Kaski Uvex

Wszelkie problemy nie związane z mechaniką.
Awatar użytkownika
filipmec
zadomowiony
zadomowiony
Imię: Filip
Kontakt:

Post autor: filipmec » czw 30 paź 2008, 20:48

sensi - czy masz "nosek" w swoim kasku i czym myjesz pinlocka? Generalnie szybke mozna myc tylko woda z niewielka iloscia lagodnego mydla, w przeciwnym razie sama szyba traci powloke ochronna i zaczynaja sie z nia cuda dziac, a pinlocka nie powinno nawet sie wycierac po umyciu - BARDZO delikatnie myjesz go mieciutka gabeczka puzniej pluczesz i zostawiasz do wyschniecia. Pinlock bedzie parowal rowniez jak jest brudny, czyli po okolo 4000km jazdy, brudu nie widac ale tworzy sie taka ledwo widoczna matowa warstwa. Ja tam sobie chwale ;)
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
sensi
klepacz
klepacz
Imię: pawel
województwo: poza granicą Polski

Post autor: sensi » czw 30 paź 2008, 22:04

coz- noska brak ale nie sadze zeby to byl problem a mylem i suszylem wedle zalecen. moze za szybko oddycham :mrgreen: ? musze kupic nowa wkladke i zobaczymy co nie gra bo generalnie ludzie chwala sobie system

Awatar użytkownika
filipmec
zadomowiony
zadomowiony
Imię: Filip
Kontakt:

Post autor: filipmec » pt 31 paź 2008, 23:43

nosek tesh sobie zalatw, napewno nie zaparuje!

kwiacior
pisarz
pisarz
Imię: Marcin
Kontakt:

Post autor: kwiacior » ndz 02 lis 2008, 11:26

Koledzy musze kupic orzecha, niedlugo na dniach.
Z airoh dalem juz sobie spokoj., tym bardziej ze szczekowcem.

Moje propozycje:
http://www.allegro.pl/item458249273_kas ... plock.html

http://moto.allegro.pl/item469322642_ka ... eczno.html

Jest jeszcze taka opcja , http://moto.allegro.pl/item463514026_ka ... zedaz.html

A moze jakies wasze propozycje?

Awatar użytkownika
Sylwio
klepacz
klepacz
Imię: Sylwester
województwo: małopolskie
Kontakt:

Post autor: Sylwio » ndz 02 lis 2008, 14:48

kwiacior pisze: Jest jeszcze taka opcja , http://moto.allegro.pl/item463514026_ka ... zedaz.html

A moze jakies wasze propozycje?
Nie wiem czy zwróciłeś uwagę na rozmiar XS, by wyprzedaż jest ciągle ale tylko ten rozmiar dostępny.
"A ty siej. A nuż coś wyrośnie. A ty - to, co wyrośnie - zbieraj. A ty czcij - co żyje radośnie, A ty szanuj to, co umiera..."

Awatar użytkownika
marlon
klepacz
klepacz
Imię: mariusz
Kontakt:

Post autor: marlon » ndz 02 lis 2008, 21:21

dokładnie hehe wyprzedaż robią na to co już od roku sprzedac nie mogą.ja w przyszłym miesiącu zakupię shoei multitec.wszyscy chwalą(poza ceną niestety).wolę sie trochę pomęczyć z kasą i kupić raz a porządnie garnek,taki prezent dla siebie pod choinkę :mrgreen:

kwiacior
pisarz
pisarz
Imię: Marcin
Kontakt:

Post autor: kwiacior » wt 04 lis 2008, 12:40

Chyba najlepszym wyborem w tym segmencie cenowym bedzie agv stealth.
Nie stac mnie na shoei, schuberth,arai niestety.

Awatar użytkownika
Shoov
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: Shoov » wt 25 lis 2008, 15:21

Mam uvexa, boss 530 sport chyba tak sie nazywa, uvex od jakiegos czasu ma takie smieszne zapiecia na zatrzask ze spustem na policzku w ktorym tasma nie idzie zaraz przy szyi tylko pod szczeka, podobno jest bezpieczne, ale jak mialem dzwonka to jakis chlopaczek powiedzial ze kask spadl mi z glowy jak zarypalem w busa, ja tego momentu nie pamietam ale skoro tak mowil to moglo tak byc. Nie zmienia to faktu ze dalej w nim jezdze natomiast mial bym lepsze samopoczucie jakby mial zapiecie dd a tasma nie szla pod szczeka tylko tam gdzie w kazdym innym normalnym kasku.
Co do samego kasku to jest ok, w miare cichy, ma przyzwoita warstwe antifoga nigdy mi nie zaparowal tak zeby mi to rpzeszkadzalo w jezdzie, ladne malowanie... tylko to zapiecie, jest wygodne.. ale drugi raz bym go nie kupil ;-)

ODPOWIEDZ