policji od 20zł do 5000zł w zależności od okoliczności itp. Ja niestety jestem mało zamożnym człowiekiem, zarabiam 500zł a tzreba opłacić szkołe itp... Więc mandat podejrzewam nie bedzie za wysoki,
Ze strony ubezpieczenia (narazie cisza, ale gdyby się przyczepili) 20% ze 100 EUR czyli 20 EUR. Myślałem, że tu mnie ścigną na 5000zł.
Także prawdopodobnie luuuz...
[ Dodano: 2008-07-23, 14:09 ]
No i dostałem mandat: 300zł i 1pkt... Pani była bardzo miła, co prawda nie umówiliśmy się, ale było sympatycznie. Jednak ten burak z kalisza złożył zawiadomienie, napisał jeszcze, że przykręcałem jakąś rejestracje - co oczywiście jest nieprawdą:) Przyznałem się pokornie do winy, gdybym tak nie zrobił sprawa trafiłaby do Sądu Grodzkiego w Kaliszu i na przejazdy niewiadomo ile bym stracił. Teraz tylko w Sądzie Grodzkim zatwierdzą (według policjantki prawnie na pewno) mandat i wsio. Stety koleś będzie miał bardziej przejeb...ne.
Ogólnie według taryfikatora:
- jazda niezarejestrowanym moto- do 500zł ze strony policji
- jazda z przekręconymi talicami- do 500zł - tak twierdziła policjantka.