Potrzebuję importera :)

Wszelkie problemy nie związane z mechaniką.
Awatar użytkownika
jagna
klepacz
klepacz
Imię: Agnieszka
województwo: śląskie

Re: Potrzebuję importera :)

Post autor: jagna » wt 14 mar 2017, 07:16

To nie są dziwne pomysły tylko pierwsze przejawy desperacji :?
Mężczyźni nie rozumieją problemów kobiet na zakupach a to wtedy właśnie rozgrywają są prawdziwe dramaty :wink:
Pół roku szukania co by tu... I jak już wybrałam (a nie było łatwo) - boleśnie przekonuję się, że w Polsce na rynek wtórny właściwie nie trafiają młodsze motocykle a jak się już pojawią to raczej po kasacjach albo młode to są tylko po dacie rejestracji :cry:
Ostatnio zmieniony wt 14 mar 2017, 07:30 przez jagna, łącznie zmieniany 1 raz.
Optymizm jest błogosławieństwem niedoinformowanych.

Cimaj
pisarz
pisarz
Imię: Kamil
województwo: mazowieckie

Post autor: Cimaj » wt 14 mar 2017, 07:28

Dlatego też ja zostałem przy 800F. Roczniki zaczynają się od 14 więc są świeże. Ciężko w Polsce o motocykl z PL salonu - o sprawdzony stan techniczny - o jego potwierdzenie przeglądami. O dobrą sztukę nawet powiedzmy w uczciwych pieniądzach dla sprzedającego. Kurcze może nawet nie realne? Niemniej stan rynku jest taki jak pojechałem do Warszawy obadać tą z MCS-u - poprosiłem po rozmowie na miejscu o jakąś ofertę - ale taką końcową. Dla przykładu dałem Panu informacje z rynku że nową z Hondy Witolin z 0km mogę kupić za 42k zł a jest jedna sztuka z KRK za 32k zł. (to jest dopiero desperacja :) ) Do dnia dzisiejszego czekam (no dobra nie czekam bo kupiłem tą z KRK) na odpowiedź. Niestety tych sprzętów u nas nie ma i jedynym sposobem na wejście w posiadanie to tylko zlecenie komuś zaufanemu na ściągnięcie dobrej sztuki z zagranicy. Jednak ja byłem powiedzmy już bardzo blisko po wielkich nerwach tej sztuki z H Witolin - ale na całe szczęście udało się dogadać z Panem z Krakowa.

Awatar użytkownika
jagna
klepacz
klepacz
Imię: Agnieszka
województwo: śląskie

Post autor: jagna » wt 14 mar 2017, 07:40

Z zetem jest podobnie, znaczy to czego szukam zaczęli robić w 2014, co gorsza tylko w tym roczniku robili czarne.
Ale nowy kosztuje 61tys, dołożyć na dzień dobry trzeba co najmniej 10tys (kufry, ubezpieczenie, pierwsze przeglądy), model z zeszłego roku to 51tys ale są już tylko niebieskie, więc dochodzi 2,5 tys na nowe owiewki, zakładałam, że kupię moto za ok.40, 20 tys to jest dla mnie cały rok na moto, jak kupię droższy to będę mogła go do garażu wstawić i na Chudów co najwyżej pojechać :(
I w salonie nie stargujesz 10tys :)
Optymizm jest błogosławieństwem niedoinformowanych.

ODPOWIEDZ