To i ja dorzucę swoje "3 grosze" w temacie elektryki - zdecydowanie, ale to bardzo zdecydowanie polecam przegląd CAŁEJ elektryki po kątem połączeń na kostkach. Jeżeli są słabe styki (brudne, zaśniedziałe), to wzrasta opór, a co za tym idzie i prąd, co w dalszej kolejności prowadzi do przegrzewania się elementów układu (kostek, regulatora itp.)... Dlatego wentylatorki na niewiele się zdają - mogą nieco pomóc, ale to nie jest podstawowe rozwiązanie problemu.
Wskaźnik ładowania lub jakiś mały cyfrowy miernik napięcia zdecydowanie pomaga wcześnie wyłapać problem i zapobiec destrukcyjnym skutkom. Ja mam zamontowane gniazdo zapalniczki tuż obok stacyjki, a w nim montuję taki fajny, cyfrowy wskaźnik zintegrowany z ładowarką USB, kupiony kiedyś u
PETER-a za cenę ponad połowę mniejszą, niż ten, tu pokazany za 70,- zł

Telefon bez nawigacji ładuje się normalnie, a z włączoną nawigacją baaaardzo powoli, ale coś ładuje. Optymalna ładowarka to z wydajnością prądową ok. 2A.
Wracając do połączeń styków i kostek - szczególnie uważnie należy się przejrzeć:
- niebieskiej kostce masowej (zbiera wszystkie "masy"), znajduje się pod owiewkami, w grubej wiązce z lewej strony bliżej przodu;
- kostce łączącej alternator z regulatorem napięcia (3 żółte przewody od alternatora z chyba czarnymi od regulatora) oraz tuż obok - wyjście regulatora na instalację (zielone i czerwone przewody), pod prawą owiewką boczną, nad chłodnicą;
- punktom podłączenia masy do ramy, bliżej tyłu zbiornika paliwa - pod nim - przewody z końcówką oczkową pod śruby;
- kostkom łączącym instalację z bezpiecznikami, skrzynki bezpieczników są z lewej i prawej strony, bliżej przodu.
To chyba najważniejsze. Ale się rozpisałem...

mam nadzieję, że będzie pomocne. Więcej szczegółów w konkretnych tematach, w dziale ELEKTRYKA.