Cześć Wszystkim
Wiecie co, nie chciałabym żebyście sugerowali się moimi opiniami na temat lekarzy, ponieważ mam b. skomplikowany i duży uraz, także nie każdy lekarz podejmował się operowania mnie (aby sobie nie zepsuć statystyk

), nie każdy znał się na owoczesnych metodach, albo nie miał warunków, żeby je stosować. Część z tych lekarzy, u których byłam, świetnie wykonuje proste zabiegi. Jednak, tak jak wspomniałam, ja mam b. skomplikowany uraz, dlatego niektórzy niewiele mogli mi pomóc, z różnych powodów
Prawda też jest taka, że lekarz, który zajmuje się trudnymi urazami, nie zawsze zajmuje się prostymi. Dlatego najlepiej iść do takiego lekarza, który specjalizuje się w danej dziedzinie i w danych przypadkach ;} Poza tym każdy człowiek to inny organizm, inny przypadek. Nawet, jeśli dwie osoby miały przykładowo zerwane więzadło krzyżowe przednie, to zupełnie inaczej będzie u obydwu wyglądała operacja, ewentualne powikłania itd.
Aktualnie konsultuję się z dr Słynarskim i jestem do Niego b. pozytywnie nastawiona

Mówi się o Nim jako o chirurgu "od trudnych przypadków"
Bardzo dziękuję za informacje i kontakty
A czy któryś z tych lekarzy specjalizuje się w trudnych i skomplikowanych przypadkach?

Żebyście mieli jasność sytuacji, napiszę w skrócie co i jak: miałam zerwane 3 więzadła (obydwa krzyżowe i poboczne piszczelowe), zmiażdżoną całkowicie i wyciętą łąkotkę boczną, zmiażdżony, złamany i oderwany częściowo kłykieć boczny, uszkodzoną torebkę stawową, uszkodzoną rzepkę, naderwany mięsień podkolanowy; teraz mam chondromalacje III stopnia chrząstek (różnych), zanik mięśnia czworogłowego 2 cm; śruba wkręcona w czasie 2 operacji przemieściła się do wewn. kolana i poza kość...
Jeżeli znacie lekarza, który może mi pomóc, będę bardzo wdzięczna
Pozdrawiam,
Liza