Jaka torba na bak?
- Bolek101
- pisarz
- Imię: Marcin
- Kontakt:
Fabiq, Twoja cena na tą torebkę/plecak ciągle aktualna? Jeżeli tak to bym się zdecydował. Wysłał byś ją do mnie? Podjechał bym, ale gips...Fabiq pisze: ... a ten wiekszy 38 litrow kosztuje 144 pln - po rabacie dla kolegow VFR-OC

Ostatnio zmieniony wt 03 cze 2008, 22:40 przez Bolek101, łącznie zmieniany 1 raz.
- C_L_K
- ostry klepacz
- Imię: Rafał
- województwo: mazowieckie
W osiemsetce zupełnie nie (w sensie "nie przeszkadza"). Wręcz przeciwnie, mi się lata bardzo dobrze. Zwłaszcza z plecakiem, bo wtedy cały ciężar przy hamowaniu idzie oprócz rąk również na tankbaga. Po paru kilometrach tak się przyzwyczaiłem, ze po prostu leżałem oparty o torbę i dzięki temu miałem odciążone ręce. Nie wiem jak w Bladym, ale mi w RC46 bardzo pasuje.
- Kornik
- ostry klepacz
Fabiqu ja do tego OXforda 38L zapakowałem grubą bluzę z kapturem, spodnie bojówki (podwójny materiał, grube to bardziej niż jeans), 2 koszulki, majtochy, skarpeciochy, mape polski taka w książkowym formacie kartek A4, do tego zapasowe rękawice goreteksowe, i jeszcze mialem miejsce na buty, ale nie upychałem ich bo mialem luźną torbę na siedzeniu wiec buty sobie tam wrzuciłem. Generalnie na tydzień jestem w stanie sie spakować w tankbaga 38L i torbe na siedzenie 17L oraz ewentualnie plecakFabiq pisze:a jak z uzytecznoscia takiej torby na baku, bo przyznam ze koszta sa niewielkie ale czy zmieszci sie tam para skarpet buty majtki jeansy i bluza? musze sobie cos kupic i nie wiem czy brac torby boczne czy na zbiornik jak widzicie wymagan duzych nie mam

[ Dodano: 2008-06-03, 22:19 ]
Dokładnie tak samoC_L_K pisze:W osiemsetce zupełnie nie (w sensie "nie przeszkadza"). Wręcz przeciwnie, mi się lata bardzo dobrze. Zwłaszcza z plecakiem, bo wtedy cały ciężar przy hamowaniu idzie oprócz rąk również na tankbaga. Po paru kilometrach tak się przyzwyczaiłem, ze po prostu leżałem oparty o torbę i dzięki temu miałem odciążone ręce. Nie wiem jak w Bladym, ale mi w RC46 bardzo pasuje.

Na szczęście pracujesz całe życie, a na nieszczęście sekundę.
Honda VFR800 (1999) - Sprzedana (Poszukiwana)
Honda CRF1000L Africa Twin Adventure Sports DCT
Toyota CHR Hybrid
Toyota CHR Hybrid
- KolczyK
- stary wyjadacz
- Imię: Przemysław
- Kontakt:
http://images.google.pl/imgres?imgurl=h ... D%26sa%3DN
ten model 10TTB01 Buffalo Soft Touring Tank Bag
jechałem z dolną częścią i do Częstochowy i do Wawy, śmiganie nawet do 220. oparty na Nim klatą, lub samym kaskiem.
zapakowane miałem, z 8 bułek, 2 soki, 2 jogurty w butelce, kosmetyczke, ociepliny na szyje, ładowarki, cyfrówkę, pierdoły do jedzenia. bardzo elstayczny materiał, zamek trzyma niemiłosiernie, magnesów chyba po 3 na boczkach i centralce czyli 9 (tak mi sie wydaje)
w boku 1 zestaw naprawczy opony + miernik, + pierdoły
w boku 2 klucze nie klucze i kondon
w przodzie małej kieszonce portfel, komóra, u góry mapa ew komóra
ten model 10TTB01 Buffalo Soft Touring Tank Bag
jechałem z dolną częścią i do Częstochowy i do Wawy, śmiganie nawet do 220. oparty na Nim klatą, lub samym kaskiem.
zapakowane miałem, z 8 bułek, 2 soki, 2 jogurty w butelce, kosmetyczke, ociepliny na szyje, ładowarki, cyfrówkę, pierdoły do jedzenia. bardzo elstayczny materiał, zamek trzyma niemiłosiernie, magnesów chyba po 3 na boczkach i centralce czyli 9 (tak mi sie wydaje)
w boku 1 zestaw naprawczy opony + miernik, + pierdoły
w boku 2 klucze nie klucze i kondon
w przodzie małej kieszonce portfel, komóra, u góry mapa ew komóra

VFR800FI '99 - była ze mną 35tyś km
VFR800FI '02 - obecna kochanka
UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>
- Fabiq
- klepacz
- Kontakt:
Bolek101, zaden problem, bede jechal na wdzydze to zajade do ciebie i ci przywioze osobiscie - chyba ze sie w sobote gdzies wybierasz i ciebie nie bedzie, cena jak najbardziej aktualna 
a czy takiego tankabaga oxforda mozna zamontowac z tylu zamiast pasazera czy koniecznie musi lezec na zbiorniku? a no i nie rysuje to lakieru? a czy widac normalnie zegary zza takiej wypelnionej po brzegi torby?

a czy takiego tankabaga oxforda mozna zamontowac z tylu zamiast pasazera czy koniecznie musi lezec na zbiorniku? a no i nie rysuje to lakieru? a czy widac normalnie zegary zza takiej wypelnionej po brzegi torby?
potrzeba cos?! dzwon 509 870 769
- Bolek101
- pisarz
- Kontakt:
SUPER!!Fabiq pisze:Bolek101, zaden problem, bede jechal na wdzydze to zajade do ciebie i ci przywioze osobiscie - chyba ze sie w sobote gdzies wybierasz i ciebie nie bedzie, cena jak najbardziej aktualna
Tylko musieli byśmy się jakioś konkretnie umówić.
Mój umer tel. gdzieś tam chyba widać - napisz sms-a, czy coś jak będziesz miał czasu trochę, to oddzwonię.

Ostatnio zmieniony śr 04 cze 2008, 11:37 przez Bolek101, łącznie zmieniany 1 raz.
- Kornik
- ostry klepacz
Tego 17L ale tego droższego (bo sa dwie wersje) możesz bo masz mozliwość zmiany miedzy magnesami a linkami. Jesli chodzi o ten duzy to zegary widac na mietko bez problemu, nawet jak jest zawalony po sam czubek (coprawda ja duzy jestem bo licze sobie 192cm wzrotu). Lakieru jakos niezauważylem żeby mi rysowal ponieważ ma gumowaty spód i dobrze przylega i sie nie slizga i nie rysujeFabiq pisze: czy takiego tankabaga oxforda mozna zamontowac z tylu zamiast pasazera czy koniecznie musi lezec na zbiorniku? a no i nie rysuje to lakieru? a czy widac normalnie zegary zza takiej wypelnionej po brzegi torby?

Na szczęście pracujesz całe życie, a na nieszczęście sekundę.
Toyota CHR Hybrid
Toyota CHR Hybrid
- KolczyK
- stary wyjadacz
- Imię: Przemysław
- Kontakt:
oxford mi porysował ale to przez moje nieumiejetnie zdejmowanie chyba ....pociągnałem boczne magnesy pewnie ..... po baku a nie odczepilem najpierw....
VFR800FI '99 - była ze mną 35tyś km
- Argail
- pisarz
- Imię: Dariusz
- województwo: wielkopolskie
- Kontakt:
Ja zakupilem torbę Motodetail - tą największą skladana z dwóch części
Przejechalem z nią pól skandynawii (co prawda z jedną częścią)
Idealna sprawa, można odczepić zamek i ma się plecak
Magnesy trzymaja bardzo ladnie
Nawet z calym bagażem Sakwy i kufer, z kobietą przy 220 km/h nic nie drgnęło, a dodatkowo jeszcze solidnie wiało
Ogólnie uważam, że kapitalna sprawa, nawet w ulewie dala radę

Przejechalem z nią pól skandynawii (co prawda z jedną częścią)
Idealna sprawa, można odczepić zamek i ma się plecak
Magnesy trzymaja bardzo ladnie
Nawet z calym bagażem Sakwy i kufer, z kobietą przy 220 km/h nic nie drgnęło, a dodatkowo jeszcze solidnie wiało
Ogólnie uważam, że kapitalna sprawa, nawet w ulewie dala radę
- Mundek
- pisarz
- Kontakt:
Odswieze temat. Czy ktos ma doswiadczenie odnosnie tankbagow Bagstera?? Maja tego troche w ofercie i nie wiem, na ktora torbe sie zdecydowac, czy ktos z Was moze uzytkuje ktoras z nich i moze ktorys model polecic:?:
Pzdr Mundek!
VTEC 2009
GSX-R 750 K8
Uwielbiam VFR, ale Gikser to źródło czystej adrenaliny:))
VTEC 2009
GSX-R 750 K8
Uwielbiam VFR, ale Gikser to źródło czystej adrenaliny:))