Wszelkie problemy nie związane z mechaniką.
-
ethiel0
- teksciarz

Czesc Panowie

Siedzi ktos w UK od strony Irlandii: Liverpool etc zeby promem doplynac z IRA... i nie robic 500km

pozniej zeby moto obejrzec heh?
Chcialbym sie dowiedziec czy maja gdzies tam na sprzedaz VFR w dobrym stanie coby wam sie w oczy rzucily wiecie igly bezwypadkowe hehe.daleko nie mam(dublin) wiec jakbyscie cos widzieli i by bylo warte obejrzenia bym sie przejechal obadac z Wasza pomoca:) raczej nie czuje sie na silach zeby sam sprawdzic czy moto czegos nie kryje

Dzieki i pozdrawiam
-
rinas
- klepacz

- Imię: Paweł
ethiel0,
Właśnie wróciłem z Irlandii przedwczoraj, byłem 2 tygodnie na urlopie. Rozejrzałem się za VFRami, ale są strasznie drogie w Irlandii !!! Widać, że wiedzą co dobre
Za 800 Fi, taką w przyzwoitym stanie to cenią sobie nawet po... 5 tysi euro. Nie lepiej by Ci było kupić w Polsce i wrócić do Irlandii na moto? Może ktoś z forum akurat by sprzedawał, taką jaką chcesz.
-
ethiel0
- teksciarz

Czesc ja tez siedze w irlandii stad wiem ze drogie hehe

Dlatego chce kupic w UK lub od bolu w irlandi polnocnej jak ktos widzial gdzies ladna szuke i moglby ja obejrzec i address podeslac

bede wdzieczny
Pozdro
-
Piotr_Pan76
- teksciarz

- Imię: Piotr
- województwo: małopolskie
autor: Piotr_Pan76 » śr 10 wrz 2008, 07:52
A czy wiecie jakie są procedury przy sprowadzaniu motorów z UK ? Bo znając angoli to ułatwiać to oni napewno nie będą

-
ethiel0
- teksciarz

ja z angli do irlandi moto biore ale chyba jest podobnie...
dostajesz dowod rejestracyjny 2xA4 w srodku koles wypelnia Twoje imie nazwisko address i zabiera kawalek zeby wyrejestrowac w uk jak sprzedany zagranice i to chyba wsio a potem z tym papierkiem do polskich urzedow...mowie jak wiem...jak cos to niech ktos poprawi

-
sensi
- klepacz

- Imię: pawel
- województwo: poza granicą Polski
z tego co pamietam to przy kupnie moto dostaniesz wycinek dowodu rejestracyjnego potwierdzajacy zawarcie transakcji- taki maly zielony swistek z nr rejestracyjnym. reszte wlasciciel wysyla do tutejszego urzedu komunikacyjnego i po jakims miesiacu poczta dostaniesz wlasciwy dowod rejestracyjny. z wlasnego doswiadczenia przed zakupem moto polecam sprawdzenie hpi (finanse i ubezpieczenie) i historie mot (przeglady). hpi pokaze czy moto ma jakis debet z banku, czy jest przedmiotem jakiegos zastawu itp albo czy bylo poprzednio zglaszane do odszkodowania. jesli tak to jego wartosc leci w dol na leb na szyje i mozna targowac cene. historia mot pokaze np. jakie przebiegi byly robione miedzy przegladami. sprawdzenie nie jest niestety darmowe (oplaty rzedu kilku funtow) ale na pewno przydatne. do sprawdzenia hpi potrzebny jest nr rejestracyjny pojazdu a do mot dodatkowo numer referencyjny z dowodu rejestracyjnego (v5).