prośba o pomoc w sprawie zakupu vfr-ki

Wszelkie problemy nie związane z mechaniką.
r_c

prośba o pomoc w sprawie zakupu vfr-ki

Post autor: r_c » ndz 05 kwie 2009, 16:33

Witam!

2 słowa wstępu. 6 m-cy temu (z powodu zapowiadanego ojcostwa) sprzedałem swojego ukochanego GS'a 1200 (jak dla mnie świetny sprzęt). Wcześniej jeździłem Translpem. Przyszło kilka ciepłych dni i nie wytrzymuję napięcia - bez motocykla ;-) Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad VFR-ką, nową. Szukam kogoś, kto mieszka w Warszawie, jeździ już troszkę tym sprzętem i da się zaprosić na colę w celu zadania mu setki pytań które mi po głowie wciąż chodzą. Nie widzę powodu wydawania kupy kasy bez zasięgnięcia opinii którgoś z doświadczonych motocyklistów (czyli jednego z Was).

Jeśli ktoś zechce mi pomóc to proszę o maila na r_c@wp.pl.

P.S. Wcześniej w większości jeździłem z pasażerem. Przez kolejne 3-4 lata pewnie sam. Szukam motocykla do codziennego dojeżdżania do pracy, 12km i 2-3 wycieczek w roku (do 2000km).Cenię sobie bezawaryjność, komfort podróży i w miarę niskie koszta eksploatacji. Niech złośliwi więc nie pytają, czemu wcześniej miałem BMW ;-)"

Z góry dziękuję,
rafał

Awatar użytkownika
figaro
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Tomasz
województwo: pomorskie

Post autor: figaro » ndz 05 kwie 2009, 17:07

Witaj.
Aby tradycji stało się zadość zapraszam najpierw tutaj :mrgreen: , a następnie tutaj :mrgreen: . Znajdziesz kolegów i odpowiedzi na ...wszystkie nurtujące Cię pytania.
Pozdrawiam
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Gienio
klepacz
klepacz
Imię: Grzegorz
Kontakt:

Post autor: Gienio » ndz 05 kwie 2009, 20:48

r_c pisze:Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad VFR-ką, nową.
SOWA koledze chodzi chyba o funkiel nowke ;-)

Awatar użytkownika
Dann
pisarz
pisarz
Imię: Daniel
województwo: łódzkie
Kontakt:

Post autor: Dann » ndz 05 kwie 2009, 22:16

SOWA, czy ktoś wspominał o taniej vfr..? :grin: poszukuje vfr?wiec jak cos to zapraszam na priv

r_c

Post autor: r_c » pt 10 kwie 2009, 13:23

Dziękuję wszystkim za pomoc.

Biorąc pod uwagę wszystkie za i przeciw padło na.... CB 1300, już zamówiona.

Czy to dobra decyzja??

Życie pokaże!

Pozdrawiam.
r_c

ODPOWIEDZ